Šta je novo?

Banka Intesa

Ma ja cu to i da resim vanrednim prilivom. Pitao sam da li tako ide racunica, za 2-3 meseca to je reseno na 0 koju ocekujem sa internet zarade kao i 7 godina unazad, i to je to. Tek u septembru cu da ispunim jednu godinu kod poslodavca kao uslov da uzmem 150-200 000 kredit za kola. Ovo mi je da kompletiram vozacku obuku za B i C kategoriju u medjuvremenu :)

Znaci "oko 30%" kamata je zato sto se racuna 12 plate x 2.5% ? Nije to problem. Mala je cifra, ja stangiram sa zaradom trenutno jer se fokusiram na voznju, kad pocnem sa poslom jedna plata i reseno. Samo me zanimalo da li kad legne plata i prekrije minus, podizanje te plate predstavlja kao povlacenje iz minusa OPET, pa samim tim imam kamatu 2.5% na brojku koja je do minusa kad je podignem. Ali ispada da je tako, posto se svuda spominje 30% kamate na godisnjem nivou.

Kako god hvala, zdrav razum naravno da nalaze da se ne uzima minus, ali s obzirom na planove to je najrealnija opcija sada.

za plaćanje u inostranstvo u dolarima da li je bolje da na računu imam EUR ili $ . Plaćao sam pre par dana iznos u dolarima i sad pošto mi je kartica vezana za račun na kojem su EUR dobro su me odrali za konverziju...

I mene sad ovo interesuje, za plaćanje Aliexpresu. Stigla mi je Visa classic vezana za dolarski račun, pa sam prebacio cene na Aliju u dolare. Počeo sam probno sa nekim sitnim kupovinama, kao i kod kartice u evrima rezervisao je nekih 7-8 procenata više, ali mi je na kraju skinuo 1,92 dolara za nešto što je plaćeno 1,78. Ne znam da li će se nešto naknadno korigovati, ali probao sam još sa jednom sitnom nabavkom od 1,99 dolara (rezervisao je 10% više, ukupno 2,19 USD). Videću šta će da bude, ali ako vrši neke konverzije EUR-USD onda mi je besmislena kartica vezana za dolar

Poslednja izmena:
Godinama pišemo o tome, ne čudi me da niko ne odgovara....
Drži eur na računu, uvek plaćaj u osnovnoj valuti prodajnog mesta, i platićeš ~0 konverziju i tačno 0 proviziju..
Ima detaljno u temi o karticama za online plaćanje.

Koju sifru placanja treba da izaberem kada placam racun za telefon? Ne nudi mi opciju 289

a šta ti nudi?
treba upravo 289 (189 kad plaćaš na šalteru)

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

BizMobi je dobar samo za pregled potrosnje i dinarska placanja. Ne mozes da odradis konverziju... raspored priliva... dok je bilo deviznih za VBE nije mogao da se vidi taj pod/racun. Da, za sve te re/aktivacije moras do poslovnice. I to do one koja ima savetnika za mali biznis

Inace probao instant placanje Mobi/Telenor > Intesa... tako da su konacno u IPS.

Sent from my iPhone using Tapatalk

BizMobi mi je beskoristan, jer snimljene naloge koje napraviš na računaru u e-bankingu, ne možeš da vidiš u BizMobi-ju. Šta će mi onda, osim da vidim dnevne prilive.

Inače da *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ski je da otvoriš račun i posle moraš ponovo u ekspozituru da podneseš zahtev da se taj račun vidi u ebankingu i BizMobi-ju. Digitalna Srbija 2020.

Inače da *mjau**mjau**mjau**mjau**mjau**mjau*ski je da otvoriš račun i posle moraš ponovo u ekspozituru da podneseš zahtev da se taj račun vidi u ebankingu i BizMobi-ju. Digitalna Srbija 2020.

Isto mi se desilo i nisam mogao da verujem šta mi govore. Savremeni e-banking do moga, al prvo moraš da skokneš u ekspozituru da podneseš zahtev u papiru.

A danas pokušam to da uradim u ekspozituri kod Sava Centra i ladno kažu to više ne može ovde da se uradi jer su taj deo ili te zaposlene prebacili u drugu ekspozituru. P a k a o.

Jel neko podizao sa Payoneera na bankomatu Banke Intese, zanima me koliki je limit za isplatu i da li se nesto placa dodatno osim onog standardnog 3.5$ + 3%..takodje da li ima opcija za konverziju?

Nema opcija za konverziju, 40k sigurno moze, provizija oko 3.5%.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Nema opcija za konverziju, 40k sigurno moze, provizija oko 3.5%.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk

Banka uzima proviziju ili mislis na ono fixno sto uzima payoneer, 3.5$ + 3% od transakcije?

40k je limit bankomata ili moze vise? Konverzija uzima puno ili ne?

Nemoj da koristis DCC! Ta prevara je i 8+ %

Vazi druze, hvala ti.

Sale kakav DDC? :D

Pa bilo bi pozeljno da bankomat ne radi konverziju ali tu opciju nemaju svi.

DCC - dynamic currency conversion... kada ti POS/ATM ponudi da se obracuna u tvojoj valuti, a ne u valuti zemlje koju posetis.

Uvek treba odbiti DCC i platiti u lokalnoj valiti, pa ce banka/visa/mc da odrade konverziju

Samo da potvrdim konkretnim primerom od pre neki dan:

Račun je bio 40 QAR, plaćam masterom, ponuđeno je 1206,xx RSD ili 40 QAR. Izabrao sam 40 QAR i transakcija mi se realizovala kao 9.91 EUR.
Ako EUR kupim po net kursu 117.95, kafa me je koštala 1169 RSD, odnosno oko 3% manje nego da sam transakciju realizovao u dinarima.

Ako nije imala barem 10 grama zlatnih listića u sebi preplatio si :D

Danas bio da preuzmem novu VE karticu jer mi stara vazi do 12/19

Umesto nove VE dobio sam ovo: https://prnt.sc/qfose3

Da li je to u principu isto? Da li zadržavam stari pin kod za plaćanja pošto novi nisam dobio?

Hvala

Visa Electron se sada zove Visa Classic Debit. Ostalo je sve isto. Dobijaš novi PIN.

@wifininja

Kada ga dobijam ako ga već sada nisam dobio uz karticu?

Hvala

Trebalo je da ti odma odštampaju onu kovertu za pin kodove i daju uz karticu...

Upravo informacija iz banke. Sobzirom da je u pitanju obnova kartice ostao je isti pin.

@wifininja da znaš ubuduće

Ja sam dobio novi PIN

E pa sad.. Malopre sam zvao Korisnički servis za kartice i tako mi rekoše..
Sećam se kada sam prošle godine tražio reizdavanje pina jer sam predhodni
zaboravio dobio sam kovertu sa istim PIN kao što je bio taj zaboravljeni.
E sada sobziro da je ovo Visa Debit Clasic nova kartica možda se menja/ne menja

Ako je isti broj onda je isti pin. To sto su zamenili dizajn/naziv kartice nema veze. I kada misle da salju preko poste kao Telenor/Mobi... i onda setujes pin kroz app i to je to

1a311542706f6f8ca7cbc4ffb199f8a6.jpg

QR code na vrhu novogodišnji jelke. Najava novog sistema plaćanja računa skeniranjem QR code-a.

Vrh Dno