Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024)

I meni su dodali Službeni račun na koji su mi uplaćivali iz Nacionalne službe 😁 (pored toga što su mi i karticu za taj račun odmah dodali). Tako da sada sve kartice i račune koje imam vidim u aplikaciji.

• Like
Reagovanja: uji
Koji je to racun?

I Meni su dodali neki na Koji imam 662rsd pise da je otvoren 2009.

Verovatno namenski racun za besplatne akcije koje su se tada delile. Vidi u istoriji transakcija ko ti je uplatio taj novac. Mislim da su poslednje isplate dividendi bile u decembru prosle godine.

Meni su upravo nestale pare sa tog namenskog racuna, jutros kada se pojavio bilo nekoliko hiljada, sada nula😂

E nema vise, nestade mojih 662 RSD sa tog racuna sada kada sam ponovo hteo da proverim
Trebao sam da ih prebacim da vidim sta bi se dogodilo. :sneaky:

Sada imam neka 3 racuna na kojima je stanje 0 RSD i dva regularna.

Obratite paznju kada placate u evrima da imate evre na racunu. Platio sam karticom u inostranstvu, a nisam imao evre i racunao je kurs 119.6. Ranije sam isto tako placao, ali se racunao Master Card kurs koji je bio blizu srednjeg kursa NBS. Sada vise ne. Upropastili su jos jednu dobru stvar.

NIje nuzno da imate evre na racunu ako placate devizno.
Iznos ce biti skinut sa dinarskog racuna uz nepovoljnu konverziju ali imate vremena da kupite evre u menjacnici (trenutno 117.7) ili uplatiti na devizni racun u poslovnici pre knjizenja tog iznosa. Tada ce dinarski deo biti vracen/storniran a u uverima biti naplacen tacan iznos koji ste potrosili.

Isto i kod mene vidim nova dva racuna, jedan izgleda za te akcije i novi za negu i pomoc koji su otvorili. Bar imam sad pristup da prebacim novac na moj glavni, mada bespotrebnih par koraka kliktanja vise al ajd.

Noćas su mi u aplikaciji BPŠ pridodali i namenski račun ( otvoren za deonice).
Јел то сами раде или треба да се шаље захтев? Ја имам наменски за пољопривредно газдинство и не види се, а и за бесплатне акције.

Izgleda da sami ubacuju, pošto ranije mi je bio još jedan namenski na Homebankingu (pretpostavljam za zdravstvene putne troškove), ali dodat je samo ovaj sa biroa.

Jutros otvaram i vidim, stari namenski račun za TNP primaran. Ej, ajde što su ga dodali, ali što da ga stave kao podrazumevanog za sve. Onda otvorim račune i imam šta da vidim. Stari namenski od TNP, novi namenski od poslednje TNP, račun plus, i jedan koji je predpostavljam od akcija...
Kakvo bogatstvo, imam 3 računa na kojima je stanje nula. Gde li će u aprilu da uplate TNP, baš ćemo da vidimo. Zašto su otvarali nove namenske za martovske uplate, ako su sad oporavili stare račune i šta će nam oba? Kakvo ludilo. Ali dobro, neka su oni sve to dodali. Ja na tom namenskom nisam nikad ni imao EBank, tako da će mi dobro doći. Moći ću da ugasim trajni nalog koji su mi naplaćivali preko 100 dinara svaki mesec skoro 10 godina.

A za Temu, jel plaćanje ide u Eur ili Rsd?

U dinarima

Niko da mi objasni gde je nestalo mojih 662rsd sa tog cudnog racuna

Ne mogu da odgovorim na to pitanje, s obzirom da mi je službenica pošte sravnala račun na nulu, tako što mi je isplatila baš sve uključujući 52 pare.

Jel mogu ovi praistorijski drzavni racuni da se ugase online?

Ne mogu. Jednom otvoreni namenski računi ostaju zauvek.

А јел пише негде да је наменски? Мени се сви воде као текући.

Ne piše, ali recimo, zna se da je namenski pošto na primer nije moguće po njemu koristiti menjačnicu (izbaci da je nedozvoljena radnja). Isto tako, doduše nikada nisam probao da pustim neku uplatu na namenski, ali verujem da bi stvorilo problem, jer oni zastupaju tezu da mogu da knjiže uplate samo od uplatioca koji su predviđeni za te račune. Sad se po novom recimo vidi od koga ide uplata:
1000017858.jpg

Izgleda da svi imamo taj iz 2009., mora da je to.
Prebacih pare na račun kartice.
Ne može da se piše zarez, samo pun iznos.

Moguce da je od akcija, jer valjda je 2009 pocelo sa time.
Samo me zanima sad gde mi je racun od NZS jer sam negde 2012 primao novac za nezaposlenost 6 meseci, valjda nisu koristili ovaj za akcije. Al mi je muka sad da vrtim registratore i da trazim koji je broj racuna bio.

@Stiven da li si bio na evidenciji do 15.4.2021. pošto je tada 14. juna legla uplata od 5878.53 dinara (50 evra po srednjem) isto na taj namenski?

Tačno da nisam prvo pročitao ovde, srčka bi me strefila da sam video račun sa 0. Imate u podešavanjima da izaberete koji račun je "glavni" za prikaz na prvom ekranu, ali u nekim drugim delovima aplikacije to ne važi. Na primer, pregled transfera ipak prvo ode na taj namenski.
Ja znam da imam namenski za akcije, ali da li je to taj koji su meni dodali je pitanje na koje ću dobiti odgovor kada bude neka dividenda. Svi kažete da vam je datum otvaranja 2009. a meni je iz jula 2012. Nisam bio na birou, niti primam ikakve novce osim plate i dividende. A tog datuma u julu 2012. nisam bio ni u zemlji da ga otvorim. :ROFLMAO:

Meni se danas pojavio racun i na njemu imam 2492.26 din. Racun iz 2009 i razmisljam dal je od akcija ili cega vec…
Racun za dividendu za besplatne akcije, nasao sam potvrdu o otvaranju iz 2009. godine, poklapa se broj racuna tako da to je to.

I sad mene zanima sto ja tu imam pare kad sam ja prodao dividende :D jedino ako nisam podigao ili mi neke ostale… Mrsko mi da odem do postanske da pitam odakle ovo meni :D

Dividende se ne prodaju.

Akcije si mogao da prodajes a dividenda koja nije podignuta ostaje. Ko nije nikad podizao dividendu ima za 3 kg juneceg bifteka.

Ne mogu. Jednom otvoreni namenski računi ostaju zauvek.
Како то мислиш заувек? Зар не могу да одем на шалтер банке угасим било који рачун, па и наменски, ако већ не може онлајн.

Како то мислиш заувек? Зар не могу да одем на шалтер банке угасим било који рачун, па и наменски, ако већ не може онлајн.
Pretpostavljam da zbog toga što mi ih nismo zapravo nikad lično ni otvarali, nego to je bilo po službenoj dužnosti i onda su oni otvorili to u ime i za naš račun. Kada sam nekom prilikom pitao, rekli su mi da ne može, a verovatno i s razlogom, što je za očekivati da postoji mogućnost u budućnosti da legnu uplate na njima kad god. Čak sam mislio jedan od njih da iskoristim i promenim tip računa, ali nije to izvodljivo.

Hoću da poručim nešto online, na sajtu mogu da izaberem dolare, koji su default valuta ili evre. Ako odaberem evre, doda nekih 5 evra (na iznos nešto veći od 100evra) u odnosu kad se računa preko online kalkulatora. Tako da me zanima da li je bolje da kupim evre ili dolare u okviru BPŠ menjačnice? Ne znam da li zbog krpljenja bagova i dalje, mogu nekim čudom da zaračunaju duplu konverziju ako idem preko USD varijante.

Nazad
Vrh Dno