Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024)

mene recimo vrte u krug vec 3 meseca za refundaciju od 8k din od otkazane porudzbine, iz ananasa kazu refundirano dok iz postanske kazu da nije refundirano, tako da cu da tuzim ili njih ili ananas :D
Stpljenje druze, tako su meni rekli za karticu i evo sad ce 10 dana od isteka stare a nova ni na vidiku. Budi strpljiv rekose ko da ne kasne ni dana tako da ja ih batalio bolje da budem zadovoljan klijent druge banke, nego strpljiv klijent baba BPŠ.
Sto i tebi preporucujem ako neces da se nerviras.

@ekoguard supruga prenela platu u postansku 4-og aprila i jos ceka karticu, cini mi se da ce u ponedeljak promeniti banku. Zvala par puta kol centar i kad je uspela da ih dobije bili su ili neljubazni ili tipa strpite se samo sto nije.
U koju banku si presao ako nije tajna?

@ekoguard U redu je, znamo, i drveće je naučilo, nisi još dobio karticu, pa si promenio banku. Nema potrebe da više troluješ o tome. OK
@momals84 Da li se kartica vidi na nalogu i u kom je statusu?

Verovatno u tvojoj lokaciji najbliza filijala.

Ima dosta stvari koje mi se ne sviđaju u BPŠ i ponekad pišem o tome na forumu, ali ima stvari koje mi odgovaraju i zato i dalje imam nekoliko aktivnih računa kod njih. Čitajući ovu temu neko bi pomislio da je BPŠ najgora banka kod nas, ali to je daleko od istine. Jedna od prednosti u odnosu na ostale je ta što mogu da podignem gotovinu u dinarima i evrima na blagajni, čak i da dobijem željene apoene. Prošlog vikenda sam naletela na praznu poslovnicu i sve sam obavila za 5 min.

Pre nego što sam otvorila Račun plus, u Raiffeisen banci sam otvorila iRačun. Iskustva sa zaposlenim u njihovim poslovnicama su gora nego sa BPŠ. Broj poslovnica je drastično smanjen, čekanje predugo, da ne pominjem neljubaznost i neznanje. Dva puta sam morala da prijavljujem promenu LK, jer im sistem nije registrovao promenu. Mobilna aplikacija je zastarela i godinama nema unapređenja. Još uvek nisam zatvorila račun kod njih, samo zato što nema naplate održavanja.

Kada je u BPŠ bila tranzicija na novi sistem, član porodice je trebao da otvori račun za uplatu honorara. Izabrala sam ProCredit banku, zbog mogućnosti otvaranja računa online, Mastercard i slanja kartica na kućnu adresu. Kartice smo čekali duže od mesec dana, nisu poslate na kućnu adresu i obraćali smo im se 4 puta dok nisu stigle u poslovnicu! Njihova mobilna aplikacija je ista kao aplikacija BPŠ, ali sa mnogo manje podešavanja. Gotovina se ne može podići na blagajni, nego samo na bankomatu, itd.

Kada uporedim BPŠ sa dve gorepomenute, BPŠ je za mene i dalje bolji izbor, i pored gomile brljotina nakon promene sistema.

Ima dosta stvari koje mi se ne sviđaju u BPŠ i ponekad pišem o tome na forumu, ali ima stvari koje mi odgovaraju i zato i dalje imam nekoliko aktivnih računa kod njih. Čitajući ovu temu neko bi pomislio da je BPŠ najgora banka kod nas, ali to je daleko od istine. Jedna od prednosti u odnosu na ostale je ta što mogu da podignem gotovinu u dinarima i evrima na blagajni, čak i da dobijem željene apoene. Prošlog vikenda sam naletela na praznu poslovnicu i sve sam obavila za 5 min.
Moje iskustvo u BPŠ je suprotno - hteo sam određene dinarske apoene da podignem, ali su mi rekli da sistem to određuje i da ne mogu da menjaju, čak ne mogu da usitne kad im neko traži. Da dodam da hiljadarke kao da uopšte nemaju, a u prodavnicama luduju da nemaju sitno.

Moje iskustvo u BPŠ je suprotno - hteo sam određene dinarske apoene da podignem, ali su mi rekli da sistem to određuje i da ne mogu da menjaju, čak ne mogu da usitne kad im neko traži. Da dodam da hiljadarke kao da uopšte nemaju, a u prodavnicama luduju da nemaju sitno.
Koji sistem? Ne razumem? Govoriš o bankomatu ili ekspozituri? Što se ekspozitura tiče iste zavise od samih ljudi tamo, i to je subjektivo iskustvo.

Pre nego što sam otvorila Račun plus, u Raiffeisen banci sam otvorila iRačun. Iskustva sa zaposlenim u njihovim poslovnicama su gora nego sa BPŠ. Broj poslovnica je drastično smanjen, čekanje predugo, da ne pominjem neljubaznost i neznanje. Dva puta sam morala da prijavljujem promenu LK, jer im sistem nije registrovao promenu. Mobilna aplikacija je zastarela i godinama nema unapređenja. Još uvek nisam zatvorila račun kod njih, samo zato što nema naplate održavanja.

Kada je u BPŠ bila tranzicija na novi sistem, član porodice je trebao da otvori račun za uplatu honorara. Izabrala sam ProCredit banku, zbog mogućnosti otvaranja računa online, Mastercard i slanja kartica na kućnu adresu. Kartice smo čekali duže od mesec dana, nisu poslate na kućnu adresu i obraćali smo im se 4 puta dok nisu stigle u poslovnicu! Njihova mobilna aplikacija je ista kao aplikacija BPŠ, ali sa mnogo manje podešavanja. Gotovina se ne može podići na blagajni, nego samo na bankomatu, itd.

Kada uporedim BPŠ sa dve gorepomenute, BPŠ je za mene i dalje bolji izbor, i pored gomile brljotina nakon promene sistema.

Nije najgora ali je ljuta borba

apoeni novcanica zavise od trebovanja novca iz trezora , naravno lakse im je da na kraju smene prebroje krupne novcanice nego sitnis tako da je problem u zaposlenima. sto se tice bankomata tu guraju krupno samo da bi ga sto redje punili.

U BPŠ uglavnom podižem apoene od 5.000 dinara, kada nemaju na šalteru, spemni su da odu do blagajne po novac. Nije bilo problema ni kada sam imala akumulirana sredstva na računu ,uz dogovor unapred oko datuma dolaska. Što se evra tiče, takođe sam dobila željene apoene. Ima raznih poslovnica i blagajnika, pozitivna iskustva koja navodim su vezana za ekspoziture kod Pravnog i u Kraljice Marije. Imam pozitivna iskustva i sa blagajnicima u OTP, tamo dižem manje iznose u sitnim apoenima (500 i manje). Što se isplate gotovine tiče, BPŠ i OTP su za mene najbolje, ali u OTP su skratili rad blagajne do 12h, što je nepovoljno.

Koji sistem? Ne razumem? Govoriš o bankomatu ili ekspozituri? Što se ekspozitura tiče iste zavise od samih ljudi tamo, i to je subjektivo iskustvo.
Sistem na šalteru. Doduše, možda je sada drugačije posle februarske promene, ali primera radi, rekoh hoću da podignem više, ali ako nije problem da mi isplati barem dve po 20€ i kaže ne može, program određuje apoene pa ako hoću, da bude x40€ te tako i uradih.

Govorim o ekspozituri. Hteo sam da podignem keš, ali pošto su mi uslovljavali apoene (uglavnom 2.000) odbio sam da podignem. Rečeno mi je da program sam određuje apoene i da ne mogu ništa da menjaju, kao i da ne smeju ljudima da usitnjavaju pare. Nemaju razloga da ne govore istinu, jer dolazim u tu ekspozituru već dvadesetak godina i znam ljude.
Da dodam da je ovo bilo pre neki dan, kada im u vreme penzija, bankomat nije radio.

@slaksm sto se aplikacije tice pise da je izrada u toku, veoma bezobrazno i neodgovorno, 2 meseca nema kartice a ako hoce novac mora u postansku jer u posti nije moguce podici novac bez master kartice.
Da napomenem u Nisu i Leskovcu postoji po jedna ekspozitura postanske stedionica i da bi ste dosli na red morate uzeti slobodan dan jer redovi se cekaju napolju.

@Violet sto se samih radnika tice u ekspozituri ja imam kontra iskustva rajfajzen Nis-Leskovac kulturni fini ( biznis racun) postanska raspad sistema, decembra mi je gospodja rekla da kao korisnik racuna plus nemam.sta da trazim u postanskoj jer nisam njihov klijent i da novac podignem na bankomatu jer zato i sluzi a ne nju da maltretiram a dolazim iz druge banke 😂

@momals84 Pa nije izrađena još uvek iz nekog razloga, piši prigovor, imaš elektronski (https://www.posted.co.rs/prigovori.html).
U Nišu ima jedna ekspozitura??? Koliko ja znam ima ih desetak.... ja sam dok sam bio u Nišu bio u njih tri različite, i to one koje su tada bile plus za račun plus.

@ekoguard U redu je, znamo, i drveće je naučilo, nisi još dobio karticu, pa si promenio banku. Nema potrebe da više troluješ o tome. OK
@momals84 Da li se kartica vidi na nalogu i u kom je statusu?
Smaras i to svi znamo ne troluj ti, ako radis kod njih pa po sl duznosti moras da ih branis svaki put kad se kaze istina a koja je losa po BPS to je samo tvoj problem.
Niko te nista nije pitao a narocito ja tako da te MOLIM da me ne citiras vise posto te nisam spomenuo, a to sto ti se ne svidja istina, pa ne svidja se ni meni tvoja retorika pa te ne citiram i ne pisem gluposti samo da bih pisao, kao ti.
@ekoguard supruga prenela platu u postansku 4-og aprila i jos ceka karticu, cini mi se da ce u ponedeljak promeniti banku. Zvala par puta kol centar i kad je uspela da ih dobije bili su ili neljubazni ili tipa strpite se samo sto nije.
U koju banku si presao ako nije tajna?
U Raif...
Istu situaciju sam imao u petak zadnji dan kad sam koristio ovu nazovi banku, trazio da SVE dignem sa racuna jer vise me ne interesuju da ih koristim kao banku i jer drugacije zbog njih ni ne mogu da povucem moj novac nego da se bijem sa penzionerima kao da sam u 60im proslog veka, i dade mi devojce novac ja kazem aj mi ovih 2x5000 razmeni za sitno ko ce to da mi primi bre zbog kusura, a ne moze sistem tamo vamo, ja u zbunu, reko vi sad meni necete da date nesto sitniji stagod samo da je sitnije, kaze NE, otera je u PM i nju i celu BPS to bre zaostalo u prostoru i vremenu kao da su u 19om veku ne u 21veku, uzas.
Hvala dragom bogu te ih ne koristim vise i stvarno su "dobri" dok ne krene *******cija sa osnovnim stvarima koje u sekundi treba da se rese oni to resavaju time sto vam kazu da budete strpljivi.
Ja opet ponavljam kao sto sam i u mailu njima rekao, necu da budem strpljiv, nego zadovoljan.

Poslednja izmena:
@momals84 Pa nije izrađena još uvek iz nekog razloga, piši prigovor, imaš elektronski (https://www.posted.co.rs/prigovori.html).
U Nišu ima jedna ekspozitura??? Koliko ja znam ima ih desetak.... ja sam dok sam bio u Nišu bio u njih tri različite, i to one koje su tada bile plus za račun plus.
Sta ima da pise tim nesposobnjakovicima, ja sam im pisao i evo ti odgovor u prilogu.
Samo ce mu reci da mu nije gotova kartica i da se strpi.
Al to sve nisam pisao pre isteka roka kartice, vec nakon isteka kad je nova kartica trebala da bude uveliko u mojim rukama i da njome kupujem.
Tako da dzabe piskara sa njima i nervira se, nego kao ja dignes sidro i odes od njih.

Ok, moja greska ima ih 3 i sem glavne ove dve su rasulo, u jednoj od tih me nisu pustili da idem dok mi ne legne novac na racun jer ni sami nisu znali da li su dobro popunili uplatu, cirkus 😂
Ma dzabe prigovor kad na isti nema odgovora sem generickog da ce odgovoriti u roku od 15 dana, 2 prigovora pisana, 3 razgovora sa operaterom i sve sto su imali da kazu je strpite se bice uskoro guzva je velika.

Sto se tice ekspozitura PS ima ih 10 u Nisu i 16 bankomata.
Ja najcesce idem u onu na pocetku bul. Nemanjica, uvek su ljubazni, ali tacno je da nekim danima (penzije) ima guzve.
Onu u centru zaobilaziti, nikad nisam prosao pored, a da nema red.

Jedna od prednosti u odnosu na ostale je ta što mogu da podignem gotovinu u dinarima i evrima na blagajni,
Ček ček, pa u kojoj to banci ne možeš da podigneš gotovinu? :) Možda Poštanska ima neke prednosti u odnosu na druge, ali dizanje para na blagajni nudi svaka banka na svetu. Jadna je ta banka ako to ističe kao "prednost"

Napisala je u kasnijem delu poruke negativno iskustvo sa ProCredit-om. Ne znam rade li oni uopšte sa gotovinom više. Yettelova priča je slična, a umnogome i Raiffeisenova. Teže je onda raspolagati novcem, pogotovu ako kartice kasne. U kontekstu jake tendencije da se skraćuju radna vremena blagajnama ili se one ukidaju, to stvarno dođe kao svojevrsna prednost BPŠ, uz radno vreme vikendom i slično.

• Like
Reagovanja: uji
Yettel je čak i ukinuo mCash, a to je do tada bila jedina mogućnost da se uplati i isplati novac bez kartice. Jedino što je kumulativni dnevni limit bio 30k, odnosno 120k mesečni, ali i tako je opet bio od koristi. Budući da teget bankomati nemaju barkod skener, da su zadržali opciju ukucavanja jednokratnog koda bi funkcionisalo. U kontekstu Poštanske su jedino još pošte alternativa, ali kao što sam ranije pisao, kod namenskih računa gde se (ponovo) po prvi put prima nadoknada, potrebno je otići u ekspozituru da bi skinuli blokadu za interni prenos i isplatu u pošti. Rajfajzenov mobilni keš nije prisutan na svim bankomatima i to je takođe otežavajuće stanje.

Zato je najbolje 2 banke kombinacija za TR. Kod mene u stvari 3, s tim što samo BPS plaćam održavanje (zbog dobrog kursa menjacnice) . Yetel I Rajf su Dz. Takodje i procredit za stednju

Kupovao na xboxu preko turskog naloga nekih desetak igara na akciji i zovu me posle nekoliko sati da mi kažu da je bilo više transakcija i dal je sve u redu. Fino sa njihove strane.

Nazad
Vrh Dno