Ja se razmisljam da uzmem kreditnu karticu jer moze na rate. To u prevodu znaci kupim nesto na 6 rata, i svakog 10 u mesecu mi dospeva rata bez kamate, ako sam vas dobro razumeo. Ili samo to vazi za prvu ratu?Sve sto kupis u tekucem mesecu,dospeva na naplatu do 10. U sledecem,bez kamate.
to ti je ono,odgodjeno do 40 dana, znaci ceo mesec plus do 10 u sledecem.
Ako se plati do 10. u sledecem mesecu,nema kamate. Tako je za svaki mesec ,dok ima rata. Nije samo za rate, zafali ti kes, provuces nju,bez rata i to dospeva tek sledeceg 10. u mesecu.Trenutno sam izgurao do 2% kamate za 8 meseci. Mislim da je oko 5 posto u intesi na 24 meseca. Cimanje mi fond jer bukvalno nije osigurano nista a za noc moze da pukne, mada savetnik u banci kaze da se to nikada nije desilo. Ne mogu nigde na netu da nadjem sta se izdesavalo 2008 godine oko fondova, znam da su nesto zeznuli ljude u fondu.
Ja se razmisljam da uzmem kreditnu karticu jer moze na rate. To u prevodu znaci kupim nesto na 6 rata, i svakog 10 u mesecu mi dospeva rata bez kamate, ako sam vas dobro razumeo. Ili samo to vazi za prvu ratu?
To je 5% godišnje za oročenje na 24m, znači 10% za te dve godine. Pričamo o dinarskim depozitima.Trenutno sam izgurao do 2% kamate za 8 meseci. Mislim da je oko 5 posto u intesi na 24 meseca.
U banci su osigurani štedni računi u iznosima je do 50k evra, preko toga jok...Nikada se nije desilo da u 2 meseca puknu 3 US banke, pa se eto, desilo sad. Isto i za Credit Suisse. Veci % se dobija u dinarskoj stednji nego u tom fondu. Pritom je novac osiguran i ne mozes da zavrsis u minusu.
Pa ako ispratis trend ta fonda su skloni fluktuacijama,sto za druga dva ne mozemo reci jer idu konstatno uzlaznom putanjom. Kada su u pitanju ulaganja preko aplikacija samo priznajem RobinHoodNe samo sto je isplativije, vec ne moze da ode u minus.
Dva od cetiri fonda Intese koje vidim u aplikaciji su u minusu i to ne malom, a pitanje je koliko dugo ce da bude taj trend i sta ce se dogoditi sa ostalim.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari