Уколико сте, поред е-банкинга, уз Рачун плус короисник и услуге Homeb@nking СМС КÔД, прво пријављивање на нову е-банкинг апликацију извршићете користећи креденцијале (корисничко име и лозинку) за пријављивање на постојећи Homeb@nking.
Након уноса старих креденцијала, потребно је креирати ново корисничко име и лозинку којима ћете активирати нови е-банкинг и нову апликацију за мобилно банкарство.
@Tilek ja sam račun plus obrisao pre 3 godine, ali su pristupni podaci ostali, tako sam ga otvorio baš u decembru, kad su svi tvrdili da to više nije moguće.
Sada samo njega i vidim u novom sistemu, iako imam jedan namenski. Dakle te namenske verovatno ne žele da dodaju u sistem.
Popunio si obrazac na sajtu ministarstva prosvete i dao saglasnost za obradu podataka na osnovu JOB broja, koga bi u suštini trebalo da znate samo fakultet i ti. Recimo, ja nemam studentski vezan za JOB, odnosno imam stari tip i on je starosno ograničen za otvaranje do 27 godina. S obzirom da sam tada i diplomirao, moj status studenta više nije važeći.Kako je moguće da mi je otvoren račun ako nisam potpisao ugovor?
Sad razmišljam da izvršim plaćanje 990 din na svoj račun u drugoj banci (10 din je provizija za studentski), da vidim jel radi.
Zapravo se popunjavaju samo JMBG, fakultet, ekspozitura (za preuzimanje kartice, a pretpostavljam da postaje i matična, ako BPŠ ima taj koncept) i mobilni telefon (za prijem obaveštenja o tome da je kartica stigla u odabranu ekspozituru, ali se i upisuje kao tvoj podatak). Uz potpisivanje ugovora se dodaju još neke informacije, poput mejla, ali uglavnom je sve već tu. Pojavljivao se taj račun na starom Homeb@nkingu vrlo brzo, ali ne znam da li su mogle da se vrše transakcije po njemu pre potpisivanja ugovora. Studentski račun stoga može da inicira bilo ko ko zna tvoj JMBG i fakultet na kom studiraš, pošto ekspozitura i broj telefona mogu biti proizvoljni. Tu je mnogo više kandidata od fakulteta i tebe, pogotovu kad se uzme u obzir da je svojevremeno (makar jednom da ja znam) došlo do curenja studentskih JMBG-ova, i to upravo na sajtu Ministarstva prosvete.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari