Šta je novo?

Banka Intesa

@boki78

Kupovao sam online na rate sa American, pokaze mi cenu i izaberem broj rata pa posle ide potvrda sms kodom.

Послато са SM-G965F уз помоћ Тапатока

Ja sam danas prvi put video tu opciju na rate online, ali čim sam otvorio prozor za plaćanje, imao sam ponudu na rate (-,2,3), još uvek nisam uneo podatke kartice. Kartica jeste bila Intesa, ali debitna, pa nisam probao opciju.
U svakom slučaju, rate su bile pre nego što je sistem znao kojom karticom i iz koje banke ću da platim.

Hvala svima na pomoći, razrešili ste mi dileme i dali korisne informacije!

Sent from my D6503 using Tapatalk

Guglacu lepo, al aj da pitam. Ako otvorim student Hit racun, necu imati nikakvih skrivenih troskova, prve godine mi je SVE besplatno? (odrzavanje, kartice Dina, Visa, e/m-banking,...) Znam da su menjali tarifnik, ali do sad sam imao devizni racun, a oko njega nisu bile neke promene. Meni nije ni potrebno nista posebno, ali ne zelim da me saceka nesto da placam.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Poslednja izmena:
na kojim sajtovima moze da se kupi online na rate sa intesinom kreditnom karticom? Bas sam skoro razmisljao o tome, nisam imao pojma da je moguce...

Otvorio racun, i odmah bio u minusu nekih 195 din msm. Uplatio iznos i sad imam tih 195 din. Aaaa. Hocu ih nazad.

na kojim sajtovima moze da se kupi online na rate sa intesinom kreditnom karticom? Bas sam skoro razmisljao o tome, nisam imao pojma da je moguce...
Uzimao sam u Sport Vision, placao American izabrao na 6 rate.
Imas na njihovom sajtu i uputstvo.

Ovo što sam gore naveo je neki od onih kupon sajtova. Ne znam koji, ženin telefon, ženina kartica. Iznos je bio nešto preko 3.000 dinara i ponuđene su bile 2 i 3 rate.

Sajtovi koji koriste Intesin eCommerce bi trebalo sve da nude placanje na rate, ali samo za Intesine kartice.
Idea i Maxi mislim da podrzavaju oba, Idea sigurno je podrzavala.

Nema nigde lista :( Posto mnogo radnji ima ugovor o ratama za Intesa kartice, ali ne znaci da im i sajt to podrzava.

Bila je nekada lista na Intesinom sajtu, ali su sklonili.

Ja sam pokušao da kupim na rate na sajtu Officeshoes, piše da može ali ja nisam uspeo.

Sent from my D6503 using Tapatalk

Evo da prijavim update, zvao call centar neki dan, objasnio im ovo za staru adresu, rekoh baš da vidim šta će se desiti.
Zovu me sutradan, kažu ispravljeno, dođem kući s posla, pogledam kao ono stvarno ispravljeno :D
Meni i dalje nije ispravljeno i definitivno ne mogu to da mi reše.
Opet sam zvao kol centar, u sistemu vide aktuelnu adresu, šalju me u poslovnicu da ponovo podnesem zahtev za promenu što sam radio bar pet puta, ali sistem i dalje odnekuda povlači staru adresu, čim otvorim nalog za plaćanje online, meni stoji stara adresa što mi toliko ne smeta koliko mi smeta što mi kartice stižu u poslovnicu u drugom gradu te ja svaki put moram da odem u moju poslovnicu da podnosim zahtev za preusmerenje kartice.
Prošli put su mi tako zagubili amex i to se odužilo na skoro četiri meseca dok nisam dobio istu nakon reizdavanja.
Stvarno nemam ideju šta više da radim osim da promenim banku.

Sent from my x2 using Tapatalk

Onda sam ja ima sreće :)
Inače, konačno su mi poslali sms da me nova visa internet kartica čeka u banci (pošto ističe ovog meseca).

Da li vam radi menjačnica preko online bankinga? Mene zeza celo popodne.
Dogodila se greska prilikom poziva procedure (Err_95136)

^ Proradila je...

Radi menjačnica, ali ne prolazi mi online kupovina. Takodje nije se update stanje tj rezervisana sredstva malopre kad sam nesto kupio u prodavnici. Očigledno baguje nešto

Ja sam na home centar sajtu kupio na rate nešto pre par meseci...
Mislim da radi i ikea...

Sent from my BBD100-1 using Tapatalk

Onda sam ja ima sreće :)
Inače, konačno su mi poslali sms da me nova visa internet kartica čeka u banci (pošto ističe ovog meseca).
sami su te obavestili nisi morao da se javljaš ono "mesec dana pre isteka podneti zahtev"

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Uzimao sam u Sport Vision, placao American izabrao na 6 rate.
Imas na njihovom sajtu i uputstvo.

Pre dva dana uzeo i nesto online na rate American karticom u NSportu tako da moze i kod njih, narucio oko 10h u 15h dobio poruku da je posiljka pokupljena, sutradan u 9h me zove kurir da preuzmem posiljku, mogli bi neku temu otvoriti i da napravimo spisak radnji gde moze online na rate i da je dopunjavamo vremenom.

Da potvrdim nešto, svako ko ima račun u banci, mora da ode u poslovnicu, uzme obrazac, popuni lične podatke i odgovori na pitanje da li je "funkcioner", ili povezan sa takvim, ili NE, i preda taj dokument sa potpisom, lično.

U suprotnom posle 25. decembra ne može da koristi svoj račun/račune u banci?

Kad sam bio pre mesec dana da podignem novu karticu, stara istekla, reko u vezi onih papira sto ste slali, samo je usla u moje podatke na kompu, nesto otkucala nista nisam popunjavao i kao to je to.

Da potvrdim nešto, svako ko ima račun u banci, mora da ode u poslovnicu, uzme obrazac, popuni lične podatke i odgovori na pitanje da li je "funkcioner", ili povezan sa takvim, ili NE, i preda taj dokument sa potpisom, lično.

U suprotnom posle 25. decembra ne može da koristi svoj račun/račune u banci?

Jel ovo vazi i za fizicka lica? Zasto nismo dobili neko obavestenje na mail, sms?

To je zbog medjunarodnih zahteva, nema veze sa zeljom drzave u bilo kom smislu :)
Dosli su mailovi svima. SMS ne verujem da je stizao, za one koji nemaju registrovane e-mail adrese, mojima nije recimo.

Dosao je mail da ne mora da se dolazi, vec da se smatra da je odgovor NE ako se ne popuni. Previse je to posla i papira za Intesu inace!

pa i biće kod otvaranja računa ali je ovo za postojeće. mislim da je inteza to malo olako shvatila ali ako se oni ne plaše ...

kod mene piše do 22. novembra ( druga banka ne inteza) ili se blokira račun za podizanje do dostave podataka.

inteza je slala obavestenje u pisanoj formi, ako ste func. dostavite izjavu ako ne dostavite smatracemo da niste. ja sam odgovorio da nisam i da nemam te ambicije [emoji23]

stvar je da ako uhvate da si dao lazne podatke i za to mogu da te jure ako si funcioner mora da napises popois imovine. interesanto što recimo imam račune u 5-6 banaka i sad treba u svakoj da dajem izjavu??? a u izjavi traze JMBG i ostale podatke pa što NBS to ne centralizuje. rade oni zato što ih evropa pritiska inače njih baš ...

Sent from my Mi MIX 2 using Tapatalk

Dosao je mail da ne mora da se dolazi, vec da se smatra da je odgovor NE ako se ne popuni. Previse je to posla i papira za Intesu inace!

Pregledao sam inbox tražeći baš takav mail i nisam našao, mora da sam pročitao, obrisao i zaboravio na celu stvar a sad me podsetili i ne mogu da se setim šta je kao bilo na kraju sa tim.

sami su te obavestili nisi morao da se javljaš ono "mesec dana pre isteka podneti zahtev"

Pa, s obzirom da mi ništa nisu javljali a kartica mi važi još nedelju dana, ja pozvao call centar i pitao šta se dešava, kaže "vaša kartica je u izradi".
2-3 dana posle toga stiže mi sms da me nova kartica čeka u banci i to je to.

Kako se zove neoroceni devizni racun koji treba da se otvori da bi se uplatila sredstva za Visa Electron Intesa karticu? Potrebno je da izvadim i samu karticu.

Na njihovom sajtu ne vidim opciju tog deviznog racuna.

Inace, kako izgleda zahtev za otvaranje racuna/kartice? Moze li online ili se ide u poslovnicu? Sta traze od podataka?

Poslednja izmena:
Nema niceg od toga na sajtu, sve moras u poslovnici :( Intesa je i dalje u 20. veku za takve stvari.

Zove se a-vista ("po vidjenju" na srpskom). Dace ti oni odmah, ne mogu bez toga da ti odobre VE.

Nekad je bilo minimalni depozit od 200€ ne znam da li to još važi...

Nazad
Vrh Dno