Šta je novo?

Banka Intesa

Posto ti kladionica salje novac najbolje je da se kaze istina tj. da je to dobitak od igara na srecu. To spada pod sifru 767 (pomoc, pokloni, nasledstva, alimentacije, naplate novcanih dobitaka od igara na srecu). Da sam na tvom mestu napisao bih znaci naplata novcanih dobitaka od igara na srecu i to je to.

• Like
Reagovanja: M J
Ама друже не стресирај ни себе,а ни мене:) за 15 евра.

Jel imao neko problem kod ponovnog aktiviranja Mobi aplikacije na novom drugom telefonu? Sa smart switch aplikacijom mi je preneo i Mobi app sa starog na novi fon, naravno pokušao preko online-a da aktiviram novi fon ali mi nova app daje samo pin da učukam, kao da je upamtio podešavanja sa starog telefona, ne daje mi registraciju novog da skeniram QR kod itd. Probao sam sa reinstalacijom aplikacije, bezuspešno, probao da nadjem i neke repove od aplikacije ali isto bezuspešno, neka ideja?

Edit: posle 5 dana smaranja rešeno. Samsung ima opciju automatic restore, kojom čuva podešavanja aplikacija prilikom reinstalacija, tu opciju treba isključiti, odraditi reinstalaciju i onda je aplikacija vraćena na fabrička podešavanja. Eto, možda nekom bude koristilo.

Poslednja izmena:
  • Like
Tako je. Za iOS ne treba iCloud backup. To Intesa treba da predvidi i kada (ako) jednom srede app i naprave dugme “Reset token”...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
  • Like
Lanmi86, problem rešava i brisanje casha aplikacije (ono kad pita "da li si siguran, obrisacu sve naloge i baze u vezi sa ovom aplikacijom").

Koristim intezinu virtuon karticu za placanje preko interneta i to obicno preko paypal-a koji mi je vezan na nju.
Kada kupujem nesto u dolarima ja ne znam sta inteza tacno uradi sa konverzijama i koliko ih ima, ali meni na kraju sa kartice skine sumu u evrima koja je skoro ista kao suma u dolarima.
Npr, kupio sam godisnju pretplatu za neke kurseve i to kosta $300 a meni se sa virtuonke skinulo oko €297. To je razlika od oko 3000 dinara koja mi ode na razne konverzije.

Zna li neko kako da minimizujem ove nepotrebne troskove? Znaci kad kupujem u dolarima da mi skine priblizno tu sumu u dolarima a ne u evrima.
Inace kada sam otvarao virtuonku mislim da je mogla samo da se veze sa evrima pa mi od tad to tako stoji. Ne znam da li mogu dolari na nju da se stave i da li bi to nesto promenilo?

Lanmi86, problem rešava i brisanje casha aplikacije (ono kad pita "da li si siguran, obrisacu sve naloge i baze u vezi sa ovom aplikacijom").

U mom slučaju ne rešava, jer je app prethodno sinhronizovana sa drugog telefona na cloud, i ta podešavanja iz drugog telefona mi je konstantno vraćala na novi. Probao sam razne opcije i jedina koja je odradila posao je disejblovanje "Automatic restore"

Koristim intezinu virtuon karticu za placanje preko interneta i to obicno preko paypal-a koji mi je vezan na nju.
Kada kupujem nesto u dolarima ja ne znam sta inteza tacno uradi sa konverzijama i koliko ih ima, ali meni na kraju sa kartice skine sumu u evrima koja je skoro ista kao suma u dolarima.
Npr, kupio sam godisnju pretplatu za neke kurseve i to kosta $300 a meni se sa virtuonke skinulo oko €297. To je razlika od oko 3000 dinara koja mi ode na razne konverzije.

Zna li neko kako da minimizujem ove nepotrebne troskove? Znaci kad kupujem u dolarima da mi skine priblizno tu sumu u dolarima a ne u evrima.
Inace kada sam otvarao virtuonku mislim da je mogla samo da se veze sa evrima pa mi od tad to tako stoji. Ne znam da li mogu dolari na nju da se stave i da li bi to nesto promenilo?
Intesa nema Virtuon karticu?
Verovatno je Visa Internet.
Milion puta ponivljeno:
- Namesti PP da naplaćuje isključivo u valuti prodavca (u ovom slučaju USD)
- na deviznom računu vezanom uz Visa Internet karticu, drži isključivo EUR

Da Visa Internet je kartica, pogresno sam se izrazio. Hvala probacu to.

posle zamene telefona ne radi intesa mobi ,izgleda da moram ici u banku da resim to??!!!

imam,mozes mi poslati u pm gde se nalazi to...hvala
edit: sredjeno.....

Poslednja izmena:
A sta kada se pojavi user expired (tako nekako) u ebankingu kada pokusam da resetujem mbank? Tad moram u banku?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

pozovi korisnicki servis... mozda znaju nesto

>>> Npr, kupio sam godisnju pretplatu za neke kurseve i to kosta $300 a meni se sa virtuonke skinulo oko €297. To je razlika od oko 3000 dinara koja mi ode na razne konverzije.

Uglavnom prvo skinu vise, ali ti posle nekoliko dana vrate razliku i onda bude tacno koliko je i trebalo da ti skinu u USD.

Poslednja izmena:
treba ručno da kupiš 55eur i da toliko uplatis na kreditnu karticu. već su ti udarili kamatu od 1.5eur jer nisi uradio prošli mesec...

Sent from my MI 8 Lite using Tapatalk
Evo mene opet. Uplatio sam ručno 60 €. Sad imam, kako su mi rekli u banci, pretplatu 12760 RSD. Mada, ni njima nije najjasnije. Da li je sada sve u redu ili treba još da uplatim? Da li je ovaj iznos koji označava pretplatu za trošenje ili bih ipak trebalo, ako potrošim i to da vratim?
6caa35188fb3840a9e20197642397ee7.jpg

Послато са SM-A605FN помоћу Тапатока

Sacekaj do sutra dok se ne azurira stanje na mastercard-u, pa ces videti u kolikom si tacno plusu.

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

bo te lebac, nisu mogli više da zakomplikuju!? Kad ni njihovi službenici ne mogu da rastumače to bi trebalo nešto da im kaže...

Nisam ispratio ceo problem koji ima 2busy, pa se ne bih mešao, ali da, jeste malo konfuzno sa ovim prep+računavanjem u EUR, čak i kada nije potrošnja u EUR.
Za mene zlatno pravilo MasterCarda: sačekaj prvi u mesecu, vidi početno stanje u EUR i RSD, plati svako u svojoj valuti.
Ne znam koliko godina imam Master, ali nikada nisam platio kamatu.

Kada mi je potreban veći kreditni limit, bez obzira da li će potrošnja biti u zemlji ili inostranstvu, uvek ga povećam uplatom u RSD ili EUR koliko znam da ću sigurno da potrošim, a ostalo RSD. Tako mi se ne desi da imam blokirane EUR ukoliko ne idem u inostranstvo sledećeg meseca. RSD uvek potrošim u prvom narednom mesecu.

Update: Intesini službenici imaju mnogo većih rupa u poznavanju ponude sopstvene banke nego što je ovo sa karticama. Previše ih ima, teško je proveriti kome je potrebna dodatna obuka...

Poslednja izmena:
Stanje i dalje isto.

Ako nemaš nerealizovanih (neproknjiženih) transakcija, onda tako i treba da bude. Poslednja slika koju si okačio je prilično jasna i logična. Tebi nije jasno šta je tu šta?

Bio sam ponovo u banci. Službenica "koja je u materiji" mi je objasnila upravo to- da je sada sve OK. 8000 RSD i 3.30 € sam u pretplati. Ako krenem da trošim, mogu da potrošim tih 8000 i ne moram da uplaćujem do 1.2.2020.

A tih 3.3EUR ti ostaju blokirani dok ne budeš imao potrošnju u EUR.
Ono što zbuni ljude, tih 3.3 ti je povećalo limit kartice, i u dinarima i u EUR, ali ako potorošiš dinare, moraš da uplatiš dinare. Tih 3.3 omogućavaju potrošnju, ali je ne mogu pokriti kada dodje vreme za naplatu.
Isto važi i za dinare uplaćene preko iznosa zaduženja.

Dobro mi doslo DDOR putno osiguranje uz Amex green dok sam bio u USA. Samo im poslao broj polise i lokaciju preko SMS... i u roku od par minuta dobio instrukcije gde da se javim. Sve oni regulisali. I jos me zvali da vide kako sam i da li treba jos nesto. Vredi tih 200 din mesecno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Путно осигурање се подразумијева увијек,чак и за оне који ријетко путују.Да ли се плаћа појединачно или мјесечно уз неки пакет,свеједно,зависи од потреба.Стварно небитна сума у односу на проблеме и трошкове који могу настати ако се нема осигурање.

Moze li neko da proveri stanje preko intesa mobi aplikacije? I kod mene i kod zene su svi racuni na 0...

Sent from my SM-G975F using Tapatalk

I kod mene je isto, ali online pokazuje dobro stanje. Bas su unapredili sistem [emoji23]

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Nazad
Vrh Dno