Aha, jasno. Sada na MC vidim raspolozivo stanje -87.6e, pretpostavljam da je to to, samo prebacim sa deviznog taj iznos?
Ne, tek kada predje u Stanje, onda ga pokrij, tada se proknjizila ttransakcija. Do tada moze ispasti manje/vise. Od skora nema bitne razlike, jer Intesa prilicno precizno po MC kursu rezervise, ali opet moze i to da bude koji cent, taman da zaboravis i da bude zez.
Za sta sluzi kreditna koja ima limit u iznosu depozita koji sam polozio u banku tj pozajmica novca koji vec posedujem
Pa rekoh? Da ne nosis kes. I da mozes da rezervises auto, jer bez toga ne mozes na puno mesta.
Ali to radis za kreditne, uz ciji depozit dobijas kamatu, ili je depozit toiko sitan da kamata, koju bi dobio, potre benefite (osiguranje uz Amex Green sa depozitom ranije, vise ne).
Ja recimo imam u KBu Visa Platinum, koja ima bolje osiguranje i od Amex Green, a pokrive i vise (zemalja) nego MC/Visa u skoro svim bankama, i nema realno ogranicenje po pitanju trajanja. A depozit ima kamatu koju bi inace dobio i drugde, mozda 0.5% manje, sto znaci ispod 25e godisnje.
Mada da sam znao sve detalje, ja bi u RF ipak uzeo Visa Platinum

Jeste debitna (meni nebitno), ali se dobija i osiguranje i Priority Pass.
Ti mozes uzeti i karticu sa depozitom od 200e u Intesi, dodati evre na samu karticu (uplatis 5000e npr.), odes vani, imas limit od 5200e. Ne nosis kes.
Imaj na umu i da sa kreditnom ne placas odmah sve, ne ide po tekucem. Meni to znaci 300din. ustede sto ne placam tekuci

A opet imas kreditnu, potrosis vani koliko ti treba, ostalo povuces sa kartice kada se vratis (nazalost, za ovo moras u expozituru kod Intese)