Šta je novo?

Banka Intesa

Napisao email, dobio kopiran odgovor.
Izdvajam meni najdraze delove:

"Kao lider na bankarskom tržištu Srbije, sa željom da klijentima i dalje pruži kvalitetnu uslugu na najvišem nivou, Banka je unapredila postojeće pakete tekućih računa i kreirala nove."
"Kroz svaki paket smo se potrudili da klijenti dobiju dodatne pogodnosti"

Intesa je imala ozbiljnih problema u poslednjih par dana. Prvo naplatili su mi gorvo dva puta preko kartice. Racun je bio 4600, oni skinuli 9200 din. Vratili kroz dva dana. Drugo, racun preko koga sam primao kovid sredstva od prosle god za pausal, bio je ugasen. Pre dva dana racun se aktivirao i imao je isti iznos kao moj poslovni racun. Ne znam kako je to upste moguce, ali desava se. Zvao call centar, pisali hitan dopis da se ugasi racun. Trece, imao sam dve online kupovine preko deviznog racuna. Prvi put je skinuto preko 3 eur, drugi put oko 5 eur vise od cene artikla. Nigde ne stojji zasto mi je to skinuto, i ne znam da li ce se vratiti na racun. Mozda je to sada krenulo neko naplacivanje.

Poslednja izmena:
iz rl kontakata, a i onoga što je pisano ovde, pre će biti da je gužva jer im ljudi odlaze/gase račune...

široko je odjeknulo ovo sa novim tarifnikom, bez daljeg
Nadam se da je tako, jer onda ce druge banke dvaput razmisliti pre nego sto se odluce na velika poskupljenja usluga. Treba da ih kaznimo zbog bahatosti.

iz rl kontakata, a i onoga što je pisano ovde, pre će biti da je gužva jer im ljudi odlaze/gase račune...

široko je odjeknulo ovo sa novim tarifnikom, bez daljeg
Ajde' ukratko, šta je novo, sad naplaćuju naknade i za e-transakcije (20 din po nalogu za HIT račun, bilo free), plus dodatnih 120 din za vođenje deviznog računa?

EDIT: Meni je bolje da pređem na Intesa HIT Plus jer je HIT 350din plus 120din za devizni, a HIT Plus 475din, a samo na manju naknadu po računu ću mesečno uštedeti tu razliku... I dobija se ono buđavo "Dodatno zdravstveno osiguranje", zlu netrebalo...
Nažalost, ne mogu da ih nogiram zbog stambenog kredita...

Screenshot_20210412-202255.jpg
Post automatically merged:

Vec sada moze da se instalira nova app 🤔🤨

Nisam najbolje razumeo da li ima nekih razlika za Magnifica racun osim sto je duplo skuplji?

Najveća razlika je u tome da nema dodatnih provizija za elektronska plaćanja. Plaćanje na rate kreditnom karticom je i dalje bez provizije (za Hit će provizija biti 50 RSD po rati, a za Hit Plus 40 RSD). Ne postoji naknada za izdavanje čekova. Takođe, može se dobiti i MasterCard Gold kreditna kartica bez plaćanja članarine i postoji mogućnost dobijanja Visa Platinum kartice sa 30% popusta i AMEX Gold sa 50% popusta. Postoji usluga poreskog savetnika i prioritetni tretman ličnog savetnika.

Jesu li vam vratili novac od petka kada je krenuo onaj haos?

Moja greška što nisam pratio, ali 99% sam ubeđen da bije sve vraćeno, oni kažu da jeste.

Prvo su mi izbrisali minus koji se pojavio, onda neke dve random uplate u subotu i od tada se nije menjalo ništa.

Najveća razlika je u tome da nema dodatnih provizija za elektronska plaćanja.
kako razlika, pa još i najveća, kad ostaje identično kao i do sad?
Nisam najbolje razumeo da li ima nekih razlika za Magnifica racun osim sto je duplo skuplji?
uz nekoliko sitnica, ništa sem nove cene nije različito u odnosu na pređašnji manjifika paket, već je naprotiv, 1:1 preslikano

eventualno MC gold, ali je razlika u visini limita nje i MC standard (€10k/€3.2k), značajna samo izuzetno uskom kružooku klijenata

Poslednja izmena:
Moja greška, mislio sam u odnosu na nove Hit i Hit Plus Pakete. Tačno, u odnosu na sadašnji Magnifica i nema nekih značajnijih razlika, osim MC Gold i popusta za Visa Platinum, što znači ljudima koji putuju i koriste aerodromske lounge-ove, ali sad za vreme pandemije i nema nekog smisla.

Putno osiguranje je uključeno u Visa Gold. Do sada, nije postojalo uključeno putno osiguranje uz Magnifica paket.

Danas me zvao savetnik da me pita hocu li da investiram u onaj njihov fond. Pitam ja, koliki je otprilike bio return on investment, kaze prosle godine 1,29%:ROFLMAO:

Ko ima milion i ne treba mu, neka investira da dobije 10000din za godinu dana :D

u biti, manjifika paket, i prateći savetnici, i jesu stvoreni/koncipirani da usmeravaju ka ulaganju u intesin fond, i u manjoj meri, da uvaljuju AMEX gold...

A koje su prednosti ulaganja u Intesin fond?
Koliko vidim kamata na dinarsku stednju je 1,75%, sto je povoljnije nego ulaganje u fond.

Nisam bas pratio za dinare, ali trogodisnja orocena devizna stednja na 36 meseci je 0.17% godisnje. U intesa invest planu sa najmanjim rizikom dobijate bar oko 0.3-0.4% godisnje sa deponovanjem i povlacenjem novca bez naknade i u bilo kom trenutku u roku od 24h. To su smesni procenti, ali ako imate vecu kolicinu, tipa stedite za stan ili kucu, nakupi se da pokrije godisnje troskove odrzavanja, sto rece neko :) . A pare bi svakako blejale na racunu. Postoji plan sa vecim povracajem i rizikom i malo rigoroznijim uslovima deponovanja i povlacenja.

To u Intesi... U drugim bankama daju veću kamatu na oročenu štednju. Recimo, u Erste je EKS 0.51% na godinu dana.

Većina banaka ide na smanjenje broja ekspozitura i rad u jednoj smeni (do 16h) i forsiranje bankomata (uplate i isplate) uz telefonsku podršku, smanjuju svoje troškove dok Intesa drži gomilu ekspozitura sa dosta zaposlenih. Krediti se uzimaju mnogo manje nego ranije te im je smanjen prihod a to sa kamatom moguće je da prebacuju u druge banke sa većom kamatom i tako uz povećanje troškova održavanja računa i razlike u kamati pokušavaju da namaknu kintu da pokriju svoje poslovanje.

Pozdrav, zanima me da li je moguće primati novac u dolarima na devizni račun koje je u evrima? Mislim an primanje novca iz inostranstva na agenciju (freelence) putem IBAN i SWIFT koda. Kolega mi kaže da u Komercijalnoj on nema problem da prima novac u dolarima iako mu je devizni u evrima.

Hvala!

@Mashinac Znam da imaju u intezi kao nešto devizni vezan za evre, pa devizni vezan za dolare i sve im je to kao odvojeno. Ok, znači nije bitno u kojoj valuti novac dolazi nego je jedino bitno da je devizni račun. Hvala na odgovoru. :)

Pre par dana sam zvao Intesin korisnički servis da ih pitam u vezi tih novih tarifa od 120 dinara za devizni račun. Meni to nije zanemarljivo jer su mi otvorena 3 devizna pored dinarskog Hit računa. Kažu da ako u trenutku kada oni na kraju meseca skidaju naknadu nema sredstava na računu onda se ne naplati ništa i ne zadužuju taj račun. Pitao sam ih da li to važi čak i ako je bilo prometa na deviznom računu a na kraju meseca nema sredstava i kažu da se isto tada ne naplaćuje nikakva provizija i nema zaduženje računa tj. ne ide se u minus.

Da li je još neko ovo proverio? Sa dinarskog računa ne skidaju naknadu za devizni račun, kažu da se naknada uvek naplaćuje sa tog računa za koji je namenjena.

Pre par dana sam zvao Intesin korisnički servis da ih pitam u vezi tih novih tarifa od 120 dinara za devizni račun. Meni to nije zanemarljivo jer su mi otvorena 3 devizna pored dinarskog Hit računa. Kažu da ako u trenutku kada oni na kraju meseca skidaju naknadu nema sredstava na računu onda se ne naplati ništa i ne zadužuju taj račun. Pitao sam ih da li to važi čak i ako je bilo prometa na deviznom računu a na kraju meseca nema sredstava i kažu da se isto tada ne naplaćuje nikakva provizija i nema zaduženje računa tj. ne ide se u minus.

Da li je još neko ovo proverio? Sa dinarskog računa ne skidaju naknadu za devizni račun, kažu da se naknada uvek naplaćuje sa tog računa za koji je namenjena.
tako je - nema naplate niti tada, niti zaduženja za docniju naplatu, a ako 30./31./01. nema novca na računu

pride, naplaćivanje deviznog koji je po automatizmu dodeljivan uz hit/manjifika račune, počinje tek od januara sledeće godine
1618495383245.png

Vrh Dno