Šta je novo?

Banka Intesa

Meni su se tamo pojavili izvodi za račune, ali ne i izvodi za kred. kartice.

Plaćao juče račune iz nove aplikacije sa onim "skeniraj QR kod", prošlo sve bez problema, nalozi realizovani odmah ali stoje i dalje da su na čekanju :ROFLMAO:
Izgleda da im tu nešto škripi malo ali za sada nebitno ako pare odu gde treba ;)

Neko je pitao za SMS obaveštenja o prilivu, meni uredno stiže za uplate i sl, plus mi i sama aplikacija izbaci notifikaciju o prilivu

@balsa
Stiglo na mail, 02.jun.

Kako povecati limit virtuelne kartice? Recimo izabrao sam 12meseci, i sad je bezveze da lupim neku ogromnu cifru, ko zna zasta cu koristiti tu karticu u toku tih 12 meseci. Bilo bi dobro da je to dnevni limit.
Takodje, cisto sumnjam da moze da se produzi nakon tih12 meseci. Jer mi je bezveze da je blokiram pa kreiram novu pa opet da je podesavam na svim servisima gde je koristim.
Po meni ovo su 2 nedostatka virtuelne kartice, pa i ne vidim neku pogodnost, osim za jednokratno placanje na sumnjivim sajtovima. I onako regularna kartica ima dnevni limit. Jedino je problem sa njom ako je blokiras moras ici po novu, a sa virtuelnom to ne moras.

Ja izvadio visa internet pre 3 meseca i za 120 din ,necu da me glava boli. . Vezao je za sta mi treba i dopnjav mesecno 20-30€. Meni to ok.

Да ли се креирање те виртуелне картице наплаћује? Пошто повремено купујем преко интернета, а изгледа да ми је промакла ова информација.

Kazu da ne i da je to jos jedna od prednosti.

Jel zna neko kako funkcioniše ovo plaćanje na rate debitnom karticom? Pre neki dan me pita prodavačica u radnji, kao hoćete na rate, a plaćao sam visom inspire.

Meni su rekli da funkcioniše kao čekovi, odnosno da na računu treba da se ima novac za tu prvu ratu.
Naravno, ako se kod dospeća sledeće rate nema dovoljno novca na računu ulazi se u minu na koji će se obračunavati kamata do prvog priliva.

Generalno, meni je ovo veliki napredak u odnosu na ranije. Recimo #withcash će mi biti baš korisno kad je dete u gradu.
Bilo bi super kad bi imala app za virt. karticu kojom bi moglo da se plaća na POS terminalima. TIme bi pokrio sve opcije za juniorku, a da joj ne dajem pristup osnovnom računu.

Neka moja pitanja/nedoumice.

1. Da li u novi eBanking može da se uđe isključovo preko #withkey?

2. Da li je #withkey zamena za mToken?

3. U spisku trajnih naloga vidim ukupno 4 (3 Infostana i jedan EDB). Nema onih koji se sad vode kao slobodna forma. Da li je kod vas isto?
Juče su 2 od tih slobodna forma uredno prošli. Znači da postoje, samo se ne vide.

1. Da. Novi e-banking se za sada ne može koristiti ako nije instaliran novi m-banking. Ima i brži način pristupa novom e-bankingu, a to je preko automatske push poruke, ako se na njega logujete preko novog sajta Intese, opcija prijava.
2. Može se tako reći. #withkey neće funkcionisati umesto mTokena ako se otvori stara e-banking aplikacija. Ali, ako se u novom e-bankingu popuni nalog za plaćanje, tražiće #withkey kod.
3. Nemam "slobodna forma" trajne naloge, tako da nisam siguran za ovo.

Da li postoji neki problem sa Intesom i placanjem Visa Internet karticom? Pokusavam vec nekoliko dana da kupim nesto na Aliexpress i ili odmah izadje ili mi izbaci gresku da sistem ne radi. Nekad skine pare pa za 15 minuta vrati a nekad nista. Ne znam sta se desava.

Meni je Netflix skinuo 7.6. najnormalnije.

Meni su rekli da funkcioniše kao čekovi, odnosno da na računu treba da se ima novac za tu prvu ratu.
Naravno, ako se kod dospeća sledeće rate nema dovoljno novca na računu ulazi se u minu na koji će se obračunavati kamata do prvog priliva.

Generalno, meni je ovo veliki napredak u odnosu na ranije. Recimo #withcash će mi biti baš korisno kad je dete u gradu.
Bilo bi super kad bi imala app za virt. karticu kojom bi moglo da se plaća na POS terminalima. TIme bi pokrio sve opcije za juniorku, a da joj ne dajem pristup osnovnom računu.
Nisam probao, ali teoretski možda bi mogla da se doda u Apple Pay. Imaš broj kartice, nosioca, datum važenja ...

Danas sam primetio prilikom placanja telefonskog racuna sa IPS Skeniraj opcijom da su mi naplatali 30din provizije.

Kad su ukinuli par besplatnih transakcija mesecno? Ili sam ja mozda ispucao taj mesecni bonus koriscenjem web menjacnice da dopunim debitnu internet karticu [radio sam to par puta u zadnjih par nedelja]...

Nema više određeni broj besplatnih transakcija. Plaćaš svaku (osim na Magnifica paketu).

Imam Intesa internet Visa karticu, onu "čuvenu" zelenu za internet. Ne koristim je dugo, ističe u septembru. Imam 0.03 evra na njoj. Slali su na meil još pre koji mesec neke nove uslove, tarifnike, pojma nemam, mrzelo me da čitam, da se prelazi na nov e-banking (na koji ne mogu da uđem sem na stari) i td.
Da li ima nekih promena za ovu karticu i da liće se plaćati održavanje računa, da znam da pogasim to ako će biti? Hvala unapred na odgovoru.

Placa se, 120din mesecno.

Izvod za Mastercard stigao 2.6. uveče na mail.

Probao sam pre neki dan plaćanje preko QR kod iz galerije, radi bez greške. Skinuo screen shot računa, otvorio uz aplikacije, odmah ga prepoznao u ćošku i sve ok.

@DGoran
Jel se plaća kada ima mesečnog priliva ili svakog meseca i od kada počinje naplata? Vidim da me nisu zadužili ne starom e-bankingu sa tim, niti poslali na kućnu adresu da kasnim s plaćanjem za "održavanje" računa ili kako su već to nazvali?

@DGoran
Jel se plaća kada ima mesečnog priliva ili svakog meseca i od kada počinje naplata? Vidim da me nisu zadužili ne starom e-bankingu sa tim, niti poslali na kućnu adresu da kasnim s plaćanjem za "održavanje" računa ili kako su već to nazvali?
E to niko ne zna ili meni to ne deluje logicno sto sam cuo a to je da, ako nema prometa na racunu, nema naplate.

Ako na RSD tekućem računu nema prometa npr 6 meseci, rezervišu se sredstva u iznosu 6 x 220din (npr. za osnovni račun), ali se kad posle 6 meseci legne uplata, dug od 6 x 220 din raspoređuje na buduće mesece. Ako posle svakog meseca imate uplate, svakog meseca (narednih 6 meseci) ćete platiti još 220+220din. Račun koji nema promet zbog ovog zaduženja ne ide u minus, ali nisam pitao šta se dešava ako posle 6 meseci neprometa želite da zatvorite taj račun - da li pri zatvaranju morate da platite taj dug od 6 x 220din?
@Shuger13
Informacije od 22.3. 2021. od Intesinog call centra. Ovaj sistem naplate održavanja rsd računa u Intesi je još od 2019.

@Rokitansky

Nemam tekući u rsd, već onaj devizni račun sa zelenom visa internet karticom.

@DGoran

Hvala. Nzm moraću da ih pozovem, ili odem da to ugasim.

Da li se ta promocija odnosi i na plaćanje MC kreditnim karticama?

Trebalo bi da važe i kreditne, mada sam sada i ja video da na sajtu Mastercard-a (https://www.mastercard.rs/sr-rs/consumers/offers-promotions/kesbek.html) ima skoro svih banaka, osim Intese. Dobio sam i poruku sa linkom ka Intesa sajtu za promociju, ali sada vraća 404.

Edit: sada je na ovoj adresi https://www.bancaintesa.rs/stanovni...koji-online-kupovinu-cini-jednostavnijom.html

Vrh Dno