Šta je novo?

Banka Intesa

Neko ima problem sa logovanjem? Ja uopšte ne mogu da se ulogujem u aplikaciju od sinoć... (Možda i pre, nisam pokušavao)

Ok i na Androidu. Posle ažuriranja podataka iz nove lične karte i ConsentID radi bez greške, (ovaj put) nije bilo do njih. :)

Hvala, morao sam da reaktiviram aplikaciju.

Pozove se call centar, sve ukupno 2-3 minuta. Naravno, ko ima id broj pored sebe, može i tako, mene mrzelo da tražim.

Izgleda da aplikacija lepo brljavi pošto sam 21.10. plaćao po osam naloga za plaćanje i pet je prošlo a tri nije iako je išlo preko QR koda (Infostan i EPS su dva od ta tri) i imao sam više nego dovoljno para na računu!
Nikada pre mi se nije dogodilo da neka uplata ne prođe osim što sam jednom imao problem sa pozivom na broj a sada prvo plaćanje posle updatea čak tri od osam nisu prošle!

Kako to nisi primetio 21.10.? Jesu ti u momentu plaćanja skinuli novac, a posle vratili?

Nisam ni obraćao pažnju pošto sam platio sve u nizu a nije mi stiglo nikakvo obaveštenje ni da je prošlo ni da je odbijeno - ni tada ni do sada. Takođe imao sam biće nego dovoljno novca na računu tako da mi stanje nije bilo indikator da li je nešto prošlo ili ne.
Što je najgore, prošle su ili nisu prošle random redosledom a ne recimo prve pet prošle pa sledeće tri nisu ili obratno. Ove dve (Infostan i EPS) su plaćane skeniranjem QR koda i nisu prošle a dve mts i jedna Yettel koje su isto tako plaćane skeniranjem QR koda su prošle. Dakle potpuno bez pravila...

Ne znam, ne mogu da nađem gde je moglo da zapne kod plaćanja prilikom skeniranja QR koda i još ne stigne nikakvo obaveštenje da je uplata odbijena - a para i sada ima više na računu nego što je uplata da bi se reklo da je možda zbog nedostatka para ali definitivno si u pravu za nauk i proveru jer čim se jednom nešto desi velike su šanse da se desi ponovo.

Pa šta je onda najmanje zlo u celoj ovoj priči? Imam 2 devizna računa i 2. kartice kod Inteze (vizu internet sa kojom vršim plaćanja i nekadašnju elektron, u gugl novčaniku, koju nikada ne izlažem netu, gde imam do uplaćenih 200 evra i po potrebi prebacujem na ovu prvu na kojoj držim stanje od 0 evra). Ukoliko naprimer ne otkažem pretplatu za Netfliks, a oni pokušaju da naplate novi mesec, jave mi da nisu uspeli. Ako sam dobro shvatio, ne mogu da me zaduže na tom deviznom računu ukoliko nemam evra? Hteo sam da napravim virtuelne kartice za plaćanja na viza debitnoj (ex elektron) ali čitajući sada sve ovo, mislim da neću. :oops:

Poslednja izmena:
Slobodno napravi virtuelne vezane uz tu Visa debitnu. Možeš da kreiraš i karticu za više plaćanja, sa dugim tokom trajanja, velikim limitom... UVEK možeš blokirati tu karticu, i obustaviti svako novo zaduživanje.

Da li je neko imao problem da na Temu doda virtuelnu karticu? Naručio sam 2 puta tako, ali sad neće nikako da prihvati novu jednokratnu što sam napravio, izađe da su netačni podaci.
Inače sam platio SBB račun V. karticom bez problema pre neki dan.

Evo da pitam ovde. Imam Intezina kreditna karticu master card.
Interesuje me da li kada se plati na rate banka to iznos sto naplacuje od prodaca zavisi od broja rata.
Znaci na primer 100 000 ako se plati na 3 ili 6 rata da li iznos koji banka naplati od prodavca razlicit.

Ako prodavac čeka pare na rate, recimo platiš 100 din na 4 rate, 4.novembra. Prodavac može da bira (kod zaključivanja ugovora, ne za svaku transakciju), da li želi novac 5. Novembra, 5. decembra, 5.januara i 5.februara, po 25.000 umanjeno za proviziju koju inače plaća za tu vrstu karrice. Ili može odmah da uzme eskontovan iznos, po stopi dogovorenoj u gore pomenutom ugovoru. Mi uvek čekamo novac, pa nisam proveravao kolika je stopa, ali kada sam uzeo prvi POS terminal, 2013.godine, sećam se da je bilo značajno ispaltivije da podigneš kredit i pokrivaš te rate, nego da odmah naplatiš sve rate.

Zašto prodavci vole što manje rata? Zato što brže dobiju novac koji mogu da vrate u promet.

• Like
Reagovanja: nuk
Da li neko koristi ovu njihovu American Express Green kreditnu karticu? Mesecno odrzavanje 300 din i kao dobije se neko putno osiguranje za ceo svet.
I ne znam, koliko obicno treba vremena da stigne kartica kada se naruci, da li je 2 nedelje ili stigne i brze?
Malo kasnim sa odgovorom. Ja sam uzeo tu njihovu karticu, samo zbog porodičnog osiguranja. Nažalost, isprobao ga odmah posle mesec-dva i to za vrv ne baš mali iznos (ušivanje tintare detetu). Sve je prošlo bez problema.

Ono što je još bolje, budu neke akcije povremeno za kešbek, pa u proseku ne bude ni tih 300 mesečno trošak, što i da plaćam po punoj ceni je opet povoljnije od porodičnog osiguranja. Plus ne razmišljam o uplaćivanju polisa, nego samo zapucamo na put.

Danas sam bio na registraciji auta, i platio sam karticom preko telefona sa i pise mi u wallet cena koji sam platio, dok mi na aplikaciji banke rezervisana cena za oko 900 din veca i pise kao da je transakcija bankomat. Je l imao neko slicno iskustvo?

Tako je uvek,lopovi na tehnickom.

Danas sam bio na registraciji auta, i platio sam karticom preko telefona sa i pise mi u wallet cena koji sam platio, dok mi na aplikaciji banke rezervisana cena za oko 900 din veca i pise kao da je transakcija bankomat. Je l imao neko slicno iskustvo?

Verovatno tehnički ima isturrni šalter Pošte, pa se taj njihov terminala ponaša kao bankomat, tako da si ti tamo kao podigao novac na bankomatu druge banke, pa uplatio registraciju u kešu. Bezobrazluk je što to piše na šalteru ili ti ne kažu pre plaćanja.

Plaćanje preko terminala platnih institucija (Alta Pay, PaySpot, Tenfore i slično) se takođe tretira kao podizanje sa tuđeg bankomata, što je slučaj i u pošti. Ovakve transakcije su izuzete iz MasterCard cashback akcije.

Danas je bila sreda pa nisam ni placao masterom, nego sam samo video znak moze kartica i reko da platim ali da sad kad googlam pise altapay pa je to kao neki brzi transfer i 2% su uzeli, da mi je rekla verovatno bih podigao pare, ali dobro nije skupa nauka ovaj put :) Hvala

Pa nece oni sigurno placati bankarsku proviziju za placanje karticama. Rade naplatu za treca lica. Ne znam zasto i dalje takve stvari bune ljude.

Zato što nisu naglasili da postoji ta provizija, napisao je čovek.

Do sada sam vrlo religiozno koristio debitnu dinarsku karticu sa srb placanja i kreditnu sa manjim limotom za ino placanja.
Sad nesto preyupcim, i platim neku igru sa steama sa debitnom dinarskom karticom. Dobijem poruku da j eskinuta eur suma, u notifikacijama ta suma u dinarima, po kursu 117.
Jesam li ja to nesto propustio pa sad to moze ili sam uleteo u neki devizni prekrsaj, jer ne vidim da je bilo otkupa ino vlaute i placanja sa deviznog racuna z akoji ta kartica btw i nije vezana.

Koliko se secam ova prica ranije nije mogla...

Nazad
Vrh Dno