TinkyWinky
Čuven
- Učlanjen(a)
- 10.12.2004
- Poena
- 645
To što naplate pri registraciji vozila koristeći taj Cash POS - je l to ista vrsta usluge kao i kad tražite keš na kasi Maxi/Idea? Zar nije ta usluga u supermarketima bez provizije?
To je već treća stvar, iako su sve povezane. Supermaket jeste trgovac, i on nudi uslugu podizanja gotovine uz kupovinu (purchase with cashback). Makar za Dinu je to regulisano da nema troškova ni za koga (tebe, banku, prodavnicu), dok za druge kartice nisam siguran (pominjali smo to, uostalom, na temi o Dini pre neki dan). U menjačnici ili auto-kući, s druge strane, gotovinu uzimaš od platne institucije (poput Alta Pay, a može i od Pošte) u svrhe konkretnog plaćanja. Šareno je svakako, najsigurnije je uvek proveriti unapred, ako je moguće. Pošto smo na temi o Intesi, tu je, eto, potvrđeno da uzimaju proviziju kada transakciju inicira platna institucija, a verujem da se može javiti i neko ko je podizao u supermarketu da potvrdi da mu nije (ili možda nekim slučajem jeste) naplaćeno nešto dodatno.To što naplate pri registraciji vozila koristeći taj Cash POS - je l to ista vrsta usluge kao i kad tražite keš na kasi Maxi/Idea? Zar nije ta usluga u supermarketima bez provizije?
Sve je to sada Alta, svugde.Ja vec godinama placam registraciju za dva auta, na dva tehnicka pregleda i mislim da sam samo jednom imao tu proviziju prije dosta godina (tad sam bio u Addiko, oni su mi objasnili sta se desilo).
Poslednjih godina ni za jednu registraciju+tehnicki nisam primijetio tu proviziju (ali bas cu da pregledam izvode za proslu godinu cim uhvatim vremena, da vidim da mi mozda nije promakelo).
Inace, jedan od tih tehnickih koristi PaySpot, za drugi ne znam. Vjerujem da je PaySpot slican sistem kao taj AltaPay, zar ne!?
P.S. Sad razmisljam, PaySpot su uvalili i u MUP, ako se ne varam, a tu su mi naplatili proviziju prosle godine prilikom uplate za licnu. Moguce da sam previdio za registraciju...
I ja sam se iznenadio, ali pre unosa koliko se podize bilo je obavestenje da su u bankomatu novcanice od 2000 i 5000.Koleginica danas kuka, digla 20k na NLB bankomatu, dobila četiri novčanice po 5.000 dinara.
Nisam znao da neke banke pune i sa 5k novčanicama.
Ima i peti bankomat na kome (skoro) uvek ima para, nalazi se u "južnoj zoni".@mlax37
Писао сам и ја недавно о томе, живим у Панчеву, мислим да постоје 4 банкомата и зна да се деси да нема пара уопште или има само на једном па беспотребно изгубим време док "пронађем" банкомат који има пара.
Pregledah izvode kartice, samo da potvrdim da kod mene nije bilo provizije prosle godine na dva tehnicka pregleda (u N. Sadu).Ja vec godinama placam registraciju za dva auta, na dva tehnicka pregleda i mislim da sam samo jednom imao tu proviziju prije dosta godina (tad sam bio u Addiko, oni su mi objasnili sta se desilo).
Poslednjih godina ni za jednu registraciju+tehnicki nisam primijetio tu proviziju (ali bas cu da pregledam izvode za proslu godinu cim uhvatim vremena, da vidim da mi mozda nije promakelo).
Inace, jedan od tih tehnickih koristi PaySpot, za drugi ne znam. Vjerujem da je PaySpot slican sistem kao taj AltaPay, zar ne!?
P.S. Sad razmisljam, PaySpot su uvalili i u MUP, ako se ne varam, a tu su mi naplatili proviziju prosle godine prilikom uplate za licnu. Moguce da sam previdio za registraciju...
Verovatno je: optimizacija sistematizacije radnih mesta. (smanjenje broja radnih mesta, outsourcing poslova i digitalizacija - smanjenje usluga u samoj banci i prometa keša)A koji im je izgovor što je bankomat prazan radnim danom u 5 popodne?
O pa dobro jutro, Intesa Online je ukinuta prošle godine, mada je prvobitno trebalo da bude 2021. Tako da, pošto withKey rešenje zahteva mobilno bankarstvo da bi se ulogovao na desktop, to ti dođe još 50 dinara mesečno van paketa.jel mogu da vidim stanje za Intesa Internet Visa karticu u Intesa Mobi aplikaciji ili mi treba neki jaci paket? App mi trazi QR kod da skeniram, na kartici ga nema.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari