Šta je novo?

Banka Intesa

Ovo na webu je samo sminka. Nadam se da su sredili i backend

Sent from my iPhone X using Tapatalk

Da li moze jedno objasnjenje
posto sam u toku nekog placanja nemam vremena za pretragu
poceo sam da koristim mastercard, do sada sam koristio visa za net
i kad bi prebacio pare sa racuna na visa kart. to bi odmah bilo prebaceno i odmah bi mogao da placam online.
Sada sam prebacio na isti nacin na svoju mastercard i tamo sad imam tri stavke
stanje 400eur
raspolozivo stanje 1000eur
i pocetno stanje 100eur
sta znaci raspolozivo stanje i pocetno stanje?
koliko mogu da trosim a da ne odem u kredit?

Avansno si uplatio 400€, možeš da potrošiš ukupno 1400€ (avans + limit), s tim što bi ti sve preko 400€ došlo za naplatu idućeg meseca.

Ne znam šta je početno stanje, meni je uvek 0.

Nisam siguran da te razumem... Kada placas kreditnom karticom, na njoj imas neki limit. Platis nesto, skine ti se taj kes, a ti onda uplacujes taj dug na karticu sa tekuceg racuna na primer...
Stanje je ono koliko dugujes (treba da uplatis na karticu, prikazuje se sa minusim -300e npr.) - kod tebe je u plusu i to je verovatno ono koliko si uplatio kesa na karticu
raspolozivo stanje ti je stanje + limit po kartici... po ovome vidim da ti na MC kartici imas 600e limit...

Pocetno stanje je verovatno stanje tog meseca - kada rade presek...

Poslednja izmena:
Pogrešio sam, ispravljam se. Očigledno ti je 600€ odobreni limit. Avansno si uplatio 400€ i sad ti stoji da je raspoloživo 1000€. Toliko možeš da potrošiš, ali ako potrošiš više od 400€, to će ti stići na naplatu idućeg meseca.

Poslednja izmena:
avansno je uplatio 300e a od proslog meseca mu je stanje bilo 100e tako da zato mu je stanje 400e

Pa dobro, i tih 100€ je isto avansno uplatio, ali prošlog meseca. Ukupna avansna uplata mu je 400€.

Kod Intese je pocetno stanje = stanje na samom pocetku ovog meseca.
Trenutno stanje je do sada potroseno, sto nije pokriveno.
Ukoliko je negativno, sto je tipicno za gro korisnika, znaci da toliko duguju.
Ako nema minusa, znaci da je toliko u pretplati (Pocetno stanje ako je u plusu da je toliko bio u prtplatu na pocetku meseca, trenutno stanje da je sada u plusu toliko, kada se uzmu i Limit i Nedospele obaveze).

Interesanto da sada kod Intese uplata EUR podize u dinarski limit, to nije bio slucaj do novembra ;)

A razlika nije Visa vs. MC vs. Amex - vec debitna (Visa electron/Internet/Inspire) naspram kreditna/charge (Visa Classic/Gold, i svi Amex/MC u Intesi). Zato se na Visa odmah videlo novo stanje, a na MC se to knjizi jedan dan.

Poslednja izmena:
Hvala, ipak sam platio visa karticom, u radnji u inostranstvu racun u eur, na visa kartici sam imao nesto malo dinara i eur medjutim on mi je skinuo dinare i napravio mi minus a eur nije skidao. Da li uopste mogu da podesim da mi skida eur sa kartice kad placam racun koji je u eur?

Ti si znaci koristio Visa Inspire? Jesi siguran da trgovac nije uradio konverziju u RSD? Hoce to neki trgovci da "dozvole" jer time dobiju % vise (POS terminal doda oko 4-8%, zavisi od valute, banka srecna jer uzme vise, trgovac srecan jer dobije deo toga i smanji proviziju, a naravno - musterija ispasta :D)

Ne mozes podesiti, ali ako nije sama transakcija u RSD, a imao si dovoljno EUR, zali se! Napravio sam celu temu za Visa Inspire, gresi Intesina naplata na njoj kada se placa van, bas tako (zaduzi ti dinare umesto EUR)

Trgovac ne verujem da je nesto muljao, racun je u eur i rekao sam da placam karticom u eur.
"Gresi" inteza.
imao sam dovoljno eur proverio sam preko sajta pre kupovine.
koliko vredi da se zalim, jel neko uspeo da nesto postigne tako?

jel ima neka stavka na papiru, u ugovoru, na koju mogu da se pozovem?

Ima, stoji negde i u ugovoru da se prvo duzi EUR racun za placanje vani.

Zali se, meni su priznali. Ali previse cesto gresi, da sam odlucio da je secem cim stigne. Ionako mi ni za sta ne koristi realno :)

Da li ti je mozda pri ruci ugovor, nisam kuci i necu biti narednih 4-5 dana, zamolio bih te da fotkas ili c/p taj deo gde to pise.
probao sam da nadjem ugovor na sajtu ali koliko vidim nema.

Evo sad sam se javio na ono 'pomoc savetnika' na inteza sajtu, postavio pitanje, rekla mi da sacekam i onda me 'ladno diskonektovali.

Ne, ugovor mi je u Nisu negde. I iz 2011.je.

Ako koristite Inspire... dobio sam odlicno objasnjenje preko Messengera:

Kada vršite plaćanje sa Visa Inspire platnom karticom koja je vezana za tekući račun ili vršite podizanje gotovine na bankomatu, sredstva se prvo na računu vide kao rezervacija.

Autorizacija transakcije (rezervisanje sredstava) sa Visa Inspire karticom bez obzira da li je načinjenja u inostranstvu ili u zemlji se vrši u valuti RSD, u okviru raspoloživog stanja na vašem dinarskom računu. U ovom trenutku, transakcija koju ste izvršili xx.xx. predstavlja rezervaciju na vašem računu.

S obzirom da imate raspoloživih sredstava na deviznoj podpartiji tekućeg računa, čim bude izvršena naplata od strane prodajnog mesta, rezervacija koja je napravljena u RSD se oslobađa, a zadužiće se devizna podpartija tekućeg računa.

U praksi, transakcije budu kompletirane u periodu od 2-10 radnih dana, u zavisnosti da li su transakcije obavljene u zemlji ili u inostranstvu. Period naplate transakcije iz odobrene rezervacije prevashodno zavisi od prodajnog mesta. Za dodatna pitanja stojimo na raspolaganju.

Sent from my iPhone X using Tapatalk

A ako nemas dinare, ode EUR u RSD i ne vraca se :)

Hvala Sale, eto mogli su to odmah da mi odgovore kad sam ih kontaktirao na messengeru.

Mala je sansa da to zna vecina radnika.

Aah, znaci VE za EUR i Inspire za RSD.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Cuo sam da Intesa odobrava kredite i onima koji nemaju ugovor o radu na neodredjeno vreme. Moze li neko da potvrdi ovo?

Potvrđujem, mojoj ženi odobrili bez problema

Sent from my x2 using Tapatalk

Meni ističe "internet" visa ovog meseca, baš da vidim hoće li je sami obnoviti kao i prethodnih X puta ili ću morati da idem do banke, tražim obnovu pa da mi naplate onih 800 ili koliko već za obnovu kartice!

Meni je istekla internet visa u septembru, automatski je obnovili. poslali sms da je podignem u poslovnici i ništa nisu naplatili.

Ajde da se nadamo da je tako, meni ističe ovog meseca. Nisu mi poslali sms obaveštenje, ranije su uvek slali

Stize SMS kada je izradjena, a desi se nekada da i ne stigne pre nego sto prethodna istekne (vazi za sve kartice, ne konkretno za Visa Net).

Koliko sam pohvatao, ne naplate re-izdavanje ako se koristila koliko-toliko zadnjih meseci, ili ako se zalis :) A inace naplate.

Kako ide hierarhija računa u intezi, koji su obična a koji "fensi" kao što visa ima običnu karticu, gold, platinum itd...

Mislis Osnovni, Hit, Magnifica?

Evo da potvrdim, nisu mi naplatili reizdavanje Visa internet kartice

Vrh Dno