Šta je novo?

Banka Intesa

Zovi call centar pa ce ti resiti. Ocigledno nemas ona 2 parametra koja ti trebaju da bi je sam aktiviraoc

Probacu tako, mada ima samo dva parametra koja bi bila relevantna - broj racuna i broj licne karte, a to naravno imam. Pitanje je da li je kod njih uneto u bazi kako treba. Cak sam probao i sa starom licnom kartom, cisto da vidim, ali mi nije radilo sta god da unesem.

Ne to, trebaju ti user id i pin koji postaljas sam prilikom prve aktivacije. Ako nemas ,dobices od njih user id a pin ces postaviti sam i onda si miran ,mozes sam aktivirati kad god hoces.

Koliko vidim link, on pita za staru Intesa Online (eBank) web aplikaciju. Za to mu treba i stari mBank, a stara registracija vise nije podrzana.
Ovo je link za novi eBank: https://www.bancaintesa.rs/, pa ides na Prijava, Svakako prije toga moras da aktiviras novi mBank, a za to ces vjerovatno morati do banke (ili ne znam da li su ljudi uspijevali odraditi inicijalnu registraciju preko call centra).

Za to mu i kazem, ne mora u banku,resice preko call centra. Nisam ispratio link ali mu za sve treba mbank tako da isti djavo.

Danas sam uradio hard reset telefona i za ponovnu aktivaciju nove apliakcije mi je bio potreban

• korisnički broj - devetocifreni broj - znao sam prve četiri i poslednje tri cifre napamet. I pronađem ceo broj u mailu sa subjectom "Predlog izmena i dopuna Vašeg okvirnog ugovora". Taj broj se nalazi u filename jednog od dva fajla koji su mi tada poslali.
  • reaktivacioni kod - koji sam uredno stavio da bude kao pin, da ga ne zaboravim

SMS mi je stigao tek iz drugog pokušaja, ali sve zajedno je trajalo do 5 minuta.

Sistem opet ne funkcioniše, ne moze da prodje autentifikacija sms-om, zovem banku kaze zena sistem je usporio pozovite kasnije, eto ne mogu se platim svojim parama i narucim stvari. Uzas od banke.

Ali zato kada treba da skinu ratu ili bilo šta drugo, tada radi kao sat.

Sestra ima dugo vremena racun 7, 8 godina u ovoj banci, ali ga ne koristi. Kartica je istekla 100 puta do sad, ali ne zna koliko para ima. Plaši se da zove banku da joj mozda nisu udarali minus, mesecno neko skidanje da im bude duzna. Bolje da ne zna. 😁

Mesečno održavanje računa ne može da otera u minus. Mogu na zatvaranju računa da traže 1 mesec maks.

Imam debitnu Vizu kao fizičko lice i debitnu Vizu Business kao advokat.

Šta uzeti za plaćanje u inostranstvu i da li mi uopšte treba nešto dodatno? Neka druga business kartica, master itd?

Koju debitnu, inspire?
Odrace te na kursu, najbolje ti je visa classic koja je vezana na devizni racun.

visa bussines je preskupa... naplacuju i vadjenje kartice iz novcanika... supruga je isto advokat pa znam koliko joj sve naplacuju :)

Visa Business naplaćuje 39 dinara svaku transakaciju. Zbog nekih radova na objektu, jednu karticu odvojimo za te transakcije. Duša me zaboli kad u danu bude 3 transakcije od po nekoliko stotina dinara. I 117 dinara provizija.

OK, ista je provizija i za mnogo veće transakcije, pa u proseku izadje zanemarljivo, ali ovo baš bode oči.

U aplikaciji gotovo da vise ne postoji ikakav uvid u rate putem debitne kartice, za nekolicinu rata pojma nemam da li su proknjizene, za ovo sto se vidi da je proknjizeno ne postoji nacin da vidim naziv prodavca, o rednom broju rate da ne govorim... Nekad po iznosu otprilike prepoznam sta je u pitanju, neke mi ne prikazuje uopste. Iako prodje 7, 8 dana od predvidjenog datuma za naplatu, bude mi prikazana samo transakcija od naknade za kupovinu na rate (onih 20-30 dinara). Sama aplikacija je tezak kurslus, postalo je nemoguce ispratiti tok transakcija.

Znam koliko me deru kad plaćam Visa Business karticom vezanom za advokatski račun, ali me ovde zanima šta da uzmem za devizno plaćanje u inostranstvu. Da uzmem novu karticu vezanu za devizni račun koji imam kao fizičko lice? I da li da otvaram dolarski račun, pošto idem u Ameriku?

visa classic vezana za devizni racun.
Sad da li otvarati usd racun i za njega vezati visu calssic, to je pitanje... mislim da ti svakako obracunavaju u evrima placanja koja su u dolarima pa ces imati duplu konverziju (bar je tako bilo u telenor banci u jednom trenutku)... Za intesu ne mogu da se setim, ali cini mi se da je kod njih oduvek tako... sacekaj da neko potvrdi

Neko je nedavno imao problem sa Intesinom karticom u USA (ne mogu da se sjetim da li je bila Visa Classic ili MC Gold kreditna), vjerujem da je bio izolovan slucaj, ali mozda vrijedi prelistati poslednjih par strana i vidjeti o cemu se tacno radi.

Ja sam inace imao problem sa Visa Classic u Spaniji, nije mi prolazilo beskontaktno placanje, ali je bilo do mene, ispostavilo se da tu karticu nikad nisam upotrijebio ubacivanjem u POS i kucanjem pina (sto je neki vid aktivacije) pa mi nije prolazilo beskontaktno placanje. Bilo mi je tesko da ovo skontam jer sam skoro dvije godine regularno koristio istu karticu za internet placanja, pa sam stekao pogresan utisak da sam je sigurno "aktivirao" ubacivanjem u POS nekad ranije.

Čemu frka, "dobar dan" u adv. kancelariji košta 1000 evrića, to pokrije sve moguće provizije 😉

LM. samo da potvrdim da je stara aplikacija ugašena juče, for good.

Ja sam pre mesec dana imao problema sa MC Gold u USA, Intesa mi je objasnila da je do njihovih POS terminala (iskreno sumnjam). Iste te terminale sada viđam na Gazprom pumpama.
Visa Classic uz devizni račun (eur) je svuda u USA prolazila bez problema.
U Intesi nikako USD račun, ide dupla konverzija. Samo eur račun, i Visa Classic (prihvatio je i Hertz).

USD račun nikada nije imao smisla u Intesi, oduvek je radilo duplu konverziju za plaćanje u dolarima.

Jedini smisao je imao za držanje dolara, a i on se izgubio kada su uveli održavanje za devizne račune.

Kad se vec spominje MC Gold kartica, ja od petka ne mogu da je koristim za internet placanja. Sve mesecne pretplate sto imam idu preko nje (Spotify, Amazon Prime i sl.) i odjednom prestalo da funkcionise.

A pre nekih mesec dana nije prosla jedna transakacija na POS terminalu u Hrvatskoj...

Nije, na kraju sajt na kojem sam plaćao nije hteo da prihvati PayPal iz nekog razloga, tj. dvaput mi je skinut iznos, a onda storniran i vraćen, pa sam platio debitnom karticom.
Identičan problem, Intesa VISA debit Classic vezana za PP, pokušao plaćanje preko PP-a, jok, par puta i neće, probao da platim preko kartice, prošlo iz cuga.

U aplikaciji gotovo da vise ne postoji ikakav uvid u rate putem debitne kartice, za nekolicinu rata pojma nemam da li su proknjizene, za ovo sto se vidi da je proknjizeno ne postoji nacin da vidim naziv prodavca, o rednom broju rate da ne govorim... Nekad po iznosu otprilike prepoznam sta je u pitanju, neke mi ne prikazuje uopste. Iako prodje 7, 8 dana od predvidjenog datuma za naplatu, bude mi prikazana samo transakcija od naknade za kupovinu na rate (onih 20-30 dinara). Sama aplikacija je tezak kurslus, postalo je nemoguce ispratiti tok transakcija.
Da li uopste postoji mogucnost da se to proveri? Znam koliko rata i koje iznose imam da platim ali takodje zelim uvid u to stanje, a ne da sam vodim evidenciju. Na web app nisam pronasao nigde taj podatak.

Kad se vec spominje MC Gold kartica, ja od petka ne mogu da je koristim za internet placanja. Sve mesecne pretplate sto imam idu preko nje (Spotify, Amazon Prime i sl.) i odjednom prestalo da funkcionise.

A pre nekih mesec dana nije prosla jedna transakacija na POS terminalu u Hrvatskoj...
MC Gold, jutros prošlo plaćanje u HU (GPay), sinoć prošlo plaćanje online.
Kartica uglavnom pouzdano radi, ali se dešavaju ispadi, to pripisujem Intesi. Postali su ekstremno nepouzdani, često imaju radove na sistemu kada obore autorizacije, a radove ne najave.

Da li uopste postoji mogucnost da se to proveri? Znam koliko rata i koje iznose imam da platim ali takodje zelim uvid u to stanje, a ne da sam vodim evidenciju. Na web app nisam pronasao nigde taj podatak.
Ne postoji. Jedino da sam belezis ili da ih pozoves da ti oni provere. Takodje putem poziva moze da se zahteva prevremena otplata neke rate, a sve su to lepo mogli da implementiraju u aplikaciju. Ovako moram sam da cesljam po transakcijama i da desifrujem da li je prosla rata ili je kupovina u Maxiju samo uknjizena posle 5 dana.

Vrh Dno