Šta je novo?

Banka Intesa

Drustvance, ako moze mala pomoc oko tumacenja izvoda kreditne kartice. Naime, uzeo sam nesto na rate. I izgleda da sam ranije poceo sa otplatom rata. Juce mi je stigao izvod i pisi minimalna uplata nula. Da li to znaci da cu tek biti u obavezi da uplatim iduceg meseca do 10og ili moram do 10.09 da uplatim ratu. Slika u prilogu. Hvala unapredIMG_1990.jpeg

Ništa više ne plaćaš u septembru. Sačekaj sledeći put zvod, pa tek onda plati.

Postoji šansa da ti karticu nije flagovala banka već sama visa. Ako je to slučaj banka tu ništa posebno ne može osim da ti izradi novu.
U četvrtak mi je odbijena transakcija za Visa internet. Zvao sam banku, oni su mi odblokirali i rekli su mi da probam ponovo. Probao sam nekoliko puta nakon toga i sve transakcije su odbijene. Zvao sam ih ponovo i banka kaže da nijedna od tih naknadnih transakcija nije stigla do njih. Pretpostavljam da me je Visa blokirala?

Jedino mi je čudno što sam probao i Master kreditnom i ona mi je bila odbijena. Na kraju sam platio sa Raiffeisen karticom, ali oni su mi uzeli 1% i kurs im je užasan.

Ovi lihvari jedva dočekali 01.09. do kad su imali zabranu NBS za korekcijom cena, da dignu cene svih usluga... Vidim digli mesečno održavanje. Digli cene digitalnih uplata sa 14 na 20din...

Pa tehnički nisu ih digli, nego vratili na stanje od pre 1.9. prošle godine. Al da je skupo, jeste :D

Da li neko zna šta je kod Banca Intesa transakcija sa svrhom plaćanja "interna plaćanja <broj računa > Banca Intesa Privremeni račun za isplatu"?

Imao sam više pojedinačnih priliva prethodnih dana, pa mi je ovaj promakao. Nije veliki iznos, ali ne volim stavke za koje ne znam šta su.
Jesi li skontao šta je. I ja sam imao isti slučaj ali nije do banke jer je i moja žena koja ima račun u drugoj banci dobila isti iznos sa istom svhom plaćanja. Ja sam mislio da su to dividende od onih besplatnih akcija

Da, to je iznos. Baš me interesuje šta će da piše na izvodu.
Sve domaće dividende koje sam primio imaju jasno navedenog uplatioca dividende. Ovde mi je uplatilac Banka Intesa.

U Raiffeisen-u za ove dividende ne piše ime uplatioca (polje je prazno), a u opisu stoji "Dividende NIS-a".
Pozdrav

Evo da javim da sam dobio odgovor od banke i bukvalno isti kopi pejstovan templejt odgovor kao i prvi put. Pretpostavljam da nisu ni pročitali šta sam napisao sem prvih par rečenica. "Zovite nas telefonom" gde ce mi opet reći iste stvari, podnesite zahtev za novu karticu blablabla. Hoće da me vrte u krug ko u danu mrmota :) Ili ne smeju da napišu da plaćanje preko interneta više ne može, ili stvarno kod njih rade diletanti. Na kraju sam sve što sam morao da platim preko alija obavio dinarskim masterkardom otp banke i to je prošlo bez problema, tako da ću verovatno kod njih prebaciti i devizni.

Danas sam pokusao nešto da platim kreditnom karticom mastercard i nažalost pogrešio 3 puta pin. Ubedjen da mi je to ispravan pin, ali ipak se ispostavilo da ne. Da li je neko već prošao kroz ovu sad već agoniju? Mora li se traziti reizdavanje nove kreditne ili se samo može odblokirati kartica sa novim pinom?
I da li se moze rešiti preko call centra ili se mora ići u banku lično?

Ja sam morao u banku lično, odblokira se pin. Pokušao sam telefonom ali su bili nešto bezobrazni.

To se odma rešava? Mislim ne moram da čekam sad par dana ili tako nešto?
To se pin dobije u koverti predpostavljam.

Na licu mesta je rešeno, vratili su stari pin.

Pin se odmah odblokira, ranije je moglo i na bankomatu. Ali pod uslovom da se sećaš koji je pin.

Ako se ne sećaš, reizdavanje pina traje nedelju-dve.

Blokirao sam sam sebi karticu pogresnim pinom 3x zaredom. Pozvao call centar, poslali mi neki visecifarni kod sms-om, ja im ga procitao i odblokirali karticu odmah. Tako da nisam morao da idem u banku.

da li korisnik hit racuna ima pravo da besplatno zdravstveno osiguranje u inostranstvu nikako da nadjem deo gde pise....

То се добија уз неке кредитне картице, тако је било раније.

da li korisnik hit racuna ima pravo da besplatno zdravstveno osiguranje u inostranstvu nikako da nadjem deo gde pise....
Da, uz onu plavu kreditnu. Standard se zove kartica. Doduse Hit plus je bio racun.

Poslednja izmena:
Ja sam ranije plaćao 300 dinara mesečno za AmEx Green karticu, da bi uz nju imao osiguranje. Kasnije sam naučio da je bolje da pređem na Magnifica paket, jer je skupljli za sličan iznos koliko košta AmEx, a uz njega ide besplatna MC Gold sa osiguranjem.

Za kad ono najaviše novu app?
Vidim da tekuća i dalje radi normalno.

Мени је мало пре стигла порука за поновно логовање. Да мора нови ПИН ко се логовао преко прста.
Морам до 8ог да променим ако сам га заборавио.

Ne mora novi pin ko zna trenutni pin. Ko ga je zaboravio, taj mora da ide.

Нисам га заборавио.

Vrh Dno