Šta je novo?

Banka Intesa

Jel zna neko da li broj čekova koje banka izdaje zavisi od visine trenutno raspolozivih sredstava na racunu ili od visine plate?

Sve zavisi od visine plate, čekovi, kreditna sposobnost i limit na kreditnoj kartici. U bankama ti je maksimalno opterećenje 50% zarade.

На које здравствено конкретно мислиш?

Pa Intesa Hit racun jel imam pravo da idem privatno da se lecim ili kako sta?

Имаш осигурање код Сава осигурања.
Ту спадају и повреде и теже болести.
Ја сам нажалос искористио 4 пута, добио лепе паре.

Имаш осигурање код Сава осигурања.
Ту спадају и повреде и теже болести.
Ја сам нажалос искористио 4 пута, добио лепе паре.
Za šta konkretno, ako nije previše lično?

Inače za post iznad i lečenje privatno, ne možeš se lečiti privatno ali možeš "naplatiti" neke teže bolesti i povrede

Mozes traziti od osiguranja da ti posalju da vidis sta sve to osiguranje uz hit plus racun pokriva.

На можеш да се лечиш, али ако се теже разболиш (тумори,операције...има списак болести) наплатиш осугурање. 50.000 је за теже болести. Чак сам и за царски рез наплатио 7.500 динара. Важи и за чланове породице (родитељи, деца, супруга) да ли спада и брат/сестра не знам.
Ја сам за себе два пута, за оца, и за супругу царски рез.

Ко год је имао неки "случај" може да пријави штету, мислим три године уназад. Већина људи и не зна да у Хит имамо и то неко осигураље.

Важи и за чланове породице (родитељи, деца, супруга) да ли спада и брат/сестра не знам.
Meni neko reče da važi za sve članove porodice koji žive na istoj adresi, ali nije proverena info.

Биће да је тако.

Pitanje vezano za novu mobilnu iOS aplikaciju.
Da li vam radi menjačnica (transfer sa deviznog računa na dinarski), iz EUR u dinare? Kod mene ova funkcionalnost ne radi od prvog dana. Prijavio sam problem banci, ali ga ne reševaju, pa ne znam dali je do mene (i nekog podešavanja) ili do same aplikacije na mobilnom telefonu.

Radi. Uvek i radila. Mozda nesto ne radis kako treba, ne znam.

za osiguranje stoji
"Članovima porodice se smatraju bračni/vanbračni partner u smislu Porodičnog zakona i deca vlasnika aktivnog tekućeg računa do navršene 18. godine života, odnosno do navršene 26. godine u slučaju da se nalaze na redovnim studijama." znači bez roditelja. Da li je neko uspeo, ne znam, ali ovako piše.

Zar se odrzavanje racuna ne odradjuje automatski svakog meseca? Tako mi je bilo ranije uvek i nisam razmisljao o tome da bi mi sada stigao email da dugujem 8000 dinara za 2021. godinu za Magnifica racun i oko 800 za devizni racun?

Meni se skida automatski poslednjeg dana u mesecu 799 rsd.

Zar se odrzavanje racuna ne odradjuje automatski svakog meseca? Tako mi je bilo ranije uvek i nisam razmisljao o tome da bi mi sada stigao email da dugujem 8000 dinara za 2021. godinu za Magnifica racun i oko 800 za devizni racun?
Da li si siguran da ti je stiglo da duguješ? Da ti nisu poslali račun za usluge koje su ti zapravo već naplatili u prethodnoj kalendarskoj godini?

Pitanje vezano za novu mobilnu iOS aplikaciju.
Da li vam radi menjačnica (transfer sa deviznog računa na dinarski), iz EUR u dinare? Kod mene ova funkcionalnost ne radi od prvog dana. Prijavio sam problem banci, ali ga ne reševaju, pa ne znam dali je do mene (i nekog podešavanja) ili do same aplikacije na mobilnom telefonu.
Radila ali od pre nekih par meseci ne radi, da vratim evre u dinare, moram preko kompa i E-bankinga, preko telefona izbacuje gresku.

Ja tek danas saznao iz novina da intesa naplacuje odrzavanje racuna 1 euro mesecno ko ima njihovu visa internet karticu od ove godine
Il istina?

Nema veze sa karticom (nju posebno naplaćuju pri izdavanju). Svaki devizni račun naplaćuju 120 din mesečno (ako na njemu ima para poslednjeg dana u mesecu). Neki paketi računa uključuju jedan devizni račun besplatno.
Tako je već mesecima.

Svi računi koji su preinačeni posle promene sistema na kraju 2018. (internet kartice, razdvojeni u drugim valutama i rasparčan viševalutni Hit) se od nove godine naplaćuju. Samo definisan devizni u toj određenoj valuti uz Hit Plus i Magnifica se ne naplaćuju. U praksi, račun internet kartice i dalje ne funkcioniše kao avista, stoga radije preporučujem gašenje istog i otvaranje klasičnog za prijem uplata uz Visa Classic Debit. Svejedno, obe kartice se mogu vezivati za isti, uručenje plastike košta isto 200 izuzev Hit+/Magnifica.

Hvala. A ako nema nista na racunu mesecima pa bude, nece uzeti za zaostale mesece il tako? U smislu 10 meseci imam 0 eura na racunu pa uplatim sebi 100 eura na racun dal ce skinuti 10 eura ili 1 euro?

Nema retroaktivne naplate, to su dezinformacije. Ako na računu ima manje od cene održavanja, neće ništa skidati. Za sada je tako.

Hvala, iznenadilo me jer niko me nije obavestio a citam danas u politici zena se zali upravo na to a ima visa internet kod njih pa je zatvorila racune i otisla

Nazad
Vrh Dno