Šta je novo?

Banka Intesa

Imaš savetnika, ali ne ličnog. Ovaj ti da email, telefon, zoveš ga kad hoćeš i za šta hoćeš. Ja to vrlo retko koristim, ali ako mi treba informacija vezano za neku od njihovih usluga, pitam nju emailom. Velika je šansa da ćeš na šalteru dobiti netačnu ili nepotpunu informaciju.

Meni se mnogo svidja pogodnost ako si Magnifica mozes Amex Gold da uzmes sa 50% popusta sto je 3000 godisnje. Sad nije toliko poenta AmexGold koliko je da dobijes putno osiguranje sa nekim nenormalnim brojem dana koje se isplati samo sa porodicom na more da odes. A ko jos vise putuje pravi pogodak.

Meni se mnogo svidja pogodnost ako si Magnifica mozes Amex Gold da uzmes sa 50% popusta sto je 3000 godisnje. Sad nije toliko poenta AmexGold koliko je da dobijes putno osiguranje sa nekim nenormalnim brojem dana koje se isplati samo sa porodicom na more da odes. A ko jos vise putuje pravi pogodak.

... i važi za ceo svet, ostala osiguranja su za Evropu.

Sent from my iPad using Tapatalk

Da znate, mislim da ličnog savetnika možete da imate i ako nemate magnifica račun.

Ja imam savetnika, da li je licni ili ne, pojma nemam. Znam samo da kad mi treba nesto, dogovorim sa njom kada da dodjem i ne cekam u redovima.

Mada, kada sam pitao za stambeni kredit, rekla mi je da moram u drugu poslovnicu da idem i da zakazem, tako da kapiram da nije licni savetnik.

Poslednja izmena:
licni bankar nije zaduzen za kredite...

Možda nije direktno zadužen, ali lični bankar završava sav posao oko npr. stambenog kredita. Od inicijalne ponude, prikupljanja dokumentacije, pa do finalne realizacije, sve je bilo završeno sa ličnim bankarom (poslovnica u Knezu).

Juce mi se prvi put desilo da mi je placanje racuna QR kodom (u ovom slucaju MTS) stornirano i odbijeno. Usao sam danas na ebanking i sasvim slucajno video da stoji unos u placanjima, ali da staus nije konacno realizovan. Navikao vec mesecima da samo provlacim QR kodove k'o kasirka, izgubio sam poverenje u zivot.

I meni se to desilo, isto sa MTSom - doduše, pre možda mesec dana ili tako nešto.

Ostali računi su ok.

Evo da ih pohvalim. Pre dve nedelje su mi stigle tri SMS poruke - obavestenja o potrosnji 3x17000 dinara za igre na Steam-u, placeno u jenima jelte sa moje visa inspire kartice. Nemam pojma odakle im broj kartice, od kako sam je dobio a ima tome oko 4-5 godina samo sam tri puta platio njom preko interneta, sve domaci sajtovi (Giig*****n, Game*****r i Ek**k) i to sve u poslednjih mesec dana. Naravno taj neki mali pare samo skida a OTP SMS-ovi za potvrdu transakcije ne stizu. Izgleda da taj OTP sluzi samo da mene zaje**va kad treba nesto da platim a barabama koje me kradu nije potreban. Elem blokiram karticu (samo 400 din) preko kol centra gde mi kazu da se sledeceg dana obratim u ekspozituru i podnesem zahtev za povracaj novca. Posaljem mejl Steamu sa datumom, vremenom i identifikacijom transakcije, oni odgovore da su stornirali naplate. Danas su mi vratili novac koji je stajao rezervisan, u limbu dve nedelje.
Inace za placanja preko interneta koristim Visa internet sem za domace sajtove gde placam obicno uplatnicom, ali eto. Nije mi jasno odakle su drugde mogli dobiti podatke o kartici, bankomate stalno drmam i razvaljujem da nemaju skimer, putarine nisam placao. Sada cu samo Dinom da placam u Srbiji nek proba sa toga da podigne pare u inostranstvu.

Stvarno cemu sluzi onda OTP SMS ako njemu to nije trazilo?

Sreca pa sve sve zavrsilo dobro po tebe.

Evo da ih pohvalim. Pre dve nedelje su mi stigle tri SMS poruke - obavestenja o potrosnji 3x17000 dinara za igre na Steam-u, placeno u jenima jelte sa moje visa inspire kartice. Nemam pojma odakle im broj kartice, od kako sam je dobio a ima tome oko 4-5 godina samo sam tri puta platio njom preko interneta, sve domaci sajtovi (Giig*****n, Game*****r i Ek**k) i to sve u poslednjih mesec dana. Naravno taj neki mali pare samo skida a OTP SMS-ovi za potvrdu transakcije ne stizu. Izgleda da taj OTP sluzi samo da mene zaje**va kad treba nesto da platim a barabama koje me kradu nije potreban. Elem blokiram karticu (samo 400 din) preko kol centra gde mi kazu da se sledeceg dana obratim u ekspozituru i podnesem zahtev za povracaj novca. Posaljem mejl Steamu sa datumom, vremenom i identifikacijom transakcije, oni odgovore da su stornirali naplate. Danas su mi vratili novac koji je stajao rezervisan, u limbu dve nedelje.
Inace za placanja preko interneta koristim Visa internet sem za domace sajtove gde placam obicno uplatnicom, ali eto. Nije mi jasno odakle su drugde mogli dobiti podatke o kartici, bankomate stalno drmam i razvaljujem da nemaju skimer, putarine nisam placao. Sada cu samo Dinom da placam u Srbiji nek proba sa toga da podigne pare u inostranstvu.
Da nisi kojim slucajem slikao tu istu karticu sa koje ti je skidao?

Nikad ne drzim puno novca na internet kartici, mozda maksimum 15€, ali i meni se desilo isto pre nekoliko godina. Slikao ko ***** karticu da je ne vucaram sa sobom u inostranstvo. Jedno jutro proverim imejl i stiglo mi da je kupovina obavljena sa drugenlokacije koja im je sumljiva. Svuklo 14€ iz 4 transakcije po 3.5€ na playstoru. Sabmitovao tamo da to nisam bio ja i ubrzo zatim dobio refund. Od tad nista ne slikam sto ima veze sa novcem i racunima kad svako ima pristup galeriji... Lekcija naucena

Nikad ne drzim puno novca na internet kartici, mozda maksimum 15€, ali i meni se desilo isto pre nekoliko godina. Slikao ko ***** karticu da je ne vucaram sa sobom u inostranstvo. Jedno jutro proverim imejl i stiglo mi da je kupovina obavljena sa drugenlokacije koja im je sumljiva. Svuklo 14€ iz 4 transakcije po 3.5€ na playstoru. Sabmitovao tamo da to nisam bio ja i ubrzo zatim dobio refund. Od tad nista ne slikam sto ima veze sa novcem i racunima kad svako ima pristup galeriji... Lekcija naucena
Sta znam, sigurno jesam ali pre par godina za firmu, mrzelo me da pisem broj racuna ali ima tome kako rekoh nekoliko godina. Nikad nisam slikao drugu stranu sa cvv. Dobro si mi rekao da i to vise ne radim. Stvarno mi nije jasno odakle im broj i kako su zaobisli otp.
edit nasao sam sliku u galeriji, nisam slikao broj kartice samo broj racuna u dnu (12. februar 2018.)

Sve možete da kontrolišete u Google account-u.

Google+ je definitvno sahranjen 2019. Pošto niste kontrolisali šta share-ujete, sve fotke uslikane sistemskom kamerom/GooglePhotos/ ste delili na Google+ ,zbog toga vam se to dešavalo.

Slikate slobodno, neće vam niko ništa ukrasti.

Postoje procesori koji zaobilaze 3D verifikaciju, tj mogu da skidaju pare bez OTP-a. OTP ti na primer ne trazi na Aliexpresu.

Sto se tice ove Visa internet kartice, jel dinarska ili je balance u eur? Ne volim da placam debitnom karticom bilo sta online, al posto nemam drugu (uzeo sam MC credit ali je ne koristim jer mi je previse cimanja da prebacujem pare svaki put) stavio sam neke minimalne limite za online placanja, tad mu ni procesor bez 3D-a ne pomaze :D

Mozda je malo off-topic, ali da li je neko nekad gasio kreditnu karticu (ne samo u Intesi, nego u bilo kojoj banci)? Da li je normalno da je rok za gasenje (nakon podnesenog zahtjeva) 2-3 mjeseca? Ako nije, sta mogu uciniti da ubrzam postupak? Prijava NBS-u mozda?

P.S. Naravno, ne treba da naglasavam da su sve obaveze izmirene jos dosta prije podnosenja zahtjeva. I da, nije u pitanju Intesa...

Davno sam gasio embosiranu (reljefnu) kreditnu karticu i bio je taj neki rok jer se njom plaćalo i ručnim provlačenjem kroz presu a računi stizali u banku poštom.
Za debitne i online plaćanje to više ne bi trebalo da postoji.

@Condor procitaj sta pise u ugovoru kod gasenja, mora da stoji rok.

Mozda je malo off-topic, ali da li je neko nekad gasio kreditnu karticu (ne samo u Intesi, nego u bilo kojoj banci)? Da li je normalno da je rok za gasenje (nakon podnesenog zahtjeva) 2-3 mjeseca? Ako nije, sta mogu uciniti da ubrzam postupak? Prijava NBS-u mozda?

P.S. Naravno, ne treba da naglasavam da su sve obaveze izmirene jos dosta prije podnosenja zahtjeva. I da, nije u pitanju Intesa...
Ja juce gasio u Sber. Oko 2 nedelje do mesec dana iako smo sve kartice isekli, dobio potvrdu da im nista ne dugujem. Kao kod njih je takva procedura.

Gašenje kreditne obično traje do 30 dana od momenta kada se pošalje zahtev. Taj rok im je neko osiguranje, jer kako kažu do 30 dana je neki rok da se izvrše transakcije. Gasio sam u Komercijalnoj.

Hm, znaci to svuda traje... Mada, 30 dana je i dalje znacajno manje nego 2-3 mjeseca.

@pm.me Povjericu ugovor, ali ne sjecam se takve stvake, iako bankarske ugovore uvijek detaljno citam. Mada nije bilo bas skoro.

Jedno pitanje ako je neko imao skoro iskustva pa može brže da mi napiše nego ja da gledam cenovnike i slično:

Supruga treba da prebaci sestri, rođenoj, neki novac sa svog deviznog na njen. Kako to može najjeftinije da se uradi. Supruga nema aktiviranu aplikaciju za mobilni. Trenutno ne mogu da se setim da li uopšte ima online nalog.

Najjeftinije je da podigne novac i lično uruči. Nisu dozvoljena devizna plaćanja u zemlji, osim valjda za lečenje i sl. Druga opcija je da pretvori u dinare i tako joj uplati.

Hvala! Pozvala je posle call centar isto su joj rekli. Ali, moze da se uplate evri sa deviznog na devizni ako si clan uze porodice (krvno srodstvo) i potpišeš izjavu nakon čega te ošišaju 0.3%

Da li zna neko koja je šifra plaćanja preko m-bankinga za kaznu (prekršajnom sudu)? I jedno uzgred pitanje, nevezano za m-banking, a to je poziv na broj na koji treba da se pozovem je duži nego što može da se ukuca preko intezine apk. U čemu može biti problem?

Trebalo bi da je 253.

Za poziv, obriši crtice (-) ako ih ima. Algoritam ih ne konstatujem. Tu su zbog lakšeg čitanja.

E hvala! Šifra plaćanja je taj broj a crtice su bile suvišne :)

Poslednja izmena:
Jel moze aplikacija da se aktivira online ili mora da se ide u banku?

Nazad
Vrh Dno