Šta je novo?

Banka Intesa

Stvarno, šta bi to trebalo da predstavlja?

„Banka zadržava pravo da Korisniku zahteva dodatnu autorizaciju platne transakcije ili pravo
da odbije izvršenje platne transakcije iz opravdanih razloga koji se odnose na sigurnost
aplikacija digitalnog bankarstva, sumnju o neodobrenom korišćenju, korišćenje radi prevare ili druge
bezbednosne razloge
. Banka može iz navedenih opravdanih razloga onemogućiti
korišćenje digitalnog bankarstva u svrhu raspolaganja sredstvima na platnom računu.

Banka će u slučaju iz prethodnog stava bez odlaganja obavestiti Korisnika uz navođenje razloga i
obaveza Korisnika u cilju izvršenja platne transakcije, odnosno omogućavanja korišćenja digitalnog
bankarstva za raspolaganje sredstvima na platnom računu. Banka neće obavestiti Korisnika o
razlozima blokade ili zahteva za dodatnom autorizacijom platne transakcije ako je davanje takvog
obaveštenja propisima zabranjeno ili ako za to postoje opravdani bezbednosni razlozi.
U slučaju onemogućavanja korišćenja digitalnog bankarstva Banka će ponovo omogućiti
korišćenje kada prestanu da postoje razlozi za njegovu blokadu.“;

Nekako razumem da se odnosi na zlonamerna i neovlašćena korišćenja.

Odnosi se na zlonamerno i neovlašćeno korišćenje kartice ali je tako sročeno da praktično banka
odlučuje da li su tvoja plaćanja opravdana ili ne i šta to spada u "neodobreno" korišćenje!
Šta ako imaš pretplatu na neke servise koja se skida prvog u mesecu i dođe ti 4-5 naplata u isto
vreme i banka ih blokira jer je po njima to bilo sumnjivo!
Ono "Banka zadržava pravo da" samo znači možemo kako hoćemo i kad hoćemo...

nije to ništa novo, posebno kad su neki pozamašniji iznosi; mislim da te i pozovu, a da provere, pa ako je ok, puste transakciju

doduše, meni se to nije dešavala, čak ni sa tim većim sumama, tako da ne znam koji je tu algoritam upregnut...

Jel samo ja ne mogu da vidim na prometu kartice i rate koje su bile po kupovinama iz predhodnog perioda a nema ni 35 dinara koje naplaćuju za ovakve kupovine. Kada odem na transkacije, izaberem Izvršene i period i vide se samo isplate po kupovinama iz tog meseca.

Jel neko od vas sa novom aplikacijom uspeo da plati porez na nepokretnost pošto ja uspevam da platim sve ostalo ali ovo nema šanse (pokušao i preko šablona po kom sam starom aplikacijom plaćao sve prethodne godine i sa novim unosom).

To je verovatno to, ranije sam plaćao isto kao i sve drugo po 289
Nemoj, molim te, da pokrećemo novu raspravu o besmislenim stvarima :)

Porez na imovinu već duuugo, duuugo, nije moguće platiti drugom šifrom plaćanja osim x53.
153 gotovinski, 253 elektronski.

Verovatno su ti se pokarabasili šabloni, pa aplikacija na sve stavila 289, kao default šifru plaćanja.

Pozdrav ljudi, imam jednu nemilu situaciju sa debitnom devizom karticom iz Inteze (dolarski racun). Zanima me da li je ovo standardni protokol banke.

Prica je tekla ovako:

Rezervisao sam jednodnevni smestaj na AirBnb-u u iznosu od $61.90
Nesto kasnije dolazim do saznanja da banka Inteza radi duplu proviziju (iz dolare u evre, pa iz evra u dinare) prilikom kupovine iako sam kupovao u dolarima. Dakle umesto $61.90 sam zapravo platio $66.78..

I ajde, to je moja amaterska greska sto nisam lepo citao 'fine print'. Ali pazi sad ovo...
U medjuvremenu se javlja vlasnik na AirBnb-u da ipak ne moze da mi izda smestaj te ce da mi u celosti refundira rezervaciju. AirBnb mi je takodje poslao notifikaciju da ce mi refundirati ceo iznos.
Kad ono imam sta da vidim - meni se ne racun vratilo $56.36....

Bez 'dobar dan' mi je banka popila hiljadu dinara, ni na sta.

Da li je moguce da banka takodje radi duplu proviziju i na povracaj novca? Meni ovo apsolutno nema smisla i mnogo me je iznerviralo.
Platis nesto, dobijes refund jer ne mozes dobiti taj proizvod/uslugu a banka se usput ugradi ni za sta.

Welcome to Inteza, have a nice flight...
Dolari na visa kartici nemaju smisla, gasi taj račun odma i drži samo evre.

Dobar dan dobri ljudi...

Pitanjce za master kreditnu karticu, pitam se dal je ovo moguce ?

========================================================
Master kreditna sto ide uz hit racun limit "610" eura

kad se ode na online banking u delu u "eurima stanje 445e, raspolozivo 639, početno 445,42"

Minimalni iznos za uplatu 0 dinara
==================================================================================

u delu za dinare Stanje -48735, raspolozivo "75076" (što je više od limita od 610 eura limita ) početno stanje -48735

I onda ono na kraju minimalni iznos za uplatu 2436 dinara, i tako mesecima...

I sada glavna zabluda, znaci ovih 2435 sto su minimum za uplatu mi se skine sa tekuceg racuna, a kamata se skida sa mastera tj tovari se na master i ide na dug "dug se povecava"

Znaci nisam probio limit imam i vise od limita , ide mi kamata a skidaju mi se pare sa racuna __???

Ne kontam ?

Ninja ne kontam posle tvog opisa 😳

Malo si konfuzno napisao, ali izgleda kao da si EUR potrošnju pokrio dinarima, pa ti je zapravo povećan kreditni limit.

Verovatno ti sve vreme ide neka kamata na EUR zaduženje.

Pogledaj šta piše u poslednjem izvodu za Master. Oba dela, i RSD i eur

од свог хаотично писања, оно што се мени чини неупитним, је да дугује искључиво у РСД, и то 48.735, одакле произилази тај минимум за уплату од 2.436

можда грешим...

Da, @defo je izgleda shvatio, samo što se ne slaže to da mu je raspoloživ više od limita. To se dešava samo ako ručno prebaciš novac pre dospeća.

@saledelagano pokrij celo dugovanje ili koliko god si u mogućnosti, jer je kamata na kreditne kartice katastrofalno visoka.

Juce prepodne uplatim ceo dug u evrima na mastercard, i to na salteru u ekspozituri. Uvece dobijam notification da mi je skinuto onih 5% duga, trajnim nalogom. Sad ce verovatno i kamatu da mi obracunaju, na nepostojeci dug.

камата ти је вероватно, већ обрачуната, и стићиће на наплату 01.11., јер је дуг морао бити измирен, до 10. у месецу

закаснио си неколико сати

Pa do desetog znaci i deseti.

To je sigurno, ja ću da platim danas kamatu na sve, jer sam izignorisao reminder koji sam kreirao 2006. godine.

ok, ali zašto mu je onda juče skinuto 5%, ako je taj čitav dan, u stvari poslednji?

moguće da su to onda razdvojene stvari

Oni su nesto zeznuli. Uvek platim koji dan ranije ali sam i placao bas 10. i nije nikad bilo problema. juce im je opet sve trokiralo,moguce da je zato. Prosli mesec .sve sto sam platio 30.9, nista nije proknjizeno za 9.mesec nego se prebacilo za 10.

U aplikaciji cak ne vidim svoju uplatu od juce, i dalje stoji dug. Sva sreca pa imam papirni dokaz o uplati, ako ne rese ovu situaciju.

zovi podrsku za kartice, meni su uvek sve probleme razjasnili... vidi sa njima sta se desava...

To je prvo sto sam uradio danas, posle 20 minuta cekanja, i slusanja kako su svi agenti zauzeti, odustao sam

Nazad
Vrh Dno