- Učlanjen(a)
- 03.09.2000
- Poena
- 1,445
Moracu da odem kod njih u poslovnicuda vidim sta je to.@Dolazim aplikacija radi loše, ali da nestaje novac, to je već ozbiljan problem/optužba.
Ajde pregledaj ti to još jednom i ako zaista postoji problem, prijavljuj ga što pre.
Imao sam i ja fantomske transakcije, ali su naknadno nestajale.
ovo mi lici kao da ga je Mali licno programirao...Ja sam danas imao hit, uplaćivao sam novac na bankomatu. On izbroji pare, i kao uplata, kliknem ja ok, ono zabaguje nešto i par mintua ništa. I posle par minuta mi izlazi poruka, transakcija je oitkazana, bankomat će zadržati deo novca (parafraziram) i izbaci mi neku brojku(dal 20 hiljada, uplaćivao sma preko 100 hiljada). I vrati on meni ostatak para i izbaci mi cedulju sa porukom vaš novac je zadržan, pozovite banku. Pozovem ja banku, kažu mi, videćemo kad otvorimo koliko je to zadržano, pa ćemo vam vratiti. Mislim srećom nije mi to hitno, al ne mogu da verujem koji im je to algoritam, ako ne mogu da obavim transakciju, malo ću da uzmem za sebe![]()
To mi se desilo i to je normalno, ovo me je baš zabezeknulo, ko je smislio ovaj algoritam.Uh, ovo je ozbiljna stvar...
Moje iskustvo sa cash i bankomatima (Telenor + Intesa):
Od x unešenih novčanica, y je ispravno, ostatak nudi da vrati. Ja to mogu da prihvatim, ili odbijem. Ako odbijem, vraća mi svih x novčanica.
(valjda nisam pogrešno zapamtio...)
Nigde nije pisalo da su novčanice problem, samo da je problem sa transakcijom. Inače su te novčanice podignute sa bankomata pored sa drugog računa.Mislim da po zakonu mora da se zadrži novčanica koja je sumnjiva, dok se ne proveri. čak i trgovci, nisam siguran da sme da ti je vrati, ali pitanje da li se to u praksi poštuje. Bankomat je robot, radi kako je konfigurisan.
Ako sam te dobro razumeo to onda i nisu iste novcanice? (u fizickom smislu)Nigde nije pisalo da su novčanice problem, samo da je problem sa transakcijom. Inače su te novčanice podignute sa bankomata pored sa drugog računa.
Pa jednostavno, razlicite banke imaju razlicite automate. I za jedan automat novcanica moze biti ok dok je drugi automat ocenjuje da je sumnjiva i zato je zadrzava. To mi pada napamet.Koliko sam razumeo, čovek podigao novac sa jednog bankomata, pa ubacio u drugi i hteo da uplati, a bankomat mu zadržao deo i nije hteo da mu vrati sve.
Postavlja se pitanje kako je to moguće, s obzirom da je sa prvog bankomata morao da podigne legitimne novčanice (falsifikat ne sme da bude u bankomatu), a drugi bankomat ih je proglasio za nelegitimne i zadržao ih?
TI čitaš ono što nije napisanoI zbog jedne oštećene novčanice bankomat odluči da “proguta” i sve ostale?
Ma dajte, molim vas….
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari