Zavisi od polise. Imam životno i privatno zdravstveno kod Generali osiguranja i u jednom trenutku sam samo dobio mejl da dobijam i Covid osiguranje gratis, samo treba da kliknem na link iz mejla da potvrdim da se slažem sa navedenim uslovima i to je bilo to.
Istina, nisam dobio to isto za putno osiguranje od Intese, ali nije mi ni trebalo, da kucnem u drvo, tako da šta ga znam. Koliko vidim, polise putnih osiguranja preko banaka i kartica su manje-više ista, tj. tipska, i to mi je OK. Ono što mi nije OK je što kroz "premium" kartice čije mesečno održavanje košta par hiljada RSD (recimo Visa Infinite kod Intese ili RFBa od 6k RSD mesečno) ne mogu da dobijem ni za nijansu bolje putno osiguranje koje ne mogu da imam u okviru MC Gold kartice npr. koju dobijem "besplatno" tj. uračunato u cenu mesečnog održavanja paketa.
Ne kažem da se skupe premium kartice isplate svima, ali ako već moram da pristanem da plaćam 50 EUR mesečno, onda moram da dobijem i mnoooogo više benefita nego što ih imam, naročito kad su osiguranja u pitanju. Super je što imam raznorazne Concierge servise, osiguranje kupljenih proizvoda, ali putno osiguranje je identično kao i na jeftinijim karticama a znači više za bar 80% korisnika koji su ciljna grupa za ovakvu vrstu kartica.