Šta je novo?

Banka Intesa

^ OK, da ne nastavljamo. Ali, u krivu si. Uz zakonom predviđenu dokumentaciju, može.
 
Upravo zakon o deviznom poslovanju ne dozvoljava prenos između računa različitih vlasnika rezidenata sa osnovom plaćanja poklon, i to ne može nikakva dokumentacija da promeni. Plaćanje u devizama je moguće po tom osnovu na račune u inostranstvu, odnosno kada se transakcija vrši između rezidenta i nerezidenta. Za sva ostala plaćanja u zemlji koja nisu omogućena zakonom o deviznom poslovanju, tu je zvanična valuta plaćanja - dinar.
 
Zna li neko kako da promenim one precice (plavi krug dole desno) u aplikaciji? Secam se da sam ranije to mogao da uradim ali sad iz nekog razloga ne mogu da nadjem gde i kako to da uradim...
 
Da li još nekome ne radi aplikacija? (131) interna serverska greška. Šta li sad rade?
 
Upravo probao aplikaciju na androidu, ulogovao se bez problema...
 
Koliko treba dana otprilike da se uradi kreditna i da vas pozovu da je stigla?
 
Svi su u teskom minusu. Bolji je revenue na stednju sad.
 
Prinos S&P 500 u 2021. bio preko 25%.
Ovaj Intesin investicioni fond je, blago rečeno, katastrofa...
 
Danas u filijali hteo da otvorim racun stednje po vidjenju u RSD cisto da odvajam kao ustedjevinu od plate svakog meseca, medjutim savetnik kaze da nemaju u ponudi racun po vidjenju, a na Sajtu banke u OUP nude isti racun ??? Dala predlog za inv fond u rsd, kaze ne postoji rizik od minusa ali je napomenula da je mala dobit, nisam jos nista prihvatio jer tek treba da me pozove Magnifica savetnik jer imam Magnifica paket... sve u svemu ne znam sta raditi, bitno mi je da mogu da odvojim sa strane novac...
 
Stednja po vidjenju u Intesi ne postoji od kad su promenili core, 2019. mislim.
 
Ne vidim ni neki razlog stednje u dinarima kada je zvanicna inflacija preko 10 posto, valjda 12 posto.
 
Dala predlog za inv fond u rsd, kaze ne postoji rizik od minusa ali je napomenula da je mala dobit,
neozbiljno je, i neprofesionalno, je da ti kaže kako ne postoji rizik od minusa - i za blue chip, on postoji - ali svakako ima boljih načina da sačuvaš novac od inflacije, i možda i nešto zaradiš, nego da ih zarobiš u portfoliju, nekog Intesinog (očigledno indolentnog) menadžera fonda ;)
 
Detalj:
ulozi u banci su osigurani do 50k eur po jmbg.
Ulog u investicionom fondu nije osiguran (u slučaju da pukne fond). Pitaj Intesu kako i koliko su obeštetili ulagače u njihov fond u vreme seke.
 
Zar nije do 50k po ukupnim računima u jednoj banci? ako pored recimo intese imas u nekoj drugoj, ta suma je takođe osigurana
 
Систем осигурања депозита обезбеђује гаранцију да ће сваки депонент добити обештећење за своја укупна динарска и/или девизна новчана потраживања, по основу штедње, текућег рачуна и других банкарских рачуна, у свакој банци, до осигураног износа од 50.000 евра без обзира на број рачуна које појединачни депонент има у конкретној банци.


Nekom logikom je po banci 50k. Jer svaka banka placa posebno osiguranje agenciji za osiguranje depozita.

38b48012ae592abc76e3a376b3bfafdb.png
 
Upišite korisnički ID i reaktivacioni kod they said, trebaće vam ako stavite aplikaciju na novi telefon.
E pa evo novi telefon, stavih app i ne traži ni ID ni reaktivacioni kod već traži da skeniram QR kod !!!
 
Klikneš na ovo dugme, ne na Aktiviraj nalog:


37FC9F4E-4E2C-4509-AFC8-0CAD396BB1BC.jpegDF84A025-BFB1-468A-AB80-CAC9193B7E40.png
 
Da li Intesa izdaje cekove, s obzirom da skoro sve karticu podrzavaju placanje na rate (doduse, ovo nije omoguceno svima, ukoliko se ne varam)?
 
Izdaje. Povremeno u našoj maloprodaji vidim Intesa čekove.
 
Hvala ljudi.
Sto se tice placanja, da, pretpostavio sam... S tim sto je nekad davno to bio simbolicno, bar u bivsoj Hypo banci, 10-ak dinara po ceku.
 
Nazad
Vrh Dno