Šta je novo?

Banka Intesa

^ OK, da ne nastavljamo. Ali, u krivu si. Uz zakonom predviđenu dokumentaciju, može.
 
Upravo zakon o deviznom poslovanju ne dozvoljava prenos između računa različitih vlasnika rezidenata sa osnovom plaćanja poklon, i to ne može nikakva dokumentacija da promeni. Plaćanje u devizama je moguće po tom osnovu na račune u inostranstvu, odnosno kada se transakcija vrši između rezidenta i nerezidenta. Za sva ostala plaćanja u zemlji koja nisu omogućena zakonom o deviznom poslovanju, tu je zvanična valuta plaćanja - dinar.
 
Zna li neko kako da promenim one precice (plavi krug dole desno) u aplikaciji? Secam se da sam ranije to mogao da uradim ali sad iz nekog razloga ne mogu da nadjem gde i kako to da uradim...
 
Da li još nekome ne radi aplikacija? (131) interna serverska greška. Šta li sad rade?
 
Upravo probao aplikaciju na androidu, ulogovao se bez problema...
 
Svi su u teskom minusu. Bolji je revenue na stednju sad.
 
Prinos S&P 500 u 2021. bio preko 25%.
Ovaj Intesin investicioni fond je, blago rečeno, katastrofa...
 
Danas u filijali hteo da otvorim racun stednje po vidjenju u RSD cisto da odvajam kao ustedjevinu od plate svakog meseca, medjutim savetnik kaze da nemaju u ponudi racun po vidjenju, a na Sajtu banke u OUP nude isti racun ??? Dala predlog za inv fond u rsd, kaze ne postoji rizik od minusa ali je napomenula da je mala dobit, nisam jos nista prihvatio jer tek treba da me pozove Magnifica savetnik jer imam Magnifica paket... sve u svemu ne znam sta raditi, bitno mi je da mogu da odvojim sa strane novac...
 
Stednja po vidjenju u Intesi ne postoji od kad su promenili core, 2019. mislim.
 
Ne vidim ni neki razlog stednje u dinarima kada je zvanicna inflacija preko 10 posto, valjda 12 posto.
 
Dala predlog za inv fond u rsd, kaze ne postoji rizik od minusa ali je napomenula da je mala dobit,
neozbiljno je, i neprofesionalno, je da ti kaže kako ne postoji rizik od minusa - i za blue chip, on postoji - ali svakako ima boljih načina da sačuvaš novac od inflacije, i možda i nešto zaradiš, nego da ih zarobiš u portfoliju, nekog Intesinog (očigledno indolentnog) menadžera fonda ;)
 
Detalj:
ulozi u banci su osigurani do 50k eur po jmbg.
Ulog u investicionom fondu nije osiguran (u slučaju da pukne fond). Pitaj Intesu kako i koliko su obeštetili ulagače u njihov fond u vreme seke.
 
Zar nije do 50k po ukupnim računima u jednoj banci? ako pored recimo intese imas u nekoj drugoj, ta suma je takođe osigurana
 
Јесте,јмбг и јесте валидан по једној банци.
 
Систем осигурања депозита обезбеђује гаранцију да ће сваки депонент добити обештећење за своја укупна динарска и/или девизна новчана потраживања, по основу штедње, текућег рачуна и других банкарских рачуна, у свакој банци, до осигураног износа од 50.000 евра без обзира на број рачуна које појединачни депонент има у конкретној банци.


Nekom logikom je po banci 50k. Jer svaka banka placa posebno osiguranje agenciji za osiguranje depozita.

38b48012ae592abc76e3a376b3bfafdb.png
 
Upišite korisnički ID i reaktivacioni kod they said, trebaće vam ako stavite aplikaciju na novi telefon.
E pa evo novi telefon, stavih app i ne traži ni ID ni reaktivacioni kod već traži da skeniram QR kod !!!
 
Klikneš na ovo dugme, ne na Aktiviraj nalog:


37FC9F4E-4E2C-4509-AFC8-0CAD396BB1BC.jpegDF84A025-BFB1-468A-AB80-CAC9193B7E40.png
 
Da li Intesa izdaje cekove, s obzirom da skoro sve karticu podrzavaju placanje na rate (doduse, ovo nije omoguceno svima, ukoliko se ne varam)?
 
Izdaje. Povremeno u našoj maloprodaji vidim Intesa čekove.
 
Hvala ljudi.
Sto se tice placanja, da, pretpostavio sam... S tim sto je nekad davno to bio simbolicno, bar u bivsoj Hypo banci, 10-ak dinara po ceku.
 
Nazad
Vrh Dno