Šta je novo?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja zvao danas Rodu da pitam za rezervaciju/kupovinu karata, ali ih ne prodaju unapred, niti moze da se rezervise.

Zna li neko je l' bude guzva tamo za projekciju u 21h?

Ja sam sinoć bio sa ženom, i jednim prijateljem i njegovom ženom.
Zvao sam oko 11 prepodne, rezervisao za 21.00 sinoć, i naglasio da dolazim iz Požarevca, rekla je da nema problema i da će nas karte čekati. Tako je i bilo, a jedan dečko iza mene hteo da kupi, rekla mu je da nema više.

6. red, sredina negde, skoro pa idealno.

Prvo me je oduševilo kada sam video da je titl u istom fontu i boji kao kada ga ja nameštam za gledanje kod kuće :) a i iste greške, ima par linija neprevedeno, ostalo im na engleskom ... :) :)

3D "radi" skoro stalno, negde je baš izražen, negde manje, ali ekstra je ....
Slika malo tamnija za moj ukus.
Naočare čiste.
Uživanje kompletno.
Hejteri mogu samo to i da rade, film definitivno pomera granice, priča kao i svaka, good against evil, i to je ono što pravi pare. Što neko reče, neće valjda glavni glumac da pogine u prvih pola sata ....

Mene je najviše podsetio, možda mladja populacija neće ni znati o čemu pričam, na http://www.imdb.com/title/tt0089087/ http://en.wikipedia.org/wiki/The_Emerald_Forest
bar što se tiče tematike, nama treba to, oni su tu na tome što nama treba, guraj ih ...
Sve preporuke, sve pohvale, nadam se da ću moći još jednom da odem da ga pogledam ...

Poslednja izmena:
Ponovo je J.C. dokazao sebe i opet je napravio revoluciju

E super sto se odusevljavate animacijama ali ajde preskocite makar J.C.-a u hvaljenju, covek sa tom animacijom ima veze toliko koliko je uspeo da plati, u svom delu posla je ocigledno podbacio zestoko, to sto ima para da plati neki studio da mu pravi lepe slikice ga ne cini bas nesto vrednim hvale.
Nadjite ko je zasluzan za cgi pa hvalite njih slobodno, ali pominjanje J.C.-a bas mislim da nije primereno.

Eh sad, uhvatili ste se tog unobi...nečega, a ne smeta vam nelogičnost sa brojem udova kod živog sveta :)
Što se nije bitno uopšte jer je film divna bajka o dobru i zlu.
Pa to mi je jedino zasmetalo u filmu. Vizuelni ekvivalent toga bi mi bio da se u nekoj sceni pojavi mikrofon na stapu iznad glumaca, ako shvatas sta zelim da kazem.

I ne, nimalo mi nisu smetale ostale nelogicnosti u prici pa ni nelogicnost sa brojem udova; jednostavno, kolicina vizuelnih senzacija, narocito tamo gde je background Pandora a ne ljudska baza, je takav da nisam ni mislio o tome. ,):d

Sto se tice price nemam zamerki, jeste vec vidjeno (Apocalypto) ali ne smeta.
Ne vidim da ima ikakve slicnosti sa Apokaliptom, osim mesta desavanja - dzungle, koje su bile prilicno razlicite ,):d.

Ako me prica na nesto asocira, onda je to na Le Guin-ovu pricu The Word for World is Forest, usta je umixovano kojecega drugog (opsta tema doppelgänger-a, Vaster Than Empires and More Slow, Dance with wolves, etc)

Procice jos dosta godina dok ovakav nivo postane mejnstrim, slicno je bilo i sa Ambisom (1989) pa do slicnog nivoa proslo je skoro 10 godina...tako ce biti i sada...
CGI je ovim konacno dokazao ekonomski potencijal i u buducnosti svi filmovi ce biti bar delom CGI...
Vreme je da se pocne razmisljati o kucnom projekcionom sistemu... :D

Kad smo kod mana, postoji jedna..ne toliko mana, koliko rupa u prici. Naime, znamo kad krece onaj "preemptive strike" od strane ljudi, da ulaze u onaj "flux" sto im ometa instrumente, sisteme za vodjenje..jednom recju elektroniku. pa kako onda jake&co uspevaju da premeste onaj kontejner sa celom opremom u sam centar tog fluksa i opet uspeju da ostvare premestanje u Na'vi tela? :smoke:
Nisu ga premestili u centar fluksa, vec u blizinu. Centar fluksa je Eywa.

E super sto se odusevljavate animacijama ali ajde preskocite makar J.C.-a u hvaljenju, covek sa tom animacijom ima veze toliko koliko je uspeo da plati, u svom delu posla je ocigledno podbacio zestoko, to sto ima para da plati neki studio da mu pravi lepe slikice ga ne cini bas nesto vrednim hvale.
Nadjite ko je zasluzan za cgi pa hvalite njih slobodno, ali pominjanje J.C.-a bas mislim da nije primereno.

Pa normalno da je on zasluzan, jer sigurno da je on objasnio tim ljudima sta, i kako treba da izgledaju te animacija. Imas puno bogatijih ljudi od njega ali nisam video da su uradili nesto slicno :)

Evo vracam se sa 3d projekcije u Rodi, film je super, dosta dobar, ako trazite dlaku u jajetu sigurno cete je naci. 3d efekti su uradjeni dobro,film vredi pogledati, mislim da je bolje u 3d varijanti.
Naocare su ciste ko suza i koliko sam primetio posle svake projekcije si izgleda ribaju.Kokice su 70din i super su, ukusne, slane tople ... i u sali je toplo, sedeo sam u 4 redu u sredini, super mesto za gledanje.

^^:d aj' nek neko zakatanci ovu temu...neverovatno koliko neki insistiraju da pljuju po filmu, a neki se odmah nadju pametni da to pljuvanje povezuju sa "ovim podnebljem"...aj kljuc u bravu dok nismo dosli do toga da je Milosevic i prethodih "20 godina" krivo za to sto flux ne ometa avatare :D

Čitam sada na IMDB onaj trivia deo i naletim na dve interesantne stvari koje nisam primetio.
1) Na'vi imaju po 4 prsta, dok avatari imaju 5.
2) Na kraju kada ljude sprovode do broda da napuste planetu, nemaju maske sa kiseonikom na glavama :p

Jel to movie mistake? :D

Sad se vratih iz Rode, nestalo struje na 30min filma, poludeo sam! Koja neozbiljnost! Prvi put sam ispusio za karte u Koloseju, sad nestalo struje, izgubih vise volju da gledam film, mada cu sigurno gledati u Koloseju jer su bolje kokice, vece platno, bolje ozvucenje, parkinga koliko oces, za 3D ne znam, ali ne moze biti gore od Rode, jer taj njihov 3D nije nista posebno, ponekad vidis scene sa osecajem "dubine". Mnogo mi je smetalo sto je slika mutan, toliko o pravoj digitalnoj projekciji. :)
Nije mi jasno da ljudi pljuju po Koloseju, a Rodu dizu u nebesa bez razloga. Zvuk u Rodi je slab do te mere da cujes ljude da pricaju kao na pijaci. Mnogo bolji utisak je ostavio Kolosej na mene.

Posto si bio u oba bioskopa, koliko je otprilike platno u Rodi naspram Koloseja? Probao bih Rodu, ali mi Usce na par minuta.

Nisam gledao Avatara u Koloseju, ali gledacu 3D sigurno.
Mislim da je 50-70% vece u onoj najvecoj sali u Koloseju u odnosu na Rodu. Nisam zadovoljan ostrinom slike ni u jednom bioskopu. Navikao sam na HD filmove na TV-u. :(

Danas sam isao u Kolosej sa kcerkama i odgledao Avatar 3D. Definitivno , najlepsi film koji sam gledao. Atmosfera fantasticna, prvi put da nije bilo suskanja kesama, medjusobna prica gledaoca, znaci fantasticno. Dzaba hd filmova po kucnim bioskopima sa odsecenim glavama i nogama, ovo je nesto sto bi svaki pravi ljubitelj filmova morao da odgleda. Sipas 1500 dinara u rezervoar i nemas nista od toga. Ovo vecito ostaje u secanju.

Jel se vidi nesto bez cvidza?

Vidis klasican film sa mutnom slikom, sa cvikama je ostrija slika i imas osecaj dubine ekrana,tj platna. Ma to je vise marketinski trik. Nema nista od toga da ti iskacu u facu i te fore.

Sad se vratih iz Rode, nestalo struje na 30min filma, poludeo sam! Koja neozbiljnost! Prvi put sam ispusio za karte u Koloseju, sad nestalo struje, izgubih vise volju da gledam film, mada cu sigurno gledati u Koloseju jer su bolje kokice, vece platno, bolje ozvucenje, parkinga koliko oces, za 3D ne znam, ali ne moze biti gore od Rode, jer taj njihov 3D nije nista posebno, ponekad vidis scene sa osecajem "dubine". Mnogo mi je smetalo sto je slika mutan, toliko o pravoj digitalnoj projekciji. :)
Nije mi jasno da ljudi pljuju po Koloseju, a Rodu dizu u nebesa bez razloga. Zvuk u Rodi je slab do te mere da cujes ljude da pricaju kao na pijaci. Mnogo bolji utisak je ostavio Kolosej na mene.

Utisci mnogih o filmu,ali i o Koloseju.Kad neko procita sta se sve desava na projekcjama Avatara u Koloseju,ni u ludilu ne bi otisao tamo:

http://www.kolosej.rs/bioskop/filmovi/film/avatar-3d/

Ako su ti kokice najbitnija stvar za gledanje filmova,ne znam sta da ti kazem.A to sto je nestalo struje u Rodi svakako nije krivica bioskopa,barem ne bi trebalo da bude,i samo nisi imao srece.A jel su vracali pare za karte u Rodi zbog nestanka struje i izvinili se posetiocima ili ne?Sto se tice mutne slike,na 3D projekcijama ako pogledas u platno bez naocara normalno je da je mutna slika.Sa naocarima bi trebalo da je normalna i da imas 3D efekat,mada sigurno postoje deonice u filmu gde stvari izlaze iz fokusa.Jedino si mozda u pravu sto se tice kvaliteta zvuka u Koloseju,i meni je bolji nego u Rodi.A platno u Koloseju jeste vece,ali sigurno ne 50-70% od onog u Rodi.

Fora je u tome sto mnogo vise ljudi gleda film u Koloseju, pa ima i vise nezadovoljnih. Ko da su projekciom u Rodi svi zadovoljni. Ne hvalim ni jedne ni druge, samo gledam objektivno. Moraju neke cvike biti prljave, ja bi izasao i zamenio ih, najmanji problem.
Izvinuli su se oni, vratili pare, davali dzabe kokice, cekali smo 45 min da otklone kvar i na kraju ispusili. :( Nisam ni rekao da je njihova krivica, ali zar takve ustanove ne trebaju iamti neko rezervna napajanje, ne znam, bar ja tako mislim.
Kokice su najbitnija stvar uz film, a u Koloseju su 10 puta bolje zbog onog ulja, koje daje extra smek, mogu reci da bolje nisam jeo u zivotu.
100% sam siguran da je platno u Koloseju vece 50% min. Ne znam zasto ne pojacaju zvuk u Rodi, ne volim kad cujem suskanje kesa od kokica.

Jedva cekam da odem do Nemacke, pogledacu u IMAX bioskopu neki film, da vidim kakav je kvalitet. Ocekujem dosta bolje osecaj 3D-a.

@Bob Marli
Nije ni cudno da nisi zadovoljan, sudeci samo po tvojim komentarima pre nego sto si isao, trazio si dlaku u jajetu sa kokicama, sada ne valja zvuk.... to uopste nije tacno, zvuk je stvarno za svaku pohvalu, jacina je taman kako treba, nije ni preglasno da ti smeta, ni tiho da se ne cuje, cak u nekim slucajevima kada su bile te eksplozije osecas bas kako udara, podsetilo me na vojnicke dane. :)
Ja sam gledao film u rodi i ne znam kako je moguce da si ti video 3D samo ponekad kada je to prisutno skoro non-stop, da li mislis da ja i ostali ove izbegavamo istinu? :)
A to da kolosej ima 70% vece platno, ko da je IMAX, tesko je za poverovati :D

Zvuk je slabiji dosta, moras pogledat u Koloseju nesto da bi shvatio o cemu pricam. A i za platno.

Meni je u Rodi kada sam prvi put gledao zvuk čak bio i preglasan, drugi i treći put je bio ok.
Kapiram da se neko žalio pa su ga malo stišali. Ne vole svi užasno glasan zvuk, niti je u tome poenta.
3D u Rodi je sjajan, ništa nije mutno.
A za kokice nemam komentar, pogotovo što mene užasno nerviraju ti što grickaju i šuškaju pola filma. Zbog takvih i ne volim da idem u bioskop.
Takođe za struju... navedi mi jedan bioskop bilo gde u svetu koji ima agregate? Nije kao da je kritična ustanova tipa bolnice u pitanju.

ne znam koju su verziju oni gledali ali maske imaju svi na kraju, osim navija naravno
Ne znam... ovo sam pročitao pošto sam gledao film, pa ne mogu da verifikujem, a priznajem da nisam primetio.
Baš ću da obratim pažnju kada budem gledao sledeći put.

Poslednja izmena:
roda ima extra zvuk, sad je bio taman, znam da je pre bio dosta jak u pojedinim filmovima, tresuse se sedista kao da je atomska, kad izadjete iz bioskopa morate malo da se oporavite od akcionih scena

Čitam sada na IMDB onaj trivia deo i naletim na dve interesantne stvari koje nisam primetio.
1) Na'vi imaju po 4 prsta, dok avatari imaju 5.
2) Na kraju kada ljude sprovode do broda da napuste planetu, nemaju maske sa kiseonikom na glavama :p

Mozda zbog toga sto su rekli da su Avatar tela "grown from human DNA and mixed with the natives".

Imaju maske.

Takodje mogu da potvrdim da u poslednjoj sceni svi ljudi imaju maske, drugi put kada sam gledao film sam bas obratio paznju na taj detalj, palo mi je na pamet da bi to mogla biti scena pogodna za blooper.
Meni je sa druge strane nelogicna cinjenica da se Avatari ni po cemu ne razlikuju fizicki od N'avi-ja (osim toga sto imaju 5 prstiju, a ovi 4, jel'te). Na pocetku lepo kazu da su uzgajani od ljudske i N'avi DNK, valjda bi onda trebalo da budu negde na pola puta izmedju N'avi-ja i ljudi.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno