Šta je novo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam... ovo sam pročitao pošto sam gledao film, pa ne mogu da verifikujem, a priznajem da nisam primetio.
Baš ću da obratim pažnju kada budem gledao sledeći put.
Imaju svi maske:

Prilozi

• Clip.jpg
    Clip.jpg
    63.6 KB · Pregleda: 152
  • Clip_2.jpg
    Clip_2.jpg
    64.5 KB · Pregleda: 137
***, ovo je ono "ako su lagali mene i ja lažem vas" :p

Near the ending of the movie, after the Na'vi have taken over the base, when they are marching the human military back onto the cargo planes to leave they are not wearing any masks to protect them from the air.
http://www.imdb.com/title/tt0499549/goofs

Iskreno, meni je drago ako zaista ne postoji ta greška, a i bilo mi je teško da poverujem znajući koliki je Cameron perfekcionista.

Ono za 4 i 5 prstiju naravno da znam da nije greška, nego sam samo rekao da nisam primetio.

Neko rece da JC nema veze sa CGI. Uh bre, kad ljudi pocnu da lupetaju, pa jedva ostanu zivi. Covek je bio "tehnicar" pre nego sto je postao to sto jeste. Osnovao je DigitalDomain jedan od najvecih studija za cgi fx (ne znam da li je jos u njegovom vlasnistvu), radio je na usavrsavanju opreme za podvodno snimanje na velikim dubinama (za Titanik), sam se spustao na 4000 metara ispod povrsine Atlantika da bi snimio olupinu Titanika, ceo internet bruji o tome da je JC bio glavni u razvoju i usavrsavanju kamera za 3D.
To sto je zaradio u drugom vikendu vise nego u prvom je vidjeno dosta puta, ali su u pitanju bili mali filmovi koji prvog vikenda pocnu da se daju npr. u 700 bioskopa, i onda kad studio vidi da se film dobro primio puste ga u jos npr.1000 bioskopa. Medjutim za ovakav blokbaster to je prosto neverovatno. Zadnji put vidjeno kod Titanika. Stim sto je Titanik zaradjivao oko 28-33 miliona po vikendu, a Avatar po 75 mil. I tek ce da zaradjuje. Cele sledece nedelje su praznicni dani tako da ce zarada biti jos veca. Tim pre sto u petak, 1. januara nema ni jedne nove premijere. Dakle ponavlja se prica kao za Titanik. Cak sam procitao tekst nekog Holivudskog analiticara da ce film sigurno biti nominovan za Oskara. Akademija jednostavno ne moze da se oglusi o ovakvom odzivu publike. Naravno komercijalni filmovi ne idu bas ruku pod ruku sa oskarom, ali kad je JC u pitanju... Moze se samo reci: Ops he did it again!

Upravo se vratih iz Tuckwood-a i vecerasnje projekcije. Povlacim sve sto sam rekao za Tuckwood, slika i zvuk su FENOMENALNI! Bolje je nego u Koloseju, a verujem da je u Rodi isto kao i ovde posto je ista Dolby3D tehnologija. Porpilicno mi se svidelo sto je Tuck vratio staru slavu biokopa kakav je davno bio. Inace film je remek delo uz manje propuste sto se tice bas nekih trivijalnih stvari, ali kao celina nema sanse da postoji osoba na koju nece da ostavi pozitivan utisak. To sto je nekad uradio sa Titanikom, uradice isto i sad, mnogo ljudi ce ovaj film da gleda vise puta, samo da bi ponovo doziveli cari njegove prezentacije. Jednostavno covek zna kako da zadivi publiku i da pri tome pomeri tehnicke domete kinematografije.

Da dodam da verujem da se ovde ponavlja ista prica kao i sa Titanikom, gomila ljudi trazi mane filma, a ne zele da priznaju da su i sami uzivali u filmu.

Film ostavlja bez daha, ali bukvalno, zatekao sam sebe kako nepravilno disem i kako totalno ignorisem veliku porciju kokica i koka kole, p e r v e r z i j a! Ovi sto hejtuju su verovatno isti oni koji na ovakvom filmu odlaze do WC-a i citaju poruke. Samo cutite i budite zahvalni da ima neko ovako lud i pametan da vam/nam napravi ovako nesto. Sutra idem ponovo, a ni to sigurno nece biti poslednji put.

Btw, zasto je pre projekcije u cosku stajao bluray znak?

U kom bioskopu si gledao film? Ja nisam primetio nikakav znak...

U Rodi. Bio gore desno bluray logo pre pocetka.

Nemam pojma, nista nisam video, a gledao sam u Tuckwood-u. 3D verzija Avatar-a se ocekuje verovatno za ne manje od 9 meseci kad krene i novi standard 3D Blu ray-eva. Mozda je to samo bila najava.

Nemam pojma, nista nisam video, a gledao sam u Tuckwood-u. 3D verzija Avatar-a se ocekuje verovatno za ne manje od 9 meseci kad krene i novi standard 3D Blu ray-eva. Mozda je to samo bila najava.

To ce pretpostavljam moci da pustaju sadasnji bluray uredjaji, samo ce biti potrebni novi televizori i cvike?

Upravo tako. Novi televizori i cvike za nove televizore. Ja se licno radujem ovome, ali kad se setim kako ce da me osure po dzepu za novi tv vise nisam toliko srecan :d

Ja sam juce gledao u Tuckwood-u 3D i savrsena je slika i zvuk, samo se prevod pomerao ponekad ne znam zasto, ali to par puta nista strasno....

Inace film po meni je dobar, ali nije legendaran, ima neverovatne efekte obavezno u 3Dtreba odgledati. Ali prica tu je po meni malo omanuo, jer se tacno vidi da je uzeo foru iz Pokahontas, a i ona plemena Na'vi su ista kao americki indijanci. Zivotinje neki cudni oblici vec postojecih ili onih koje su postojale. Ali svakako vredi odgledati jedan od najboljih ako ne i najbolji film ove godine.

Iskreno po meni je Titanic bolji, kao i Aliens i Terminator 2, bolji su mi ti Cameronovi filmovi... Avatar se izdvaja po efektima jedino, ali i on je sjajan,

Titl se pomera jer je i on dubinski 3D pozicioniran pa ponekad moraju da ga sklone kada je na njegovom mestu neki predmet koji je u prostornim koordinatama ispred njega. Meni je to baš ql :p

samo se prevod pomerao ponekad ne znam zasto, ali to par puta nista strasno....
I taj prevod je lepo uradjen, pomera se levo/desno da ne bi smetao slici koju gledas, a jos vise mi se svidja sto je i on u 3D pa imas utisak da lebdi.

Edit: pretekao me Dandy :)

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Zgranuo sam se kad sam video kolika je navala na film, nesto sto se u Srbiji RETKO desava. Box office za ovaj film ce biti sigurno u rangu Titanika, a s`obzirom na navalu ne bi me cudilo da ga i prestigne.

To da za televizore, ali cisto sumnjam da ce moci da ponovi sinocni utisak Avatar-a. Jednostavno ovo je prvi film za koga kazem da je nemoguce gledati bilo gde sem u bioskopu.

Film ostavlja bez daha!!!
Pojavio se vec i na netu, ali snimak je iz bioskopa, i ne isplati se gledati!!!
Pravi osecaj je u bioskopu :)

Moci ce i kucna atmosfera ali sledece godine sa 3D tvjem :eyebrows:

mozete vi i sad da napravite 3d kucni bioskop sa 3d projektorom i cvikama, ali kosta ....

Pa jeste projektor zakon ako imas pare:eyebrows: da imam jedno 5000 evrica znao bi sta da radim:banana:

Zgranuo sam se kad sam video kolika je navala na film, nesto sto se u Srbiji RETKO desava. Box office za ovaj film ce biti sigurno u rangu Titanika, a s`obzirom na navalu ne bi me cudilo da ga i prestigne.

To da za televizore, ali cisto sumnjam da ce moci da ponovi sinocni utisak Avatar-a. Jednostavno ovo je prvi film za koga kazem da je nemoguce gledati bilo gde sem u bioskopu.

Juce je bilo krcato kad sam gledao u Tuckwood-u u 20h, neki lik je otkazao karte pre mene inace ne bih ni gledao :S:

I ja sam isto bio na toj projekciji, stvarno prava navala na film. Ali da se kaze da vredi - zaista vredi i to gledati vise puta!

Zvao danas Tuck i kazu da za termin u 13:30h ni ne treba rezervisati karte jer nema guzve ali uvece je haos.

a jel neko zna gde se mogu nabaviti 3d dolby naocare i dali rade u kucnoj varijanti.imam par hd 3d filmova pa bi da probam

A na cemu mislis da pustis te filmove? Naocare rade jedino na Dolby3D sistemu...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno