Šta je novo?

Banka Intesa

Mogu da rade, ali ako koristiš samo Intesa kartice Google Pay ti uopšte nije potreban jer i Wave2Pay završava posao i više nego dobro.

Instalirao sam Google pay da probam i odmah me pitao da li želim da Google pay bude moj preferirani način plaćanja. Isprobao sam nekoliko puta danas u raznim radnjama, Lidl, Maxi i dr. i radi dobro, odmah stižu notifikacije, istovremeno sa Intesa mobile notifikacijom. Mora da se prvo otključa telefon i onda prinese aparatu, bez ulaska u aplikaciju što sam morao kod Wave. Nisam deinstalirao Wave ali kada sam pokušao da ga otvorim nije moglo da se uđe u aplikaciju samo je pisalo da Wave više nije preferirani način plaćanja. Za razliku od Wave, Google pay nema vidžet i nema statistike kao u Wave - ono kao koliko ste potrošili u različitim kategorijama.

Pogledaj u podešavanjima da li je stavljeno da uvek plaća defaultnom aplikacijom ili da plaća onom koja je otvorena. Možda zato Wave sad neće da se pokrene. Ako neće nikako da se pokrene ako nije defaultna, onda je to propust koji bi trebalo da promene.
RaiPay radi i kada nije defaultna, ali onda mora ručno da se pokrene pre plaćanja. Očekujem da i Wave tako radi.
Pozdrav

Radi W2P normalno iako nije primarna app za plaćanje više.
Takode, nikad nije bilo potrebno da otvoriš app da bi plaćao, radilo je bukvalno isto kao i GPay.

Sad sam probao kod sebe, Wave se pokreće i kada nije defaultna aplikacija za plaćanje, isto kao i RaiPay.
Pozdrav

Promenio sam telefon i treba da reaktiviram BizMobi. Aplikacija kaže da skeniram QR kod ili da ručno unesem aktivacione kodove. Pregledao sam sve papire, ali ne mogu da nađem ni QR ni ostale kodove. Da li je uopšte moguće aktiviranje na drugom uređaju bez odlaska u banku?

Ne znam da li sam izgubio te papire sa kodovima ili ih nikada nisam ni imao.

Ne znam kakvo je stanje za BizMobi ali meni su za običan račun generisali te kodove preko call centra kada sam radio reaktivaciju.

Za BizMobi to ne može, proverio sam sa savetnikom kad sam otvarao nove račune za DOO pre par meseci. Rade na tome da to reše, a kad će, ne zna se

Izvinjavam se na smetnji biznis korisnicima ali mora i fizičko lice nešto da pita. :D Naime, koristim "Intesa Osnovni" platni račun koji je 220RSD/mesečno (sad će biti 195RSD kao i pre poskupljenja) ali me interesuje ovaj račun sa osnovnim funkcijama (150RSD/mesečno). Je li mi se čini ili su nam iste funkcionalnosti, otvorio sam sajt i analizirao, doduše možda pogrešno, ali mi se čini da oni imaju isto što i ja, pa zbog čega je ovaj račun skuplji, ima li nešto da ga izdvaja? Gubi onda smisao plaćati 70 din razliku ako nema nikakvih benefita (sad cepidlačim za siću ali ko ne ceni dinar ne ceni ni 1000). Mislim ako je sve isto da se lepo spustim na taj paket i smanjim troškove.

Osnovni racun vise nije dostupan za otvaranje (pa nemaju uporedjivanje za njega) a ne verujem da ikas mnogo ljudi koji koriste osnovne paketw, pa mislim da ti je najbolje da cimnes korisnicki centar da ti jasno kazu koja je razlika (ustvari da li je uopste ima)

Svakako danas idem do grada pa moram svratiti do banke da uplatim nešto kinte na račun pa ako nije gužva raspitaću se. Aha, a glupo je da imam iste usluge sa tim osnovnim (koji je jelte ukinut) sa novim osnovnim koji je propisala NBS i da mi uzimaju više love. Hvala ti na pomoći!

Izvinjavam se na smetnji biznis korisnicima ali mora i fizičko lice nešto da pita. :D Naime, koristim "Intesa Osnovni" platni račun koji je 220RSD/mesečno (sad će biti 195RSD kao i pre poskupljenja) ali me interesuje ovaj račun sa osnovnim funkcijama (150RSD/mesečno). Je li mi se čini ili su nam iste funkcionalnosti, otvorio sam sajt i analizirao, doduše možda pogrešno, ali mi se čini da oni imaju isto što i ja, pa zbog čega je ovaj račun skuplji, ima li nešto da ga izdvaja? Gubi onda smisao plaćati 70 din razliku ako nema nikakvih benefita (sad cepidlačim za siću ali ko ne ceni dinar ne ceni ni 1000). Mislim ako je sve isto da se lepo spustim na taj paket i smanjim troškove.
Možda grešim, ali meni deluje da je uz novi račun sa osnovnim uslugama nemoguće zahtevati Visa Inspire uz doplatu, kao što je slučaj sa osnovnim računom. Dobija se samo Dina od debitnih kartica i moguće je zahtevati Mastercard kreditnu opciono.

• Like
Reagovanja: uji
Jedino što ima logike je da onaj ko još uvek koristi avista dinarski račun bez kartice, koji je do prošle godine bio besplatan, pređe na osnovni, uzme Dinu i ostvari pravo na upotrebu elektronskih usluga.

Avista je oznaka za racun koji ima stednju po vidjenju. On ne postoji u Intesi od kad su presli na novi core (~2019.). Sad ne znam sta ga je zamenilo ali ovih 150RSD za ljude kojima treba samo za osnovne potrebe je vise nego ok.

Moraš u poslovnicu za nove tokene i novi QR kod, za BizMobi ne mogu da se iskoriste stari

Ne znam kakvo je stanje za BizMobi ali meni su za običan račun generisali te kodove preko call centra kada sam radio reaktivaciju.

Samo da javim da može preko emaila. Poslao sam mejl svom savetniku sa molbom da mi pošalje kodove za reaktivaciju i u roku od nekoliko minuta sam u odgovoru na taj mejl sobio QR kod koji sam skenirao da bi bio popunjen onaj dugački kod u aplikaciji, a KOD1 i KOD2 sam dobio u SMS-u. Skenirao QR, uneo te kratke kodove ručno i aplikacija mi je reaktivirana na novom telefonu bez odlaska u banku, za svega nekoliko minuta.

Pobeda za Intesu u nizu bagova i gluposti. Naime, povukao uplatu sa Payoneer-a, uzeli 2.56EUR za Loro doznaku i još mi raspoloživo stanje (koje treba da je realno stanje) ovakvo nikakvo a nema rezervisanih sredstava, ne znam što nije ujednačena cifra ili ja to pogrešno gledam:

Prilozi

• Intesa.png
    Intesa.png
    16.2 KB · Pregleda: 49
Pobeda za Intesu u nizu bagova i gluposti. Naime, povukao uplatu sa Payoneer-a, uzeli 2.56EUR za Loro doznaku i još mi raspoloživo stanje (koje treba da je realno stanje) ovakvo nikakvo a nema rezervisanih sredstava, ne znam što nije ujednačena cifra ili ja to pogrešno gledam:
Вероватно треба неко време да ти средства постану стварно расположива...

Jesam li ja lud ili nije moguce kreirati virtuelnu karticu od kreditne MasterCard Gold u valuti EURO?

Limit ti se ispisuje u dinarima, ali je možes koristiti i za dinarska i devizna plaćanja, potpuno isto kao pravu karticu.

Znaci, ako platim nesto u eurima, zaduze EUR partiju stvarne kartice, tj. nece biti konverzije po nekom nepovoljnom kursu?

Jedno pitanje na koje je vec dat odgovor vise puta ali ne mogu da ga nadjem u 300strana :(
Kada se Visa Inspire placa u inostranstvu, u evrima, kako ide konverzija? dinare pretvara banka u evre po njihovom nekom losijem kursu?

Jedno pitanje za korisnike Magnifica racuna - Da li vredi preci sa Hit Plus paketa i da li se isplati zbog ostalih beneficija i kartica (MC Gold)? Moram napomenuti da dosta putujem pa mi je ukljuceno putno osiguranje presudna stavka tu.

Dobićeš putno osiguranje za celu Evropi uz Master Gold, za sebe i čitavu porodicu, uključujući i skijanje. Jedno letovanje i zimovanje godišnje je dovoljno da se to poprilično isplati. Najbolje sam znaš da li ti se isplati, stavi na papir (excel) pros / cons.

Da, oko 120RSD za 1e, po kursu banke.

Rezervacija sredstava možda, ali realizacija bi morala biti po kursu koji imaš i u njihovoj menjačnici za svoj paket. Njihov kurs je oduvek bio OK.

Jedno pitanje na koje je vec dat odgovor vise puta ali ne mogu da ga nadjem u 300strana :(
Kada se Visa Inspire placa u inostranstvu, u evrima, kako ide konverzija? dinare pretvara banka u evre po njihovom nekom losijem kursu?
Mislim da se koristi VISA kursna lista koja je skroz povoljna, tj normalna. Ne secam se da mi je skidalo kao sto ti je kolega rekao 120din za evro. Zato sam i uvek placao tom viza karticom koja mi je bila vezana za dinarski racun i konverzija je bila bas korektna.

Vrh Dno