Šta je novo?

Banka Intesa

A pošto bi dobili spor morao bi da platiš i sudske troškove od oko 16.000 dinara dodatno...

Poprilicno mi je hitno: da li se menja broj kartice (visa elektron, inspire) kada kartica istekne ili reizda?

Sent from my m2 note using Tapatalk

Rekao bih da se ne menja kad istekne, samo kod i datum isteka.
Kod reizdavanja, mislim da da.

Ovo možda nije isto u svim bankama.

Sent from my HUAWEI MT7-L09 using Tapatalk

Ne, ali menja se datum isteka (za +4 godine sada, mislim za sve kartice) i CVV kod.

Ako pod reizdavanje mislis na dobijanje nove kartice kada ti stara istekne :)
^za Intesu i vecinu banaka.

Poslednja izmena:
kad istekne tj nije reizdata, pa vadiš novu menja se sve, kod reizdavanja samo pin i cvv se menjaju a broj na kartici ostaje isti

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Ode Visa electron u minus, nešto mi se čini da su skidali pare i sa raspoloživog i sa rezervisanog u isto vreme.

Koji je dozvoljen minus na VE? Jesi li posebno aplicirao za tu opciju ili je bila po default.

Poslednja izmena:
Imas na prethodnim stranama.
A i mapisao sam da he za sve kartuce.

Ne znam gde moze vise, ali Gold i Infinite mogu.

Imas na prethodnim stranama.
A i mapisao sam da he za sve kartuce.

Ne znam gde moze vise, ali Gold i Infinite mogu.
Verovatno se nismo razumeli.

Dnevni ATM withdrawal je uglavnom bio oko 500-600e, ako nesto nije menjano. I u zavisnosti od same banke i zemlje.

Na sta se odnosi pomenuti 3k limit?
Inace koliki je kod nas limit za podizanje sa bankomata?

Poslednja izmena:
Ne, ali menja se datum isteka (za +4 godine sada, mislim za sve kartice) i CVV kod.

Ako pod reizdavanje mislis na dobijanje nove kartice kada ti stara istekne :)
^za Intesu i vecinu banaka.

2 godine za visa internet.
Pre mesec dana sam dobio novu, važi do 2020, bilo bi lepo da je 4 godine...

Verovatno se nismo razumeli.

Dnevni ATM withdrawal je uglavnom bio oko 500-600e, ako nesto nije menjano. I u zavisnosti od same banke i zemlje.

Na sta se odnosi pomenuti 3k limit?
Inace koliki je kod nas limit za podizanje sa bankomata?

Već smo pričali o tom limitu. Verovatno postoji neki, ali nismo sigurni koliki je. Na Intesa bankomatima, jedna transakcija je maks 40 novčanica, a to je up to 80.000 dinara, jer su 2.000 najkrupnije novčanice. Ne mogu sada baš 100% da se setim max iznosa, ali znam da sam prošle godine dizao i 5+ puta za redom, a to je više od 3.000€. Kartica je osnova Visa koja ide uz tekući račun. To mi je bio najlakši način da u sezoni dignem veći iznos sa poljoprivrednog gazdinstva, a da ne najavljujem. Uzmem 600k na šalteru, pa ako ne daju više bez najave, zasednem im na bankomat i praznim.

KOja Visa, Inspire uz Hit, ili Visa Business za gazdinstvo?
Trenutno stoji 3000e kao limit na eBankingu, pogledajte bas kod sebe da li je isto. Za Visa Electron, Inspire, MC Standard, Amex Green. Verovatno je veci za Gold, ali njih nemam u Intesi, a Visa Platinum/Infinite pretpostavljam da moze da se podesi na jos vise.

Sato, odavno nije 500-600e. Provereno sam jos 2004. mogao u Intesi da podignem 3x30.000, i to je bio konkretan limit, nije 30 novcanica, nego 30.000 po podizanju (pod uslovom da ima po 1000, inace bi bilo manje za to podizanje), i tri podizanja dnevno.

Limiti su za podizanje sa racuna (debitne) i cash advance (kreditne), svejedno kod Intese izgleda.

Visa uz Hit. Nemam karticu uz gazdisntvo, već prebacim na tekući.
Evo pogledah izvode od ta dva meseca, stvarno ni jedan dan nisam digao više od 336.000 dinara na bankomatu. Ni ove ni prošle godine. Prošle godine imam transakcije po 40, 50 i 80k. Verovatno je zavisilo od bankomata.

Imam Intesa Inspire HIT karticu, i povezah je sa Google Play i Alijem. Kada sam kucao podatke uneo sam Broj kartice do kada vazi i ona tri broja iza(valjda security code). Kada god platim nesto, samo stigne poruka da mi je skinuta sa racuna kolicina novca. Nigde nema da potvrdim niti security kod sto ispada da bilo ko da otkuca podatke sa moje kartice na svoj nalog moze da kupuje bez problema. Video sam na njihovom sajtu da ima neka sms verifikacija, ali meni samo skine novac. Nisu bile sume preko 3$, ali opet... Burazeru na mastercard trazi security kod svaki put kada hoce da kupi nesto... Kako se zastititi od toga, i staviti neki vid ograničenja da bez neke lozinke niko ne moze da naruči nista, čak ni sa mog uređaja? Na primer, samo povezivanje kartice sa Play Store-om mi je skinulo dolar bez da me obavesti o toj akciji..

Ne znam kako je to kod tebe, kod mene traži fingerprint jer sam tako stavio prilikom unošenja podataka inače bi sigurno tražio neki drugi vid potvrde plaćanja.

Btw. taj 1$ ti je storniran, tj. vraćen.

Ne znam kako je to kod tebe, kod mene traži fingerprint jer sam tako stavio prilikom unošenja podataka inače bi sigurno tražio neki drugi vid potvrde plaćanja.

Btw. taj 1$ ti je storniran, tj. vraćen.

Jeste, upravo stigla poruka... Inace mi je telefon nezasticen, samo swipe up to unlock, videcu finger da stavim zbog ovakvih stvari...

Sajtovi koji cuvaju broj kartica mislim da ne mogu koristiti SMS OTP ili druge vidove potvrde.
Znam da ne mogu imati Verified by Visa/MC logo, sto je valjda to.

NAravno da moze svako ko ima tvoje informacije da ti iskoristi karticu na takvim sajtovima, to i trebas spreciti tako sto niko ne zna tvoje podatke ;)

Imam Intesa Inspire HIT karticu, i povezah je sa Google Play i Alijem. Kada sam kucao podatke uneo sam Broj kartice do kada vazi i ona tri broja iza(valjda security code). Kada god platim nesto, samo stigne poruka da mi je skinuta sa racuna kolicina novca. Nigde nema da potvrdim niti security kod sto ispada da bilo ko da otkuca podatke sa moje kartice na svoj nalog moze da kupuje bez problema. Video sam na njihovom sajtu da ima neka sms verifikacija, ali meni samo skine novac. Nisu bile sume preko 3$, ali opet... Burazeru na mastercard trazi security kod svaki put kada hoce da kupi nesto... Kako se zastititi od toga, i staviti neki vid ograničenja da bez neke lozinke niko ne moze da naruči nista, čak ni sa mog uređaja? Na primer, samo povezivanje kartice sa Play Store-om mi je skinulo dolar bez da me obavesti o toj akciji..

Limitiraj na Intezinom "online-u" kada je ne koristis. Stavis 0 evra za limit i to bi trebalo da bude to.

Ne znam koja im je fora na online-u za blokadu kartice, tj da li je to ona soft fora kao sto su u Vojvodjanskoj radili preko telefona da ne bi doslo do zloupotrebe kartice (ako neko dodje do tvojih podataka sa kartice) ili prava blokada u slucaju kada ti neko ukrade karticu. Racunam ako je ono prvo onda moze i tako da se blokira kada se ne koristi i to bi trebalo da je dzabe, a ako je ovo drugo onda najverovatnije naplacuju tu blokadu.

Koliko znam internet kartica ne spada u grupu kartica sa "verified by visa", tu valjda mogu samo cipovane.

Jel Inteza salje poruku za refundaciju?

Odradio sam isplatu sa kripto menjacnice 96e i oni mi greskom posalju 2x 96e, ja odmah to prebacio sa deviznog racuna na dinarski i udjem posle par dana i vidim devizni racun u minusu 96e. Sad me zanima sta da radim, nije moja greska, jel moram da vratim ili ne?

Da ne bude zabune, ovo sto su ti rekli da vratis ti vracas banci. Jer nisu ti sa kripto menjacnice vise poslali nego je Inteza(mozda i jos neke banke) imala problema sa softverom pa su pravili gluposti sa transakcijama, pa su ti oni duplirali to sto ti je stiglo. Ali tebi su ocigledno odmah ispravili cim si odmah bio u minusu.

Poslednja izmena:
Meni je fingerpring standardan ali sam, radi bolje sigurnosti, dodao i očitavanje rožnjače i voice verification :d

Imam Master Card Standard (nisam je koristio do sada, mislim da nije kreditna?) izvrsio sam neko placanje koje je proslo ok ali sam onda video da sam imao 100eur manje na kartici nego sto je bila transakcija. posle jedno pola sata od transakcije dodao sam online 100 i nesto evra na karticu. ali sad sve jos stoji u nedospele obaveze
da li ce da oduzme deo novca sa dinarskog racuna ili?

e zna neko koja je procedura za prevaru, kupio sam za nekog kod za Itunes preko nekog supackog mtcgame.com sajta poslali mi kod koji ne radi, blokiro sam karticu preko fona za svaki slucaj, al me zanima e mogu u baci da izboksujem neki refound?

ti to ozbiljno pitaš?. ti su mu platio preko interneta i da ti banka refundira zbog prevare???

banka se time ne bavi to je posao policije a pošto to nije u srbiji zaboravi.

za to se koristi paypal i drugi servisi koji imaju kakvu takvu zaštitu i podršku

Intesa resava takve prevare, ali nije nimalo "motivisana" da mnogo uradi po tom pitanju (nece stati na tvoju stranu ako ne poteras). Sta vise, u dosta zemlja zapada je to zakonska obaveza izdavaoca kreditne kartice, negde skroz, negde za skupe stvari samo.

@protos, kreditna je. Resice se to cim se proknjize nedospele obaveze. Ne moze sa dinarskog da povuce u Intesi, uvek za dinare povlaci sa dinarskog, a za evre sa deviznog (ili Hit-EUR ako je tako podesena, kod mene recimo nije)

grešiš. ako je prevara u smislu da je neko zloupotrebio tvoje podatke, karticu i sl. onda da banka to može da rešava, ali ako ti kupiš preko interneta i smatraš da si prevaren tj da si kupio-dobio neodgovarajuću robu banka to ne treba da rešava!

kako bi ti u ovom slučaju dokazao da je on prevaren??? pa u srbiji bi svi kupovali i govorili da su ih prevarili [emoji39]

I onda bi bila zabranjeno koriscenje kartica.

Pricam ti iz iskustva, imao sam dispute u Intesi za direktno placanje MC karticom, ne samo za neispunjenu prodaju (prevaru), vec i nekorektnu naplatu.

Nije na njemu da dokazuje da je prevaren, nego na prodavcu da dokaze da je dobru stvar poslao. Tako i treba da bude. Ne radi ti negde, imas troskove velike ili gubitke? Otkaci taj deo sveta.

Slali su Crucial 2TB SSD, ali na kratko samo :(

Čitam malo unazad temu, vidim da je početkom meseca pominjano da je Inteza tražila da se dođe u poslovnicu zbog potpisivanja izjave da klijent nije funkcioner. Kad su to tražili? Ja sam letos dobio mejl iz kojeg sledi da onaj ko nije funkcioner ne treba da dolazi i da će se samim tim smatrati da samim tim ne pripada nijednoj od navedenih kategorija, a sad vidim da zovu ljude da dolaze.

Poslali su naknadno taj drugi, gde kaze da ne mora.

Vrh Dno