performanse koje daje na default frekvencijama vrede 200 dolara
A kako su oni dosli do te racunice ako kartu nisu poredili sa cenom kartica slicnih performansi ?
Poslednja izmena:
performanse koje daje na default frekvencijama vrede 200 dolara
A kako su oni dosli do te racunice ako kartu nisu poredili sa cenom kartica slicnih performansi ?
nije ti nikakvo objasnjenje... aj da si reko da su uspeli da dignu cenu 5850 sa gtx470 i tako podesili 460 na okruglih 200e, tj. 199.. uspeli su sebi da nameste cenu koja im odgovara i imaju bestbuy karticu.. po meni nerealno visoke cene. To su uspeli i uz pomoc nobova i fanbojeva koji nisu osudili tako visoku cenu gtx470/480.Izmerili su performanse... i one su im rekle da mogu da dobiju 200 dolara, ili nesto malo vise za tu kartu. Sta tu nije jasno?
nije ti nikakvo objasnjenje...
Ukoliko AMD-u ne opadne prodaja, oni nece ni prostom mrdnuti,
Kad se jednom digne cena jako je tesko posle skinuti.
mislim da se to upravo desava i zato je krenula ponovo ova prica sa 6000 serijom
Mozda cekaju ati 6000 da vide cenu... Ja ocekujem 6770 koji ce biti jeftiniji od gtx460, a tu negde sa brzinom, 6750 malo slabiji (jaci od 5770), 6830(5850), 6850(gtx470), 6870(malo jaci od 5870..tu kao gtx480) i naravno veliki 6890:d... a posle da vidimo nv sta i kako sa full gf104 itd.
Nije realno da 6850 bude isti kao gtx470, jer i 5850 ima slične performanse kao 470. Verovatno će 6850 biti kao 5870, a 6870 dosta brži od 480ice.
Uostalom, možda konačno izađu 5890, 5950 i 5970 u SI arhitekturi.
http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=183470
Sto se mene tice najbolje bi bilo da oderu sa SIda bude bas bas dobar napredak jer ja licno samo od toga imam korist
![]()
Skok performansi kao sto je bio sa 4xxx na 5xxx mogao bi da bude jedino kad bi se preslo na potpuno nova resenja u 28nm procesu. Ovako mislim da ce neki potencijalni gtx485 sa 512 jezgara da bude sasvim dovoljan za borbu protiv 6870.
Skok performansi kao sto je bio sa 4xxx na 5xxx mogao bi da bude jedino kad bi se preslo na potpuno nova resenja u 28nm procesu. Ovako mislim da ce neki potencijalni gtx485 sa 512 jezgara da bude sasvim dovoljan za borbu protiv 6870.
Bez ikakve zle namere, dakle iz ciste radoznalosti, da pitam kako bi imao korist ?
Zamislimo da ATI izbaci 6000 seriju koja je 10x brza od svih postojecih karata. I posto im niko nije ni blizu stavi im cenu od 2,000 do 5,000 evra.
Naravno da je ovo preterivanje, ali shvatate sta hocu da kazem.
Kako mi korisnici od toga da imamo korist ?
Osim onih koji bi nasli profi primenu i iskoristili ih, naravno, takvi su van ovih "entuzijastickih" prica.
Citao sam nekog cara na nekom od stranih foruma .... cak sam ga ovde i postovao ja mislim .... lik presao sa 295 na 470 ..... mislim LOL kao ... upgrade ... vazi.
Pri tom ... jedina prica zaludjenika ovde i okolo je famozni DX11 .... od kog mi do sad ***** nismo videli .... i realno necemo jos minimum godinu dana.
Tako da .... ljudi koji ne jure rezultate na raznim takmicenjima mogu samo da profitiraju od izbacivanja 2 puta boljeg cipa.
Aha, to si mislioJa sam razumeo da bas cekas novu 6000 kartu da uzmes i da hoces da bude sto jaca.
Ovako se slazemo u potpunosti. Samo sto ja mislim da ni izlazak nove 6000 serije nece znacajnije pomeriti cene. Nazalost. Pa se sve vise razmisljam da capim neku polovnu 4770 za CF![]()
Mislis tvoj MSI da uparis sa kartom nekog drugog proizvodjaca ?
Moze naravno.
nV se na svakih 5-6 godina desi da sa jednom generacijom omanu, i tada nekih 6-12 meseci ATI ima najbrzi gpu i drzi sve karte u svojim rukama. Ti periodi su bili kad je ATI imao 9800, i sada 5xxx seriju. Tako da na kojoj god strani sveta ostrva bila nacekace se ati jos nekoliko godina da opet zavlada na nekoliko meseci.
I ovo nikako ne znaci da mislim da ce AMD biti brzi... jednostavno je prerano da se ista kaze, nemamo apsolutno nikakvu informaciju ni o stanju 28nm procesa ni o cipovima koje dolaze (sem da ce biti proizvedeni u tom 28nm procesu).
@ G@W
Covece, o kakvom ti ciscenju i razbijanju pricas?![]()
Fermi je vec dovoljno ispeglan, fali samo puna verzija GPU-a (i eventualno jos jedni performance drajveri), sto ako se ne desi do kraja godine i nece nikad - u 28nm definitivno izlazi naslednik Fermi-ja, nema tu sta vise da se pegla. Druga stvar, porediti R600 sa GF100 je blasphemy1) ATI ubode iz prve kao sa R300, kreira sjajnu novu arhitekturu koja "radi" od starta bez čekanja na revizije (R600, Fermi) i samim tim razbije nVidiju koja će naredne dve godine "peglati" Fermija
2) da se ne sklope sve kockice, NI bude perspektivna arhitektura koja je izašla u pogrešno vreme i da se čekaju revizije (Fermi scenario).
Šanse da ATI totalno omane sa arhitekturu su nikakve jer se to do sada nije desilo ni ATI-ju ni nVidiji (i raspali GeForce FX je izrodio 6800GT).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari