Marko-Dj
Čuven
- Učlanjen(a)
- 09.12.2008
- Poena
- 595
Moguce da im flux im ometa samo radare i navigaciju.![]()
Bas tako...:wave:
Moguce da im flux im ometa samo radare i navigaciju.![]()
Ponovo je J.C. dokazao sebe i opet je napravio revoluciju
Pa to mi je jedino zasmetalo u filmu. Vizuelni ekvivalent toga bi mi bio da se u nekoj sceni pojavi mikrofon na stapu iznad glumaca, ako shvatas sta zelim da kazem.Eh sad, uhvatili ste se tog unobi...nečega, a ne smeta vam nelogičnost sa brojem udova kod živog sveta
Što se nije bitno uopšte jer je film divna bajka o dobru i zlu.
Ne vidim da ima ikakve slicnosti sa Apokaliptom, osim mesta desavanja - dzungle, koje su bile prilicno razlicite ,):d.Sto se tice price nemam zamerki, jeste vec vidjeno (Apocalypto) ali ne smeta.
Vreme je da se pocne razmisljati o kucnom projekcionom sistemu...Procice jos dosta godina dok ovakav nivo postane mejnstrim, slicno je bilo i sa Ambisom (1989) pa do slicnog nivoa proslo je skoro 10 godina...tako ce biti i sada...
CGI je ovim konacno dokazao ekonomski potencijal i u buducnosti svi filmovi ce biti bar delom CGI...
Nisu ga premestili u centar fluksa, vec u blizinu. Centar fluksa je Eywa.Kad smo kod mana, postoji jedna..ne toliko mana, koliko rupa u prici. Naime, znamo kad krece onaj "preemptive strike" od strane ljudi, da ulaze u onaj "flux" sto im ometa instrumente, sisteme za vodjenje..jednom recju elektroniku. pa kako onda jake&co uspevaju da premeste onaj kontejner sa celom opremom u sam centar tog fluksa i opet uspeju da ostvare premestanje u Na'vi tela? :smoke:
E super sto se odusevljavate animacijama ali ajde preskocite makar J.C.-a u hvaljenju, covek sa tom animacijom ima veze toliko koliko je uspeo da plati, u svom delu posla je ocigledno podbacio zestoko, to sto ima para da plati neki studio da mu pravi lepe slikice ga ne cini bas nesto vrednim hvale.
Nadjite ko je zasluzan za cgi pa hvalite njih slobodno, ali pominjanje J.C.-a bas mislim da nije primereno.
Pa normalno da je on zasluzan, jer sigurno da je on objasnio tim ljudima sta, i kako treba da izgledaju te animacija. Imas puno bogatijih ljudi od njega ali nisam video da su uradili nesto slicno![]()
... i tako karakteristično za ovo podneblje! Pljuvati sve i svakoga, po svaku cenu...Reci da on nema veze sa CGI u ovom filmu je totalno besmisleno.
Jel se vidi nesto bez cvidza?
2) Na kraju kada ljude sprovode do broda da napuste planetu, nemaju maske sa kiseonikom na glavama![]()
Sad se vratih iz Rode, nestalo struje na 30min filma, poludeo sam! Koja neozbiljnost! Prvi put sam ispusio za karte u Koloseju, sad nestalo struje, izgubih vise volju da gledam film, mada cu sigurno gledati u Koloseju jer su bolje kokice, vece platno, bolje ozvucenje, parkinga koliko oces, za 3D ne znam, ali ne moze biti gore od Rode, jer taj njihov 3D nije nista posebno, ponekad vidis scene sa osecajem "dubine". Mnogo mi je smetalo sto je slika mutan, toliko o pravoj digitalnoj projekciji.
Nije mi jasno da ljudi pljuju po Koloseju, a Rodu dizu u nebesa bez razloga. Zvuk u Rodi je slab do te mere da cujes ljude da pricaju kao na pijaci. Mnogo bolji utisak je ostavio Kolosej na mene.
Ne znam... ovo sam pročitao pošto sam gledao film, pa ne mogu da verifikujem, a priznajem da nisam primetio.ne znam koju su verziju oni gledali ali maske imaju svi na kraju, osim navija naravno
1) Na'vi imaju po 4 prsta, dok avatari imaju 5.
Čitam sada na IMDB onaj trivia deo i naletim na dve interesantne stvari koje nisam primetio.
1) Na'vi imaju po 4 prsta, dok avatari imaju 5.
2) Na kraju kada ljude sprovode do broda da napuste planetu, nemaju maske sa kiseonikom na glavama![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari