Šta je novo?

Banka Intesa

Pa za tebe nije, ali za većinu koja je ostala na staroj aplikaciji jeste.
 
Odlično, meni se nova aplikacija sviđa.
 
Novo je za korisnike avista dinarskog, osnovnog i/ili deviznog računa gde se mobilno bankarstvo doplaćuje 50 dinara mesečno. Ovaj trošak će toj grupi biti nametnut, ukoliko budu želeli da koriste elektronske servise.
 
Još uvek nisu sredili transakcije u novoj narandžastoj aplikaciji. Starije (proknjižene) transakcije se u listi i dalje pojavljuju kao "Plaćanje karticom" i tek se vidi šta je u pitanju kada se klikne na transakciju. Izgleda da ovo i ne planiraju da srede, a ovakav prikaz onemogućava pretragu transakcija, koja je već implementirana.
 
@Trisystema obavezno bi te zvali telefonom da te obaveste o prilivu i pitaju gde ćeš da potpišeš izjavu, osim za godišnju od istog nalogodavca, tj. tada knjiže po dospeću.
Verovatno je spam, cirkuliše dosta u prethodnih par nedelja, ja dobio "uplate" od Intese, Raiffeisen-a, Eurobanke i još par njih :)

Fora je što je stvarno leglo na račun u Intesi. Pa dobro, javiće se valjda kome zatreba 😄

Nego mi zanimljivo što zapravo ne mogu videti pojedinačne transakcije sa onim referencama koje pokazuju na web aplikaciji, ali dobro, što bih morao da znam kako se kreću moje pare (što bi se reklo, pomalo su i Intezine)...
 
Ja sam jos letos, na predlog savetnika, instalirao neku "novu" aplikaciju, ali mi se nije nesto dopala, pa sam (bez problema) nastavio da koristim staru aplikaciju.
Danas sam dobio obavestenje da se od 30.06 stara aplikacija menja novom?

Da li je to ono sto sam instalirao ili je unapredjena verzija ili je pak nesto skroz novo?

Ne znam da li je u oitanju navika, ali koliko se secam po recenzijama korisnika, vecina nije bila odusevljena novom aplikacijom.
 
Ta koju već imaš kao novu, biće jedina, lepo je @uji objasnio par postova iznad.
Bez nje nećeš moći ni na web banking, to je važno.
 
  • Like
Reagovanja: uji
Nadam se da će je onda srediti, jer je prepuna bagova... uostalom, dovoljno je otići na playstore i videti komentare tamo (app ima ocenu 2.5 samo zbog botovanja, inace bi realna ocena bila 1.x)
 
Jel imao jos neko problem da se registruje na novoj app? Promenio sam telefon, obrisao app na starom telefonu, obrisao na novom, instalirao ponovo, pratio sve kako da aktiviram i kada dodjem do dela gde treba da skeniram QR kod, pise mi da nije podrzan, a isto tako ni kod iz poruke koji dobijem mi ne prihvata. Probao sam 3x i ista stvar se desava sa svakim kodom na sms i QR kodom
 
Ja sam moju reaktivirao pomoću nekog koda, ali prvo nisam imao taj kod, a onda mi je ponudio da ga sam resetujem. I onda je prošlo. Nemam pojma sta sam uradio da bih to dobio.
 
Presao sam sa iPhonea na Android i ocekivao sam da im radi ona wave2pay funkcija.
Kad sam zvao korisnicku podrsku rekli su mi kao mora da se ode u poslovnicu da se aktivira app, a kad sam kontaktirao svog savjetnika u banci dobio sam info da im "app ne radi i se ocekuje da proradi u u narednim danima"...
 
Pa da, znam da ljudi koriste i zbog toga sam ocekivao da necu imati cimanje, al kazem ti sta mi rece zena koja mi je savjetnik/kontakt u banci.
 
Od kad su prešli na novi core sistem banke, ne aktiviraju nikome Wave2pay u ekspoziturama, ali zato postojeći korisnici aplikacije mogu nesmetano da ga koriste. Jedino možeš da pokušaš da ga aktiviraš kroz staro internet bankarstvo (ako imaš pristup njemu) jer ako se ne varam bila je opcija u njemu za aktivaciju Wave2Pay-a.
 
Glupo pitanje ali šta je Zona 24h u Intesi? Ekspozitura nema bankomat, a piše Zona 24h. Šta im to znači?
 
Poslednja izmena:
Glupo pitanje ali šta je Zona 24h u Intesi? Ekspozitura nema bankomat, a piše Zona 24h. Šta im to znači?
mesto koje radi 24h... tu su obicno bankomati, ulazi se ubacivanjem kartice na vratima...
E sad, mozda tu nema trenutno bankomat... Postavice ga...
 
Da li neko ima predstavu kako ćemo plaćati kada ukinu Wave2Pay? Ja ga imam jer sam prilikom aktivacije aplikacija na novom telefonu imala aktivne obe aplikacije Intesa na starom uređaju i takođe Wave2Pay pa sam nekom suludom kombinatorikom radećih aplikacija na starom telefonu, starog Intesa Online portala i sačuvanog ID korisnika uspela da aktiviram novu app i W2P i na novom uređaju... zanima me šta planiraju, kako ćemo plaćati telefonom tog sudnjeg dana 🤣 kada ostane samo nova aplikacija?
 
Realno, bio bi red da uvedu Google Pay u Srbiji. To bi rešilo mnoge probleme ove vrste.
 
To nije do njih, prvo NBS treba da regulise google-om, zar ne?
U suprotnom zasto bi razvijali svoje resenje kad mogu da koriste vec gotovo..
 
Pa slična situacija je bila i u Hrvatskoj. Dok tamo nije stigao Google Pay, PBZ (njihova filijala Inteze) imala je takođe Wave2Pay. Ali da, pretpostavljam da NBS to mora srediti.
 
Hrvatska je EU. Kod nas će, ako ovako nastavimo, pre stići AliPay nego Google Pay 🙄 jedino zbog čega zavidim Apple korisnicima je kada ih vidim da prislone sat na terminal i plate.
 
Da li neko ima predstavu kako ćemo plaćati kada ukinu Wave2Pay? Ja ga imam jer sam prilikom aktivacije aplikacija na novom telefonu imala aktivne obe aplikacije Intesa na starom uređaju i takođe Wave2Pay pa sam nekom suludom kombinatorikom radećih aplikacija na starom telefonu, starog Intesa Online portala i sačuvanog ID korisnika uspela da aktiviram novu app i W2P i na novom uređaju... zanima me šta planiraju, kako ćemo plaćati telefonom tog sudnjeg dana 🤣 kada ostane samo nova aplikacija?
Takav vid placanja ce biti omogucen u novoj aplikaciji koju sada vecina koristimo, samo kada ce biti omoguceno ne zna se jer rade na tome, prvo je bilo price do Nove god, pa pocetak godine, ja kad sam bio u januaru po karticu u banci rekli mi da se radi na tome ali nemaju precizne informacije.
 
Ja sam se baš navikao na Wave2Pay, karticu skoro nikad ne nosim sa sobom...
 
Može li preko Intesinog m-bankinga da se radi raspored priliva iz inostranstva? Preduzetnički račun. Znam da u nekim bankama bukvalno na dva klika preko aplikacije, pa ako neko ima iskustva, zahvaljujem,
 
Imam visa classic karticu koja je povezana sa deviznim(EUR) računom. Treba da idem u London pa me zanima po kom kursu će da me deru kad budem plaćao?
Ide li dupla konverzija ili kako?
 
Nazad
Vrh Dno