Šta je novo?

Banka Intesa

Zato što nisu naglasili da postoji ta provizija, napisao je čovek.

Do sada sam vrlo religiozno koristio debitnu dinarsku karticu sa srb placanja i kreditnu sa manjim limotom za ino placanja.
Sad nesto preyupcim, i platim neku igru sa steama sa debitnom dinarskom karticom. Dobijem poruku da j eskinuta eur suma, u notifikacijama ta suma u dinarima, po kursu 117.
Jesam li ja to nesto propustio pa sad to moze ili sam uleteo u neki devizni prekrsaj, jer ne vidim da je bilo otkupa ino vlaute i placanja sa deviznog racuna z akoji ta kartica btw i nije vezana.

Koliko se secam ova prica ranije nije mogla...

Pa to te oni isamaraju da duplom konverzijom,moze to samo nije isplativo.

Jesam li ja to nesto propustio pa sad to moze ili sam uleteo u neki devizni prekrsaj, jer ne vidim da je bilo otkupa ino vlaute i placanja sa deviznog racuna z akoji ta kartica btw i nije vezana.

Koliko se secam ova prica ranije nije mogla...
Nisi upao u devizni prekršaj i moglo je oduvek, samo što će banka proknjižiti po njihovom prodajnom kursu. Na prostom primeru rečeno, za poslovne kartice je blokirana potrošnja deviza u Srbiji, pošto je to protivno zakonu o deviznom poslovanju. Iz toga sledi zaključak da bi i drugi slučajevi bili usklađeni sa regulativom.

Malo kasnim sa odgovorom. Ja sam uzeo tu njihovu karticu, samo zbog porodičnog osiguranja. Nažalost, isprobao ga odmah posle mesec-dva i to za vrv ne baš mali iznos (ušivanje tintare detetu). Sve je prošlo bez problema.

Ono što je još bolje, budu neke akcije povremeno za kešbek, pa u proseku ne bude ni tih 300 mesečno trošak, što i da plaćam po punoj ceni je opet povoljnije od porodičnog osiguranja. Plus ne razmišljam o uplaćivanju polisa, nego samo zapucamo na put.
Hvala na odgovoru. U pitanju je pretpostavljam putno porodicno osiguranje? Ako se ne varam, meni su samo nudili individualno, mada nisam se udubljivao. Sa kog racuna naplacuju odrzavanje?

Ja imam samo taj račun u Intezi koji je vezan za karticu, tako da njega zaduže za 300 dinara svakog meseca i plaćam uz drugu potrošnju po kartici.

Edit: Porodično je osiguranje, ako članovi porodice putuju sa tobom.

@brzibg
Kakav cachback? Imam amex green već jako dugo, držim je zbog putnog osiguranja ali prvi put čujem za cashback. Ako možeš da me uputiš gde to da pratim

Dobijao sam promo na mejl. Poslednji je bio, nemoj da me držiš za reč, u septembru da vraćaju 10% od svake transakcije (ukupan maks. povrat je bio 3000).
Ne znam da li je promo bio za određene korisnike ili za sve. Da li si dozvolio da ti šalju promo mejlove?

Za ljude koji koriste Apple Pay da li vam se promenila boja kartice sa šarene na belu visu debitnu kada ste dobili novu?

U Rajfajzenovoj temi je član dobio kreditnu sa aktuelnim dizajnom, a u ApplePay stoji stari, tako da najverovatnije ostaje šarena. Primera radi, ni u GPay nisu menjali OTP kartice pa je ostao SoGe dizajn.

I kod Intese je u google walletu ostala stara šarena Inspire kartica iako je nova jednobojna

Dobijao sam promo na mejl. Poslednji je bio, nemoj da me držiš za reč, u septembru da vraćaju 10% od svake transakcije (ukupan maks. povrat je bio 3000).
Ne znam da li je promo bio za određene korisnike ili za sve. Da li si dozvolio da ti šalju promo mejlove?
Šalje mi banka promo mejlove za druge stvari ali nikad nisam dobio ništa za amex. Vrv je za određene korisnike, ja inače plaćam mesečno održavanje 200 din

I meni je bilo stiglo ta ista cachback promocija. Evo sada gledam iskoristio sam je 30. avgusta, a novac su mi uplatili 17. oktobra.

kolika je provizija iz menjacnice da uplatis 100 evra na intezinu visa internet karticu? iz inteze je besplatno
Ne možeš to da uradiš. Ako imaš dinarski račun u intezi uplati dinare na njega i kroz aplikaciju razmeni na internet karticu.

Kolika je provizija iz menjacnice da uplatis 100 evra na intezinu visa internet karticu? iz inteze je besplatno
Ne možeš da uplatiš na deviznom osim na šalteru banke ili preko bankomata. Za uplatu na bankomatu potrebno je da koristiš zelenu Visa Classic Debit pošto ima čip, magnetnu traku i beskontaktno očitavanje.

Tako je, ali moze i sa “belom”, ne mora da bude zelena, samo odabere uplata/eur, pod uslovom da ima takav bankomat u blizini.

Ovo je strašno ...
U Intezi u Novom Sadu Bulevar Oslobodjenja 8 , gde ima 5 saltera u liniji , izuzimaju se boxovi, u istom trenutku radi ili jedan ili dva saltera , ostali prazni. Kada drugi salter pocne da radi onda se izgubi radnica sa saltera koji je radio.

Ispred saltera mlade radnice svaki cas setkaju . A cekaonica puna strpljivih ljudi ...
Nesto mislim da se to namerno radi da bi nam ogadili ulazak u salter salu i da bi se samo na automate islo.

Ako je ATM alternativa, skroz ih podrzavam.. salter samo za velike sume.

Ta prica je u pitanju. Skoro sam imao situaciju, stao na salter da dignem kes, i gospodja onako u cudu, malo i bezobrazno, pa zasto ne dignete na automatu ispred, rekoh 300K da dignem na automatu? Samo je pognula glavu i nastavila da radi... :D

Meni su rekli da samo preko 350K ide na šalteru, ostalo - pravac bankomat.

Ma kakav automat da se cimam 5x da ubacujem karticu, kucam pin, biram iznos itd..
I jos da strahujem da nece kartica da mi ostane u automatu.

Za vece sume samo salter, svidelo im se to ili ne, za sicu normalno automat. Mora valjda nesto i da rade unutra, zasta primaju platu. :D

Kod Intese ovo uglavnom ne radi (bar u N. Sadu), iako svijetli zelena lampica i djeluje kao da je aktivan.

Zna li neko da li intesa ne obnavlja kartice posle 6 meseci nekoriscenja ili 12?
Drugim recima dal salju novu ako se kartica nije koristila pola godina ili godinu dana?

Ma kakav automat da se cimam 5x da ubacujem karticu, kucam pin, biram iznos itd..
I jos da strahujem da nece kartica da mi ostane u automatu.

Za vece sume samo salter, svidelo im se to ili ne, za sicu normalno automat. Mora valjda nesto i da rade unutra, zasta primaju platu. :D

Onda ćeš strpljivo da čekaš, svidelo ti se ili ne. Broj radnika sigurno neće povećavati, samo smanjivati 🤣

Zna li neko da li intesa ne obnavlja kartice posle 6 meseci nekoriscenja ili 12?
Drugim recima dal salju novu ako se kartica nije koristila pola godina ili godinu dana?
Meni skoro nije obnovljena internet kartica koju nisam koristio nekoliko meseci, nisam siguran koliko tacno, ali definitivno manje od godinu dana.

Nazad
Vrh Dno