Šta je novo?

Banka Intesa

Nekome su čekovi problem za upotrebu nekome nisu, meni su ok pa zato i hoću da ih koristim kad već postoji ta mogućnost.
Nema poeonte da se ubađujemo dal su ok ili nisu, postoje za upotrebu, ko hoće nek izvoli ko neće ne mora...

Nego, danas bio da ugasim račun u erste banci, ljudi moji šta je ovo, 45 minuta za gašenje računa koji nikad nije korišten niti je bilo ikad para na njemu. 3 znači TRI službenice su bile potrebne da bi se ugasi jedan devizni račun, noge mi otpadoše od stajanja... I još da podpišem izjavu da nisam funkcioner ! i nešto oko promene adrese jer sam se preselio pre dve godine ! da bi zatvorio račun.
Nikad nisam bio u banci u inostranstvu negde, jel to tako i tamo? Meni ono ne deluje normalno.

Isto tako je i za otvaranje i za zatvaranje, u svakoj banci isto.

Ja sam se isto bunio za toliko cekanje, ali kazu to je procedura NBS koja mora da se postuje a oni trebaju brdo papira da odstampaju i tebi daju na potpisivanje.

Kakva lol-čina, onaj dan kad sam bio u intezi uzeo papire da aktiviram aplikaciju na telefonu, uzeo danas da aktiviram i kod koraka gde treba uneti korisničko ime (opciono) i pin samo izbaci "Interna greška usluge." i ćao zdravo, a call centar radi do 14h :d
Ako ništa drugo barem bankomat, za sad, izbacuje tačno para :d jes da se na ekranu, posle 10 godina svakodnevnog sunčanja jedva išta vidi po danu a sa tastature se obrisala boja na ciframa, ali računa se kao da radi...

Da li je moguce da jedan od, sada vec nagomilanih, deviznih racuna "otkacim" od kartica? Kada pogledam stanje na kartici vidim svu sumu koju imam, a nekako bih voleo da imam racun koji mi je bezbedan u slucaju da nesto podje naopako.

Da, IT sistem im se ubrzano raspada kako se blizi datum prelaska na taj novi.

Poslednja izmena:
Otvoris jos jedan devizni i preko eBank prebacis novac na taj “offline” racun. Onda po potrebi prebacujes na taj za koji je vezana kartica.

Mozes da imas USD i EUR racune. Neko je rekao da nisu hteli da mu otvore racun... trazis shefa ili odes u drugu expozituru.

Nakon 24h taj novi racun ce se ponaviti na
eBank.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Poslednja izmena:
Koliko je mesecno odrzavanje racuna u Intesi za biznis korisnike i da li Intesa ima neke prednosti u odnosu na racun u Raiffeisen banci?

Koje reklame?

Kad se otvori aplikacija ima gore njihova reklama kao kad se ode na online banking, prva je ono za novi prikaz broj računa a drugi baner je ono za 25% popusta, ispod ima dugme "Više informacija" i tako ta dva banera šetaju levo desno na svakih 3-4 sekunde i ima u gornjem desnom uglu X-ić da ih ugasiš i onda ti stranica počinje sa "Tekući račun"...
ALI, čim odeš na neki drugi deo portala, tipa kartice ili menjačnica ili bilo šta drugo ti baneri se vrate...
Ček, uploadovaću...
Screenshot.png

Na iOS je bilo samo to obavestenje oko formata. A sada vise nema ni to

Promenio sam telefon. da li mogu da akriviram mobile banking bez odlaska u banku?

Da, odes na netbanking preko kompa, ima negde opcija, ne secam se tacno gde.

Послато са SM-N960F помоћу Тапатока

Nadam se da će jednog dana ova banka prestati da se igra i početi ozbiljno da radi...

Danas mi se pojavio sam od sebe neki novi devizni račun, kad gledam preko kompa vidi se a kad gledam preko telefona nema ga!!!
Sad imam tri EUR računa, WTF...

Nadam se da će jednog dana ova banka prestati da se igra i početi ozbiljno da radi...

Danas mi se pojavio sam od sebe neki novi devizni račun, kad gledam preko kompa vidi se a kad gledam preko telefona nema ga!!!
Sad imam tri EUR računa, WTF...

Verovatno su ti podelili neki visevalutni na vise deviznih racuna. O tome se pisalo pre par stranica nasiroko. Sto se tice toga da se ne vidi po default u aplikaciji, i to je, na zalost, normalno.

A ovo za razdvajanje znam, dobio sam pismo i tu su dali 3 primera:
za klasični devizni račun:
1. novi račun u EUR valuti ostaje isti kao i stari račun
za devizni račun vezan za internet karticu:
2. novi račun u USD valuti se menja u odnosu na stari račun
3. novi račun u EUR valuti ostaje isti kao stari račun (stari račun koji je pre bio isti za sve valute samo je imao posebne partije).

znači, svi EUR računi ostaju neizmenjeni samo se USD pomera iz posebne partije zajedničkog deviznog računa u potpuno novi račun...

a kod mene se pojavio novi EUR račun! pored klasičnog deviznog EUR i deviznog vezanog za internet karticu, dakle nije to što ti misliš ili su oni napisali da će uraditi jedno a uradili su nešto treće!

Poslednja izmena:
Da nisu mozda odvojili i onaj eur deo koji je imala visa inspire na hit racunu pa i on postao poseban racun?

I ja sam se našao u čudu pre neko jutro kad sam video da imam još jedan, ili čak dva devizna računa(ne mogu više ni da pohvatam šta je od čega).

blago vama ja sad uđoh na online i nemam nijedan račun! samo internet karticu bez računa

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

He he, ugasili ti kao meni, ako sur imao para na računu idi do poslovnice i podigni.

Poslednja izmena:
blago vama ja sad uđoh na online i nemam nijedan račun! samo internet karticu bez računa

Nisi imao primanja preko njih?

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

ma naravno nego koji moroni! kartica važeća ali bez računa [emoji106][emoji41]
kakva primanja internet kartica? imao sam uplate sa drugog deviznog i povlačenje sa pp

Poslednja izmena:
He ,he,sad kad NBS bude radila statistiku bice na milione deviznih racuna.Eto dokaz da se bolje zivi:)

Da li neko ima problem za prebacivanjem novca sa raznim internet novcanika na bankovnu karticu?
Meni nece da se preabci. Ni Paxum ni ePeyments, pise odbijeno. Prihvata samo direktan transfer na racun, provizija je velika, ne isplati mi se.
Sta moze biti? Imam Visa Electron u banku intezu i Master Card u Eurobanci i obe kartice nece, pise neuspesno uvek.

Pitaj podrsku tih servisa. A mozes da vidis i sa call centrom banke... da vide da li te transakcije dolaze do njih i zasto ih odbijaju

Zvao sam Intezu, kazu da do njih ne dolazi novac i rekli su mi da je sa karticom sve ispravno.
Podrska servisa kaze da je do banke, objasnio sam im sta mi je banka rekla, posle su mi poslali da su kontaktirali provajdera pa ce mi javiti sta je problem.
Do sad je ok bilo sve, kao da je odjednom suspendovano withdraw bank card kod nas.

Da nisu mozda odvojili i onaj eur deo koji je imala visa inspire na hit racunu pa i on postao poseban racun?

Ja sam prošle nedelje bio da prebacim klasičan račun u hit i na ebanking portalu ne primećujem nikakve razlike u smislu da negde piše HIT RAČUN ili nešto u tom smislu, samo su eto taj devizni dodali pa mi nije bilo jasno jer običan tekući je dinarski, dakle promena u hit je isto vezana za dinarski račun a pojavio se novi EUR račun! Tako da sam zvao da proverim danas i jeste ovo što si napisao, Hit tip računa kao ima i deviznu partiju koja može da posluži za plaćanje u inostranstvu pa se ne radi konverzija din->eur ili ako postoji dug na tekućem onda uzimaju iz te eur partije ali su mi isto rekli da ako na tom eur računu, posebnoj partiji hit dinarskog računa ne bude sredstava u novembru će ukinuti tu partiju, tako da samo treba da sačekam do novembra i ako ne shebu nešto usput opet, vraćam se na stari raspored računa :p

Poslednja izmena:
Treba li da imam otvoren račun u Intesi da bih mogao da uzmem njihovu Visa internet karticu? Ili mogu da tražim Visa karticu, a da ne otvaram račun kod njih?

Moraš da otvoriš devizni račun za koji će biti vezana internet kartica i onda svaki put kad hoćeš nešto da kupiš moraš da odeš do banke i uplatiš na taj račun € ili uplatiš više pa trošiš postepeno.
Mislim da je sve ovo besplatno.
Ne moraš da otvaraš klasičan dinarski ili klasičan devizni račun ali ako otvoriš i klasičan devizni onda možeš na njega da staviš tipa 1000€ i kad hoćeš nešto da kupiš samo prebaciš online na devizni vezan za internet karticu pa ti je ostatak para siguran, ovako ako izgubiš slučajno internet karticu na njoj piše sve što je potrebno da je neko isprazni...

Nazad
Vrh Dno