Šta je novo?

Banka Intesa

Da li je neko probao da plati nesto na stare racune Agricole banke, koji pocinju na 330. Ebanking izbacuje sledecu gresku: Ovo je internacionalni broj deviznog računa. Plaćanje možeš izvršiti kroz podmeni Devizna plaćanja.
 
@WebWolf CA računi su definitivno ugašeni i banka je u potpunosti isključena iz platnog prometa. Do novog broja računa u RF možeš doći na sledeći način:
Novi računi pravnih lica su već od nedelje vidljivi u NBS pretrazi.
 
@WebWolf CA računi su definitivno ugašeni i banka je u potpunosti isključena iz platnog prometa. Do novog broja računa u RF možeš doći na sledeći način:
Novi računi pravnih lica su već od nedelje vidljivi u NBS pretrazi.
Ista greska i sa novim xD
 
  • Like
Reagovanja: uji
Ista greska i sa novim xD
Kad sam upoređivao tu na kalkulatoru, skontao sam da fali par cifara ili se prenose u novi red. Nešto je loše tu rešeno. Probaj da proveriš kontrolne cifre na kraju:
Forma tekućeg računa je 265 - 13 cifara - 2 kontrolne, ali prilikom provere kucaš sve spojeno.
 
Da li jos neka banka sem Intese ima virtuelne kartice?
To sam juce cuo od drugara. Samo bih zbog toga otvorio racun u intesi, posto dosta placam preko neta i to mi je savrseno resenje.
 
Da li se u Intesi mogu zameniti ostecena novcanica od 100 evra? U tarifi naknada postoji ta mogucnost uz neku proviziju, a salterusa u banci je odbila zamenu sa objasnjenjem da menjaju samo ostecene dinarske apoene
 
пре, типа, годину дана, а водећи се истим проблемом, заменио сам оштећених €50, у некој мењачници у Вука Караџића, поред Пекинга

не знам да ли и даље постоје, ал су узели ~10%, што је испало сасвим коректно, јер је сигурно, 20% новчанице, недостајало
 
Ja sam svaku oštećenu novčanicu uspeo da uplatim na bankomatu. Čini mi se da su bankomati Mobi banke najmanje izbirljivi
 
Ukoliko otvorim npr Intesa Hit račun koji ne sadrži u paketu devizni račun, da li kreiranjem virtualne kartice mogu da konvertujem novac u evre i dodelim toj kartici ili samo dinare?
Hvala
 
Jel ja imam neki broj besplatnih naloga sa ovim Hit racunom od 300 din mesecno? Vidim da mi naplacuju 14d din svaki prenos za placanje racuna.
 
Ne,samo u Magnifica je dzabalesku.
 
Treba mi brza informacija, rata za kupovinu na kreditnoj mi se pojavi svakog 12-og, da li moram da je platim odmah ili imam fore do 10-og u sledecem mesecu, a da mi ne zaracunaju kamatu?
 
Meni piše ovako u ugovoru:
Ugovorne strane su saglasne da obaveza za predhodni mesec dospeva na naplatu 10-og dana u mesecu, odnosno prvog radnog dana ukoliko rok za uplatu pada u dane vikenda ili državnih praznika.
 
Treba mi brza informacija, rata za kupovinu na kreditnoj mi se pojavi svakog 12-og, da li moram da je platim odmah ili imam fore do 10-og u sledecem mesecu, a da mi ne zaracunaju kamatu?
Sve sto kupis u tekucem mesecu,dospeva na naplatu do 10. U sledecem,bez kamate.
to ti je ono,odgodjeno do 40 dana, znaci ceo mesec plus do 10 u sledecem.
 
Jel radio neko skoro obnovu sertifikata na Intesa kartici za elektronsko bankarstvo?
Juče sam odradio prema prema uputstvu. Digitrust čarobnjak je prikazao obaveštenje da je sertifikat uspešno obnovljen.
Ali, kad ponovo pokrenem Digitrust ispiše da stavka "Provera izdavaoca sertifikata sa kartice" nije ok. To bih ignorisao da mi se koleginica nije požalila da joj se povremeno dešava da aplikacija Office Banking prikaže nakon pokretanja da sertifikat nije validan, a ponekad se normalno startuje...

Jel imao neko ovakvu situaciju i kakvo je rešenje?
 
Kod nas to radi koleginica koja ima elementarno poznavanje tehnologije i ide korak po korak po nekom uputstvu. Do sada uvek bez problema.

Kad ja uzmem nešto tako da uradim, obično neki korak zbrzam, pa mi posle nije jasno zašto ne radi. Ali kod Intese, uvek je dobro objašnjenje i "do njih je, nema pomoći".
 
Jutros onako pospan greškom preko IPS skeniraj Intesine aplikacije greškom skeniram račun za Infostan za februar umesto za april i on naravno uredno prođe...

Jel sada bolje da probam preko Intese da opozovem tu uplatu sa tom referencom (ako je to uopšte moguće) ili da se ganjam sa Infostanom jer ne sumnjam da čak i oni vide dve uplate sa istim pozivom na broj ali je pitanje, znajući njih da li će i kako to regulisati...
 
Vide oni na tvom kontu promenu,nemas potrebe nista da radis. Videce se ta uplata na sledecem racunu. Mozes i proveriti na njihovom sajtu,racunam da imas opciju da vidis uplate,stanje,dug.
 
Pretpostavljam da će da vide ali to nekako moram da rešim do kraja meseca pošto ukoliko ne uplatim za april do 31.05. odnosno oni ne budu videli da je to regulisano (a ova dupla uplata za februar mi je veća od računa za april) gubim pravo na subvenciju od 30% za taj mesec.
 
Ti uplati razliku i eto rešenja. Čak i ako ne rasknjize odmah, kada rasknjize, trebalo bi po datumima uplate da ti obračunaju subvenciju.
 
U stvari sam ovako u preplati ali me to ne brine puno pošto je razlika manje od 200 dinara...
 
Da, moja greška, pročitao sam obrnuto.

Meni je godinama Infostan uredno rasknjižavao uplate na pogrešan tekući račun i uvek sam imao popust. Posle ne znam koliko vremena me je pozvao telefonom neko iz njihovog racunovodstva, da promenim račun na koji plaćam tj da ga uskladim sa onim na uplatnici.
 
Videću i da ih pozovem i iskonsultujem se sa njima na vreme kako ne bih ostao bez ovih 30% za tekući mesec jer je to ipak stavka od par hiljada.
 
Jel Intesa prestala da naplacuje evro mesecno za devizni racun, nisam nista kupovao 4-5 meseci a na racunu stoji i dalje tih 3 evra.
 
Da je moguce uplatiti na devizni racun odredjeni iznos i da se odmah povuce taj novac?
 
Iz kog razloga bi to onemogućile?
Može.
 
Nazad
Vrh Dno