Šta je novo?

Banka Poštanska Štedionica (bivša MTS Banka) (2024)

Rekoh ja onomad da ćete da zbunite sistem ako izjednačavate pristupne podatke.

Bez obzira, evo čitam baš na sajtu i preduslov je svakako da se koriste Homebanking parametri da bi 200 račune migrirali u novi sistem. 🤯 Sad kad hoću da idem dalje, izbaci phone_locked grešku. 😂
Уколико сте, поред е-банкинга, уз Рачун плус короисник и услуге Homeb@nking СМС КÔД, прво пријављивање на нову е-банкинг апликацију извршићете користећи креденцијале (корисничко име и лозинку) за пријављивање на постојећи Homeb@nking.
Након уноса старих креденцијала, потребно је креирати ново корисничко име и лозинку којима ћете активирати нови е-банкинг и нову апликацију за мобилно банкарство.

Pa ono, malo smo možda požurili. :) Ljudi mogu još da rade nešto gore. Ja sam sa MTS podacima ušao glatko, sve je kako treba da bude. Ja tamo imam nula dinara, pa ne mogu da uzrokujem nikakvu štetu.

Pazi sad ovo. Pre 2-3 meseca obrisao Račun plus. Sad se ulogovao sa podacima iz mts banke uspešno čisto iz radoznalosti. Prikazuje mi studentski račun i Dina Unipay karticu sa 1000 dinara stanja. Prijavio se pre godinu i kusur dana za to, kad se sam upisao da završim drugi fakultet koji nikad nisam završio. Nisam nikad ni otišao da podignem karticu i otvorim račun, jer mi nije ni trebalo. Skroz zaboravio na to. Imam dosta više od 26 godina, dakle godine nisu uslov za studentski račun kod PŠ. :cool:

P.S. kurs evra je je kao sa Računa Plus, što je dobro.

Ulaskom sa parametrima od mts banke vidi se i jos koji racun ako imate u postanskoj.Npr kod mene se vidi i stanje od studenskog racuna bez ikakvih problema sada kroz isti nalog
Pozdrav

@Tilek ja sam račun plus obrisao pre 3 godine, ali su pristupni podaci ostali, tako sam ga otvorio baš u decembru, kad su svi tvrdili da to više nije moguće.
Sada samo njega i vidim u novom sistemu, iako imam jedan namenski. Dakle te namenske verovatno ne žele da dodaju u sistem.

Sačekaću sutra ujutru pre nego što deblokiraju korišćenje sms otp da li će da se uvežu i namenski, jer to mi je u principu trenutno najbitnije zbog internog prenosa naknade sa zavoda.

@Tilek ja sam račun plus obrisao pre 3 godine, ali su pristupni podaci ostali, tako sam ga otvorio baš u decembru, kad su svi tvrdili da to više nije moguće.
Sada samo njega i vidim u novom sistemu, iako imam jedan namenski. Dakle te namenske verovatno ne žele da dodaju u sistem.

Ja Račun plus ne vidim. Vidim samo studentski, za koji btw nisam nikad ni potpisao ugovor, samo se prijavio online. Trebalo je da odem da potpišem ugovor i preuzmem karticu, ali nikad nisam. Sad razmišljam da izvršim plaćanje 990 din na svoj račun u drugoj banci (10 din je provizija za studentski), da vidim jel radi. Mada opet, kako je moguće da mi je otvoren račun ako nisam potpisao ugovor?

P.S. evo sad čitam na sajtu PŠ da je uslov za studentski račun da lice nije starije od 27 godina. Ja imam više. Neko je napravio očigledno dupli propust. Otvoren račun bez ugovora licu koje ima više godina nego što je dozvoljeno pravilnikom.

Kako je moguće da mi je otvoren račun ako nisam potpisao ugovor?
Popunio si obrazac na sajtu ministarstva prosvete i dao saglasnost za obradu podataka na osnovu JOB broja, koga bi u suštini trebalo da znate samo fakultet i ti. Recimo, ja nemam studentski vezan za JOB, odnosno imam stari tip i on je starosno ograničen za otvaranje do 27 godina. S obzirom da sam tada i diplomirao, moj status studenta više nije važeći.

Zapravo se popunjavaju samo JMBG, fakultet, ekspozitura (za preuzimanje kartice, a pretpostavljam da postaje i matična, ako BPŠ ima taj koncept) i mobilni telefon (za prijem obaveštenja o tome da je kartica stigla u odabranu ekspozituru, ali se i upisuje kao tvoj podatak). Uz potpisivanje ugovora se dodaju još neke informacije, poput mejla, ali uglavnom je sve već tu. Pojavljivao se taj račun na starom Homeb@nkingu vrlo brzo, ali ne znam da li su mogle da se vrše transakcije po njemu pre potpisivanja ugovora. Studentski račun stoga može da inicira bilo ko ko zna tvoj JMBG i fakultet na kom studiraš, pošto ekspozitura i broj telefona mogu biti proizvoljni. Tu je mnogo više kandidata od fakulteta i tebe, pogotovu kad se uzme u obzir da je svojevremeno (makar jednom da ja znam) došlo do curenja studentskih JMBG-ova, i to upravo na sajtu Ministarstva prosvete.

Sad razmišljam da izvršim plaćanje 990 din na svoj račun u drugoj banci (10 din je provizija za studentski), da vidim jel radi.

Uspešno izvršio plaćanje. OTP kod radi.

Zapravo se popunjavaju samo JMBG, fakultet, ekspozitura (za preuzimanje kartice, a pretpostavljam da postaje i matična, ako BPŠ ima taj koncept) i mobilni telefon (za prijem obaveštenja o tome da je kartica stigla u odabranu ekspozituru, ali se i upisuje kao tvoj podatak). Uz potpisivanje ugovora se dodaju još neke informacije, poput mejla, ali uglavnom je sve već tu. Pojavljivao se taj račun na starom Homeb@nkingu vrlo brzo, ali ne znam da li su mogle da se vrše transakcije po njemu pre potpisivanja ugovora. Studentski račun stoga može da inicira bilo ko ko zna tvoj JMBG i fakultet na kom studiraš, pošto ekspozitura i broj telefona mogu biti proizvoljni. Tu je mnogo više kandidata od fakulteta i tebe, pogotovu kad se uzme u obzir da je svojevremeno (makar jednom da ja znam) došlo do curenja studentskih JMBG-ova, i to upravo na sajtu Ministarstva prosvete.

Dakle, s obzirom da sam izvršio plaćanje sa računa za koji nikad nisam potpisao ugovor, ovo je ogroman sigurnosni propust od strane banke. Hvala banci na 990 din. :LOL:

Što bi rekao Milutin Mrkonjić, pre roka. E-bank izgleda veoma dobro, nadam se da će i aplikacija ispuniti očekivanja.

znači možemo da se logujemo na ebank bez problema?
kucam samo podatke od mts banke

Hoćemo bacimo neku opkladu da li će ujutru kada svi navale da aktiviraju app da im puknu serveri ili barem slanje sms-ova? :)

Iskusni ćemo to da uradimo u četvrtak.

Ja mislim da im ništa neće pući, ali usporiti jako, to hoće. Prosto ne verujem da u ovoj banci ima 300000 korisnika elektronskog bankarstva koji će želeti da uđu baš sutra. Možda su čisto predrasude, a možda sam i u pravu.

Vidim da će imati i nešto kao računi na klik u Yettelbank. Fino, fino.

jos uvek nemamo app ? za bivsu MTS banku ?

Za sada samo web. Aplikacija verovatno stiže tačno na datum (primetio sam čim je ProCredit pustila update nakon radova, to je bilo upravo sutradan). Verovatno da developeri sada imaju jače kontrolne mehanizme za odabrani datum objave.

ulogovao sam se, ok radi sve samo se treba navići. mada mislim da je kod mts-a bilo preglednije

sad imam uvid i u kevin račun na koji imam ovašćenje, do sada nisam to imao

Lepa slika

Prilozi

• Screenshot_2025-02-18-00-00-45-504-edit_rs.asseco.android.ae.bps.jpg
    Screenshot_2025-02-18-00-00-45-504-edit_rs.asseco.android.ae.bps.jpg
    115 KB · Pregleda: 89
Dokle god imam grešku da mi je broj telefona privremeno zaključan, ništa od nove aplikacije. 🤣

Pogledao sam i ja svoje stanje. Verovatno je stvar tranzicionog perioda i rešiće se prilikom knjiženja, sve ino transakcije su mi rezervisale dinare, dok su mi evri na računu nedirnuti.

Objavljena aplikacija. Mora prvo na webu da bi moglo da se pristupi aplikaciji. Probacu sutra
IMG_1773.png

Nazad
Vrh Dno