Šta je novo?

Banka Intesa

Isprati stanje preko dolaznos SMSa....A da, Intesa ga nema ;)

I kod mene su sredili sve. Na intesi mobi se sve lepo vidi, tačno pod istim brojem naloga je jedna uplata stornirana i stanje mi je taman koliko treba da bude.

Kod mene (RF) nema duplih transakcija na visa electron (rsd).
Ne treba ni biti duplih transakcija, nego rezervacija. I nece biti izgleda na svim.
Kod mene ima na osnovnoj, a nema na dodatnoj u KB :)

Ima SMS za Visa Electron u Intesi.

Valjda je tamo Visa inspire osnovna dinarska kartica, a dolazni SMS o potrosnji po rsd debitnoj kartici mislim da nema jos uvek.

Zna li se od kojih trgovaca su dosle te duple rezervacije? Ili od koje banke/procesora?

Valjda je tamo Visa inspire osnovna dinarska kartica, a dolazni SMS o potrosnji po rsd debitnoj kartici mislim da nema jos uvek.
Ali on koristi VE :)
Ko koristi VI, kasno je za njega :)

Nagard, stranih i domacih, znaci random. Imas slike neke na prosloj strani. Kod mene su domaci u KB

I kod mene stanje izgleda ok ali kad pogledaš transakcije ne izgleda kako bi trebalo, nisu rešili stvar brisanjem transakcija koje ne bi ni trebalo da budu tu nego su samo "pečovali" stvar tako što su pogledali koliko trebaju da dodaju (ili oduzmu) da bi stanje bilo tačno i to su i uradili.

Mislim da ovo nije do prodavca jer sam ja imao jedan refund sa alija koji su 2 puta proknjižili u intezi a posle njega sam imao jednu kupovinu sa GB koju su 3 puta knjižili ali nisu skinuli identičan iznos već prvo ~14€ pa ~11€ i još oko 2€ što nema logike..

Uglavnom ja sam sad uzeo 20€ u online menjačnici (kurs im je 119, najveći koji sam video ove godine, verovatno će biti nekih penala za ovu grešku pa da sakupe pare :d) i kupio šta sam hteo pa ćemo videti kako će ovo da završi.

Ni blizu rajfajzenu. Zbog kursa sam otvorio racun u mts banci, 118,49 na danasnji dan. Pitam se dokle ce furati takve kurseve. Lokalne menjacnice na 118,7-8 tako da Intesa nije strasna sa kursom.

9917b6e20f5179534d1863add29612cd.jpg

Do 15%?! Lakse je bilo da napisu do 100%... koliko obicno preduzetnicima uzimaju za “odrzavanje” terminala i po svakoj transakciji?

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Za POS terminal, Kako se iscenkaš. Dina ispod 2%, Visa i Master max 2.5% i American max 5%.

A nema nekog fixnog dela za svaki swipe?
Jesi primetio kakva je situacija za americke kartice ikada? Kada ti (nasa firma, ovde, na POS terminalu) provuces americku karticu?

Znam da je to fora zbog cega nece sve kartice da se prihvate u nekim radnjama vani, pogotovu Nemackoj, jer strane kartice ne podlezu onom limitu na medjubankarske provizije.

Rekli su mi da je POS provizija 2-3% zavisno od brenda. I da ce od sredine decembra da vaze neke nize provizije za Dinu, ali ce da podignu za ostale :D

1300 din zakup terminala. Inace kostaju oko 200 eur.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Taj zakup ne plaćaš ako imaš promet preko nekog limita. Mislim 150k, ili tako nekako. Znam da im ja nikada nisam platio to mesečno održavanje.

Alfa, nema fiksnog dela. Provizija je po karticarskim brendovima, bez obzira na izdavaoca kartice. Imali smo gomilu payoneer, američke debitne, kreditne, Australija, Kina, Kanada... Više I ne znam. Jedina strana kartica koja nije prošla je bila neka španska, mislim da je bila Visa, ali vlasnik je rekao sasvim je moguće da neće proći, jer se baš često dešava van Španije.

Sve kartice su imale proviziju na osnovu brenda tj. primetio bi neko od nas na listing da je ispala iz standarda. Nije da zagledamo svaku transakciju u izveštaju.

Ta razlika bi bila 1% mozda.

On topic... na eBankingu moze da se postavi limit potrosnje, zabrane kanali i blokira karrica. Garant vec koji mesec, ali nisam primetio ;)
3000e je kod mene default limit za ATM za sve kartice. I to je max.

Pre neki dan sam vratio rentacar i kaže čovek depozit oslobađamo za 48 sati. Posle 80h stiže SMS da je stornirana transakcija u tom iznosu i u poruci mi piše koliki mi je limit (povećan za iznos depozita), a na online i mobi i dalje stoji u nedospelim obavezama i sredstva su blokirana. Da li je tačan iznos limita koji sam dobio u SMS ili ovaj koji vidim u poruci?

Imao sam i situaciju na automatskoj benzinskoj stanici da mi pre sipanja verifikuje karticu i odmah mi stigne SMS o potrošnji 125€, naspem gorivo i u zaduženju mi se pojavi pravi iznos, ali mi ostane blokirano 125€.

Malo tamo, malo 'vamo i moglo bi da se desi da ne mogu nešto da platimo, jer banka sporo rešava ta razduženja.

Kao da ti je 2x rezervisano?
Cimni ih i pomeni piruku, mogu da ti odmah sklone rezervaciju.

Meni se desilo 3-4x barem, nista rentacar ili pumpe, i bas to, stopira ti limit.

Nije 2x rezervisano. Jednom je bilo rezervisano. Ali se ne slaže stanje iz SMS i sa obe aplikacije. Nije mi frka za taj limit, neka stoji, da vidim dokle će. Da sam blizu limita, pokušao bih da vidim koje je stanje ispravno, SMS ili online, ali nemam u planu toliku potrošnju narednih dana :)

Blokada sa pumpe se vratila u roku od nekoliko sati.

A koja kartica, Amex/MC verovatno, nije Visa kreditna?

Master, osnovna, uz hit paket.

Donno then, nisam imao slucaj da online stanje nije bilo tacno.

Uh, još bolji deo je što se limit ne slaže za 22.011 dinara (limit iz SMS minus limit iz aplikacija), a blokada, koja i dalje stoji online, je 300€.
Htedoh juče da provučem karticu na svom POS terminalu, pa da storniram transakciju, samo da vidim koji je limit ispravan, ali onda mi pade na pamet, šta ako mi blokira sredstva na neodredjeno vreme, a narednih dana cu svakako koristiti karticu...

Imam pausal i primam novac samo od stranaca u dolarima, i tako mi i stoji na racunu u Intesi u dolarima, tek s vremena na vreme prebacim nesto u dinare.
Interesuje me kako se racuna ono ogranicenje od 6 miliona godisnje za pausalce, tj. da li se gleda kurs dolara na dan prijema novca ili?

Uh, još bolji deo je što se limit ne slaže za 22.011 dinara (limit iz SMS minus limit iz aplikacija), a blokada, koja i dalje stoji online, je 300€.
Htedoh juče da provučem karticu na svom POS terminalu, pa da storniram transakciju, samo da vidim koji je limit ispravan, ali onda mi pade na pamet, šta ako mi blokira sredstva na neodredjeno vreme, a narednih dana cu svakako koristiti karticu...
Iz mog iskustva ne dobijam sve poruke o oslobadjanju rezervacija. Ako je online vece stanje (bolje po tebe), pre ce ono biti tacno. Ako je nize, no clue - tu situaciju nisam imao.

Imam pausal i primam novac samo od stranaca u dolarima, i tako mi i stoji na racunu u Intesi u dolarima, tek s vremena na vreme prebacim nesto u dinare.
Interesuje me kako se racuna ono ogranicenje od 6 miliona godisnje za pausalce, tj. da li se gleda kurs dolara na dan prijema novca ili?
Imas temu o IT preduzetnicima.

Ukratko: zvanicno misle da treba na dan prijema srednji kurs, ali u praksi samo imam iskustvo da se gledam promet po dinarskom racunu.
Nemoj da rizikujes, moze da se desi da PI odluci da pogleda na 31.12. po kursu od 31.12. i da ti predje 6m mozda zbog kursa.

Imam jedno pitanje. Greskom su mi poslali iz inostranstva 96e vise, ja podigao i posle nekog vremena oni skinuli i sad sam u minusu tih 96e, jel moram da ih vratim ili sta dalje da radim?

Kako su ti poslali vise?:) Zadnjih 5-10 dana, Visa kartica?

Odradio sam isplatu sa kripto menjacnice 96e i oni mi greskom posalju 2x 96e, ja odmah to prebacio sa deviznog racuna na dinarski i udjem posle par dana i vidim devizni racun u minusu 96e. Sad me zanima sta da radim, nije moja greska, jel moram da vratim ili ne?

Odradio sam isplatu sa kripto menjacnice 96e i oni mi greskom posalju 2x 96e, ja odmah to prebacio sa deviznog racuna na dinarski i udjem posle par dana i vidim devizni racun u minusu 96e. Sad me zanima sta da radim, nije moja greska, jel moram da vratim ili ne?

Moraš

Sent from my iPhone using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno