Šta je novo?

Banka Intesa

Napisao covek lepo, otkljucas telefon i prislonis na terminal.
I naravno da moze da se aktivira, i to preko neta, ne treba da ides u banku koliko ja znam.

PJ koje druge banke imaju bar znacajni broj prodavnica u Kojima se more placate na rate.
Ako ne naplacuju rate, razmislio bih da predjer kod njih sa sa platom.. ..
Postanska ima dosta mesta gde ide kupovina na rate njihovom Dina karticom

Ima i Komercijalna i OTP. Trebalo bi da na njihovim sajtovima postoje spiskovi.

Evo kritike na racun banke Inteze. Kao sto sam vec pisao win win je ispravio gresku i stornirao racun koji je odjednom u celosti naplatio i izdao novi u rate
Uplatio je 8 feb taj stornirani iznos ali na mom racunu se nevidi da je legao, odnosno ja ne vidin ni danas. Zvao sam Intezu i kazu mi da je proknjizeno na moj racun 8 iako ja ne vidim.
Cekam da vidim kada ce mu se u e bankingu pojaviti i sa kojim datumom.
E sad nije mi jasni ako stvarno 8 proknjizejo zasto ha to ne vidim i sta time banka dobija.

Jeli moguće da se nekako postavi da se i kreditnom karticom plaća preko wave2pay aplikacije? Nikako ne nalazim ta podešavanja.
Evo kritike na racun banke Inteze. Kao sto sam vec pisao win win je ispravio gresku i stornirao racun koji je odjednom u celosti naplatio i izdao novi u rate
Uplatio je 8 feb taj stornirani iznos ali na mom racunu se nevidi da je legao, odnosno ja ne vidin ni danas.
Za stornirane transakcije plaćene karticom, može da prođe do 30 dana da se pojave na tvom računu. Imao sam par slučaja takvih, doduše sa kreditnom karticom.

Ima li neko problema sa ulaskom u Intesa aplikaciju?

Meni prosli mesec bila plata 10.01, obavestenja sa aplikacije stigla 12.01 u 3 ujutru 🤣
Jedino im je sms bio ok, to mi zao sto su ukinuli.

Ukoliko misliš na podršku iz aplikacije, to je radilo prvih nekoliko dana, a ni tada nije bilo dobro rešeno. Čim se telefon zaključa ili promeniš ekran, veza sa podrškom pukne. Onda se nadaš da ćeš da se zakačiš na istog operatera da nastaviš.

Posle se čekalo u nedogled i nije bilo odgovora na chat poziv.

Mogu ja da vam odgovorim iz prve ruke, pošto sam trenutno u procesu ostavinske rasprave.
Dakle, ako osoba premine, a iza nje je ostao kredit, banka će da posumnja da nešto nije u redu u trenutku kada prva rata ne bude mogla da se realizuje (nema sredstava na računu ili je zbog ostavinske rasprave blokiran račun). Banka tada pokušava da kontaktira klijenta, a pošto je on preminuo i teško da će uspeti da to ostvari, prelazi na interne metode kojima pokušava da uđe u trag klijentu (jedna od prvih informacija je da li je preminuo ili je živ). Banke imaju svoje metode i kanale kojima mogu relativno brzo da uđu u trag klijentu, sve zavisi koliko ima je važan, tj. koliko para je u igri.
Ako je osoba u braku i kredit je uzet u okviru bračne zajednice, čak i ako je 1/1 na preminulog, bračni drug automatski preuzima dug, po sili zakona. Ustvari, ne mora da ga preuzme, ali onda ode kuća na doboš.
Ako osoba nije bila u braku, po završetku ostavinske rasprave čekaju se naslednici i oni preuzimaju dug.
Ako nema baš nikoga od naslednika, banka je tropa i ide na njen račun.

Ne može nijedan naslednik da preuzme dug automatski, pre ostavinske rasprave, jer naslednici odgovaraju za obaveze ostavioca samo do visine vrednosti nasleđenog dela zaostavštine.

Samo jedno pitanje ,sms su totalno izbacili ? Na novoj aplikaciji dakle postoji samo neka kljakava notifikacija ?

Da, unutar same apk stiže, nema više sms, osim kada recimo plaćaš nešto u inostranstvu, tada mi stigne i poruka za potrošnju.

Ne može nijedan naslednik da preuzme dug automatski, pre ostavinske rasprave, jer naslednici odgovaraju za obaveze ostavioca samo do visine vrednosti nasleđenog dela zaostavštine.
Slažem se, ali ja kao suprug ne mogu da izbegnem dug kredita ni po kom osnovu, s obzirom da mi je dete maloletno i da ja nastavljam sa otplatom kredita ili ode stan.

Meni stigne momentalno :). Bio sam u CRO pre par dana službeno, i svaka transakcija je imala SMS.

Za potrošnju po kreditnoj kartici i dalje dolazi sms. Odnosno bar do pre nedelju dana, ako nisu sad izmenili :)

Meni nikad.

Ja sam imao uključen sms, sad mi ne stižu uplate, samo kad plaćam preko alija stigne sms s visa electron kartice, mada sam par puta s njom plaćao gorivo u Srbiji, ništa nije stizalo.

Nema sms obavestenja, osim kada placate nesto u inostranstvu, Visa-om Classic Debit.

Poslednji put 01.02.
Nisam plaćao od tada... kreditna MC.

Prilozi

• Screenshot_20220210-180911_Messages.jpg
    Screenshot_20220210-180911_Messages.jpg
    82.4 KB · Pregleda: 21
Za kreditnu MC stiže SMS i nakon plaćanja u Srbiji.
Mislim da to nije svima, meni su prestale da stizu poruke za MC kada sam prešao na novu aplikaciju, od tada sms za Ali kada se plaća visom i to je to. Do tada je stizalo.

Meni za VISA karticu ne stižu, a za MC uredno stižu i dalje od prelaska na novu aplikaciju.

Mislio sam da smo već apsolvirali da nema pravila za SMS.

Prešao sam no novu ap i staru više nisam koristio. Za MC nekad stigne, nekad ne. Za Visa Internet mi uvek stigne. Ili sad razmišljam, možda ni to nije baš uvek, ali skoro uvek.
Koleginici sa posla više ne stižu nikakve SMS, ali joj zato nepogrešivo, bez kašenjenja stižu poruke u novu aplikaciju.

Mislio sam da smo već apsolvirali da nema pravila za SMS.

Prešao sam no novu ap i staru više nisam koristio. Za MC nekad stigne, nekad ne. Za Visa Internet mi uvek stigne. Ili sad razmišljam, možda ni to nije baš uvek, ali skoro uvek.
Koleginici sa posla više ne stižu nikakve SMS, ali joj zato nepogrešivo, bez kašenjenja stižu poruke u novu aplikaciju.
Meni su od pre neki dan prestale da stižu SMS poruke za potrošnju po Master kreditnoj kartici. Ali zato poruke iz aplikacije stižu posle nekoliko dana (čak i noću oko 2 sata).

Mislim da su poceli da skidaju duplo kesa izvalio sam recimo da ako potrosim 1200 kinti a neko mi uplati recimo 1000 kinti oni skinu i ovih 1200 i ovih 1000 ne proknjize kao uplatu nego isplatu 3-4 puta sam ubijao kako mi nema novca na racunu i sada sam ispratio i ustanovio da to rade na neku caku.

Vrh Dno