Šta je novo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa treba ti 3D televizor.

ja naručio ovih dana preko ebaya dva komada kartonskih i probaću da odgledam neke filmove koje sam skinuo u 3d :) Valjda će da "radi" :)
Da se pohvalim da sam najzad uspeo da skontam kako se gleda 3d slika :) Sa ovom mi je najlakše uspelo.
http://www.eyetricks.com/3dstereo58.htm

Poslednja izmena:
http://en.wikipedia.org/wiki/Dolby_3D

There is a special filter wheel installed inside the projector that is placed before the lamp into the lightpath and removed for normal digital 2D projection. The audience has to wear special passive glasses to experience the 3D effect. These glasses are more expensive than typical polarised glasses and therefore are built for repeated usage. The technology used to create the 3D effect is called "wavelength multiplex visualization" or interference filter technology and is licensed by Dolby from the German based company Infitec GmbH (acronym for Interferenzfiltertechnik).

The visual light spectrum humans can see is composed of the basic colors red, green and blue. The filter wheel has sections that will filter the projector light for different wavelengths for red, green and blue. There is one wavelength for red that only the left eye can see; the other wavelength for red is only visible to the right eye. The same works for green and blue. To make sure that the separation works as expected the glasses also have filters according to the different red, green and blue wavelengths different for each eye. Difference in color perception for the left and right eye are corrected within the glasses through additional filters.

Koliko vidim na eBay UK se prodaju za £50.00.

Poslednja izmena:
Evo za one koje vole 3d filmove pojavio se The Final Destination 2009 3D 720p,rade sa starim crveno plavim cvikama koje ovde vecina ima, evo prvi bd koji je ostao na starim cvikama, verovatno zato sto su izbacili i odvojenu 3d dvd verziju filma

Konacno i ja pogledah ovaj film. Sta reci, osim impresivno u svakom pogledu. Prica svakako nije originalna ali Avatar je sigurno najbolja izvedba te stare price. Jedan od najboljih filmova ove decenije, tu nema dileme.

Btw. stereograme ne vidim ni dalje ali one naocare bi mogao da nosim 24/7 da su samo malo bolje ergonomski odradjene. Nikakve glavobolje, bol u ocima. Totalno prirodan osecaj dok ih imam na glavi.

Film je odlican, gledao sam u Uscu, 3D projekciju.

Ovo mi je bio prvi 3D film i mogu reci da mi efekat i nije nesto spec.

Slika je tamna sa tim naocarima, a ume da bude i mutna. Vise sam ocekivao.

Jedno pitanje...Imam rezervaciju za prvi-drugi red, sedista sa strane...koliko ce to ubiti utisak 3d-a? Nikad nisam bio, pa zato pitam :p

puuno.... Ne bih ti preporucio ni normalan film da geldas iz prvog drugog reda sa strane josh ... A kamo li 3d... No to sam samo ja. Secam se kad sam u domu svojevremeno gledao gladijatora u prvom redu sa strane desno ... Vrat me je na kraju boleo od pomeranja glave a oci od prevelike blizine platna ... A zamisli josh sve to sa cvikama ... Mislim definitivno ces imati dobar 3d efekat na tu blizinu :D Al mislim da ako mozes ... bolje juri neki 5-6 red sredina :D

Ja sam sedeo bas negde u sredini i savrseno je, nije nikada mutna slika ako je dobro namesteno.

Ako idete u Usce gledajte da rezervisete 4-6 red sredina. Mislim da je tu negde optimum posto je platno odaljeno od prvog reda.

Ja odgledao danas u Tuck'u 13:30h,6 red sredina i sta reci nego jedno veliko WAW :shock: neverovatno iskustvo,veliko platno,dobar zvuk,ciste cvike tj perfektno su mi legle preko mojih djozla koje nosim :D 3D je bio prisutan tokom celog filma.

one naocare bi mogao da nosim 24/7 da su samo malo bolje ergonomski odradjene. Nikakve glavobolje, bol u ocima. Totalno prirodan osecaj dok ih imam na glavi.
+1, а ни то ми није пало страшно сем црвеног трага на носу :D

Да ли је неко гледао ово чудо у 3D са наочарима (са диоптријом). Да се не би цимао ставио сам за ту прилику сочива, али баш ме занима могуће ли је и како гледати с начарима на очима :d
Jedno pitanje...Imam rezervaciju za prvi-drugi red, sedista sa strane...koliko ce to ubiti utisak 3d-a? Nikad nisam bio, pa zato pitam :p
Отказуј резервацију ;)
Ја сам имао ту несрећу да будем у првом реду и највише што ме је мучило током и после пројекције је био врат.
Најквалитетнији утисак 3Dа је на мене оставила она пчела из рекламе самог биоскопа која ме је на тренутак скоро испрепадала :smash: мислим да ова технологија има потенцијала, али да је и даље крш! Наочаре сувише чине слику тамном, ако се гледају титлови лако се изгуби фокус слике (мени није битно, али знамо да многима јесте, а и кол'ко год добро знао енглески увек титл некако одвуче пажњу), а ликови које Камерун :-devil-: или ко год други није ставио у фокус су мутни до зла бога, барем је мени тако било.
У сваком случају препоручујем гледање филма у обичној варијанти што ћу и ја могуће ускоро урадити пошто ми се као филм свидео.

Poslednja izmena:
Post pre tvog? :D

gledao ja sa naocarima , i pored cinjenice da pod odredjenim uglovima dobijesh "mirror" efekat :D pri dosta svetlim scenama , nema nikakvih drugih problema ... Naravno pored cinjenice da nosis 2 para naocari , izgledas urnebesno i zasigurno ces oklempaviti za tih 3 sata filma :D

Odgledah veceras film u Koloseju(6D sala)*na koju vidim da se dosta ljudi zali* i mogu reci da je sve bilo super, naocare su radile(nisu bile zamazane), slika je bila ostra, 3D efekti odlicni...
Normalno, i film je odlican!:)

Odgledao i ja veceras, Treci red, sedista sa strane. Odusevio sam se, iako je slika prilichno iskrivljena :(

Moram ponovo da ga gledam...Redovi 5-6? :)

ma bitno je da si u sredini ... aka da na platno gledas po sredini istog... Da li si 4-5-6-7 red je ne bitno ... samo izbegavati prvih par i poslednje jer su previse odaljeni/blizu

Odgledao ga juce u Tuck-u, iz nekog recimo 15 reda skroz sa strane, i sve je fantasticno funkcionisalo, 3D, zvuk, naocare. Znaci, nije samo u Rodi extra dozivljaj.
O filmu ne treba trositi reci, ubuduce domaci zadatak za blockbuster-e.

Meni je jako zao sto nisam odgledao i "A Christmas Carol" u 3D, kazu da je isto vrhunski odradjen, samo ne zanam da li je uopste bila kod nas 3D varijanta.

Nije.

Evo za one koje vole 3d filmove pojavio se The Final Destination 2009 3D 720p,rade sa starim crveno plavim cvikama koje ovde vecina ima, evo prvi bd koji je ostao na starim cvikama, verovatno zato sto su izbacili i odvojenu 3d dvd verziju filma

Nisam uspeo sa crvenom i plavom folijom da primetim neki 3D. Inace, film jeste u 3D, bez naocala, slika je dupla tj. nemoguca za gledanje bez njih.

ne znam dal imas orginal cvike, ali su one neka svetlo plava vuku na zelenu, to se dobija i uz film, kod mene super radi

ne znam dal imas orginal cvike, ali su one neka svetlo plava vuku na zelenu, to se dobija i uz film, kod mene super radi

Da potvrdim da sam i ja gledao film sa istim naocarima i funkcionisu dobro.

Te cvike u boji (anaglyph se zovu) su uzas - kao da gledash film u nekom drugom color formatu, posle njih ochi ne mogu da vide boje normalno neko vreme (ako se gleda ceo film, naprimer). Anaglyph je najjednostavnija i najbangavija stereo tehnologija...

Ludnica kolika je razlika izmedju Koloseja i Rode... Kolosej je kao 2.1D projekcija, ako je Roda 3D :D

Ludnica kolika je razlika izmedju Koloseja i Rode... Kolosej je kao 2.1D projekcija, ako je Roda 3D :D

Ozbiljno? Ja reko da mozda pogledam drugi put u Koloseju da vidim ima li razlike, ali neka.. i ovaj put da ponesem neku krpicu jer mi je bilo malo zamuljano po coskovima.. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno