Šta je novo?

Banka Intesa

Ja sam dugogodišnji korisnik Inteze i meni takođe ništa nije bilo jasno. Ono što sam (valjda) shvatio je da kada piše stanje duga i prikazani iznos ima predznak minus, to znači da si u preplati tj. da si ranije uplatila više nego što je trebalo. Drugim rečima, u tvom slučaju znači da si 7.124,29 dinara u preplati. Ako bi pisalo da je stanje duga 1.234,56 dinara (bez minusa) to bi značilo da moraš da uplatiš 1.234,56 dinara.

Ovde imaš odobreni limit 140.720 - potrošnja 24.780 = 115.940 i na to se doda preplata 7.120 = 123.060 dinara (preostala raspoloživa sredstva na računu).

Sve što kupiš u tekućem mesecu (bez obzira na datum) plaćaš ratu do 10. u narednom mesecu (Master Card), tj. do 15. u narednom mesecu (American Express).

Ako ti je rata 4.900, a ti uplatiš 6.000 bićeš u preplati 1.100 dinara. Odnosno, ako si nešto pazarila ovog meseca i iznos prve rate je 4.900 i ti odmah uplatiš 6.000 dinara (umesto da čekaš sledeći mesec kada prva rata zvanično dospeva na naplatu), bićeš ovog meseca u preplati 6.000 dinara, a posle 10. u narednom mesecu (kad Banka naplati prvu ratu) bićeš u preplati 1.100 dinara.

Valjda nisam bio previše konfuzan :)
Hvala puno.

Od Februara se ganjamo sa izvodima, prvo uopste nisam mogao iz aplikacije da promenim na dostavu na mail. Nekako je posle silne prepiske i pretnji ta opcija omogucena (samo u aplikaciji). I konacno u maju je prvi izvod trebao da stigne na mail, medjutim dobio sam sms obavestenje da izvod mogu da preuzmem u banci!!! Ovaj mesec isto tako, u aplikaciji ne promenjeno stanje za dostavu na mail...

Ne vredi nepopravljivo, mislio sam da je mobi krs ovi su unazadili banku maximalno!
PS jos uvek nisam dobio odgovor zasto mi je Magnifica racun promenjen na Hit plus...

Katastrofalno iskustvo, ne znam sto se uopste cimam...
Ja sam prebacio na mail i uredno stize vec 3,4 meseca.

Ja sam upravo prebacio kartice na mail, ali je on sam prebacio i sve račune na mail 😕

Kada izvod stigne na mail, da li je i dalje vidljiv u aplikaciji?
Kakvi su indijanci, ništa me ne bi iznenadilo.

Koliko vidim, ne ostaje u aplikaciji.

Meni izvodi oduvek stizu na mail, ne secam se da sam nesto posebno trazio od kad je nova aplikacija, i dalje mi stizu mesecni izvodi za racune na kojima je bilo promena taj mesec.

Znam kako funkcionise kod korisnika pre 2023, kod mene je sve suprotno, do neverovatno!

Ne ostaje ako se odabere mail opcija i u aplikaciji, kao da ih dodatno kosta...

Prebacio sam mobi banku sa iphone na android, misleci da je to problem, ni to nije pomoglo... Ali opet ne verujem da neko ne moze da udje u "bazu" i pogleda ili prebaci podesavanja za moj racun, bug je negde 100%.

Prilozi

• 0-02-05-7c6395c8dab5b9ed8df8bd1ef2a91dc2f266a4148be3fd8cc2c9799275040fdd_6eb4894d1cd8df41.jpg
    0-02-05-7c6395c8dab5b9ed8df8bd1ef2a91dc2f266a4148be3fd8cc2c9799275040fdd_6eb4894d1cd8df41.jpg
    87.9 KB · Pregleda: 55
  • 0-02-05-c82105276b99b952e69b04318638d7d416f39d39241e846a0f12edccb8124f6c_b05f0d161517cb8.jpg
    0-02-05-c82105276b99b952e69b04318638d7d416f39d39241e846a0f12edccb8124f6c_b05f0d161517cb8.jpg
    83 KB · Pregleda: 53
To je slika sa IOS-a ili Androida? Kod mene na Androidu izgleda drugačije i nemam mogućnost da biram gde da mi stignu izvodi.

Slika je sa androida, slicno izgledala i na ios nema mnogo razlike.

PS
Samsung Note 8 ako nesto znaci.

Sad kad sam razmislio, @boki78 da li si otvorio racun ove godine?

U pocetku ni meni, nisam mogao da biram, sta god sam odabrao davalo je gresku i po defaultu biralo my documents. Onda su kao ispravili, i od tada je jos vece ludilo... mogu da odaberem ali dzaba opet radi kako je neko drugi zamisio...

Račun u Intesi imam 15 godina, aplikaciju koristim od početka. Iskreno nije mi ovo uopšte bitno ali sam proverio i video da mi je zasivljeno "my documents" i da ne mogu da promenim.

Meni je fascinantno da neki od nas imaju opciju, neki nemaju, neki mogu da menjaju, neki ne mogu, da sam promenio jednu opciju, a druga se promenila sama i da zapravo nema opcija da izvodi stignu i na mail i ostanu u aplikaciji.

Kao da se neko baš trudio da napravi karambol od aplikacije, jer koja je verovatnoća da se sve ono desi slučajno?!

Sve će to oni skockati u novom update-u, ništa ne brinite. Pa još kad uvedu trostruku verifikaciju: telefon, iPad i PC. Dakle moraće korisnik da ima TRI uređaja sa tri različita OS-a ako hoće online da plati, recimo, račun za vodu. Bezbednost zagarantovana.

/sarcasm

^ pristup online servisima banke će biti moguć samo ako sediš u prostoriji bez dnevnog svetla. Prozor, terasa, otvoreni prostor - jok.

Od Februara se ganjamo sa izvodima, prvo uopste nisam mogao iz aplikacije da promenim na dostavu na mail. Nekako je posle silne prepiske i pretnji ta opcija omogucena (samo u aplikaciji). I konacno u maju je prvi izvod trebao da stigne na mail, medjutim dobio sam sms obavestenje da izvod mogu da preuzmem u banci!!! Ovaj mesec isto tako, u aplikaciji ne promenjeno stanje za dostavu na mail...

Ne vredi nepopravljivo, mislio sam da je mobi krs ovi su unazadili banku maximalno!
PS jos uvek nisam dobio odgovor zasto mi je Magnifica racun promenjen na Hit plus...

Katastrofalno iskustvo, ne znam sto se uopste cimam...

Dobih danas izvode za maj na mail, pu pu da ne ureknem. Rekose da su ga 'opravili. Da vidim samo dokle...

Keva konačno aktivirala Intesa aplikaciju da može da plati račune preko IPS koda, međutim tripuje da će nešto pogrešiti jer ima praznih polja, kada skenira kod. Pošto još nisam uspeo da lično vidim (a valjda ne može da skrinšotuje), zna li neko da li išta treba da se popunjava u toj aplikaciji ili suštinski sam kod već odradi svoje?

Skenira i plati ne mora nista vise da menja i dodaje.

Pitanje jedno kako ste generalno zadovoljni sa Intesom, ja se razmisljam da se vratim kod njih ( u Otp sam trenutno )

Zena u Otp,ja u Intesi. Ona pljuje po mojoj,ja po njenoj banci. Ja zadovoljan svojoj,ona svojom i niko ,od nas, je ne bi menjao.
Ukratko😁😁😁

Daleko od idealne banke, ali kad podvučem crtu, neću da menjam, jer i kod ostalih nije bolje, ako ne i gore.

Da li neko zna ima li jos uvek popusta u Gigatronu kada se placa Intesa platnim karticama ?

Edit:
Zaboravio sam da napisem da sam proverio na Intesa stranici i nista mi ne izlazi za popuste, kada kliknem na prikazi sve... Zato pitam... Nema ni na Gigatron sajtu vise objasnjeno, kao da je akcija 15% bila vremenski ogranicena...

Prilozi

• intesa.jpg
    intesa.jpg
    174.6 KB · Pregleda: 23
Da li neko zna ima li jos uvek popusta u Gigatronu kada se placa Intesa platnim karticama ?

Edit:
Zaboravio sam da napisem da sam proverio na Intesa stranici i nista mi ne izlazi za popuste, kada kliknem na prikazi sve... Zato pitam... Nema ni na Gigatron sajtu vise objasnjeno, kao da je akcija 15% bila vremenski ogranicena...
Ima na sajtu intese pise da vaze do kraja godine

Da li popust vazi za artikle sa Top i Šok cijenom, ili ukoliko je na nekom drugom popustu?
Pretpostavljam da ne, ali ako moze info iz prve ruke...

Nazad
Vrh Dno