Šta je novo?

Asus Transformer TF300T - jeftinija alternativa Prime-u

Kupio sam ga sa dockom za 50K pre 3 dana, fenomenalan je... Ja pored ovog tableta vise i ne koristim pc koji ima 4GB ram-a i intel i3, eto koliko mi je dobar.... Ali ima neke cudne pojave i zelim sto pre da ih resim :
1. Sve igrice gde je potreban accelerometar rade normalno, ali gt racing motor academy ne, tacnije ne reaguje na pomeranje levo-desno, nego na napred-nazad ako razumete sta sam sada napisao....
2. Focus radi tek na svakoj trecoj slici a nekad izbaci samo zelenu sliku.
3. Ima jos nekih ali ne mogu sada da se setim...
I pored ovih cudnih pojava, tablet radi fenomenalno... Najvise od svega mi se svideo Polaris Office, mislio sam da na ovom cudu nesto ozbiljnije u office-u necu moci da radim, kad ono otvorim excel i vidim ima listu funkcija od A do Z, i jos je office dobio update na 3.5 (office 2007)
Jos nesto, u skoro svim testovima koje radi Lisa Gade ona pali onu igricu gde se vozi neki skuter na vodi, ima 6 igraca itd... Kako se zove ta igrica :)

Konacno mi je stigao i taj USB adapter, i evo nekih utisaka.

Prvo, kutija je ogromna.

image hosting

pic upload

Ne razumem razlog zbog cega je kutija tolika i zbog cega je i sam usb adapter ogroman, ali nebitno. Sve to izgleda fensi i presijava se, da bi se reklo da je nesto izuzetno, ali... ne bas. Klima se kad se utakne u tablet. I ne samo da se klima, vec je i deblje od samog tableta. Mogli su da stave i jedan mikro usb pa da se koristi OTG kabal, ali ne, bolje je ovako. :p

images

upload photos

upload pics

Deluje malo nakaradno, ali makar xbox 360 kontroler radi! ili ne? Pa ne. Kontroler koji sam ja koristio je saitekov i radi i na xboxu i PC-u bez problema, dok ovde vuce kameru u igrama na jednu stranu, i tu mu nista ne mogu. Kako sam mislio da je moj kontroler problem, malo sam guglao i shvatio da mnogo ljudi ima isti problem cak i sa orginalnim xbox kontrolerom. NA nexusu 7 radi ok. Na transformeru zeza. Valjda ce da srede to. I da, zeleni krug na dzojstiku non-stop blinka, kao da mu nesto nije u redu. I nije, naravno. Ne radi. NA srecu, imao sam drugi non xbox kontroler koji sam prikacio i on je proradio ok. Samo sto ne podrzavaju sve igre bilo koji kontroler. Na srecu shadowgun podrzava. :) Kako sam razbio igru, to je cudo. Uvek zavrsavam medju prva tri. Jasno vidim da ne mogu da me naciljaju po tri sata. Do tad su vec mrtvi. :) A ja sam srecan. (kakav sam to covek???)

Inace, svaki usb fles radi i pise da podrzava hardove do 2Tb-a.

E da, jos malo ranta:

Da bi dobio usb, morao bih da dokupim doking station, koji ima tastaturu , bateriju, card reader i JEDAN usb??? I kosta koliko, 15000? Pa za te pare imam da biram lap-topove. Necu ****nu tastaturu, samo hocu usb. Svi drugi proizvodjaci daju mikro usb na tabletu, dok asus ne. Ali zato kupis klimavi adapter preko koga ne radi xbox kontroler???

Da sam sve ovo znao pre toga, sigurno ne bih kupio ovaj tablet. Ali dobro sad. Kupicu drugi kad ovaj zastari malo. :)

Poslednja izmena:
Imam neobičan problem (barem meni neobičan) sa ovim tabletom - TF300TG, uzet iz VIP-a. Isključuje se kad baterija padne na 50%, inače je od početka ta baterija slabija nego u specifikacijama, merio sam, ukupno sa dokom je gurala oko 8 h - 8,5h. Problem sa isključivanjem je počeo pre nekoliko dana, jednostavno se isključi bez ikakvih upozorenja. Kad se stavi na punjač posle par minuta može da se uključi i piše za bateriju da je 51% puna. Da li je problem hardverske ili softverske prirode? Trenutno nisam u mogućnosti da ga odnesem na reklamaciju to jest servis pa bih molio da li neko ima savet za mene. Uradio sam hard reset, nije pomoglo, nisam radio factory reset, da li pri tom briše sve podatke iz memorije uključujući i aplikacije, slike i video snimke?

Pa normalno, oni bateriju testiraju na minimalnom osvetljenju, power saving modu i pod malom potrosnjom, meni bez docka traje 4h a nov je...Sa dockom 6h. Mada ja ga koristim na skoro maksimalnom osvetljenju i cepam THD igrice xD
Nego me nesto mnogo nervira, a to je ovaj asus, neki su ovde pricali da su dobri sto se tice podrske, ali posto mi ne radi flash player, malopre odem na asusov sajt i nadjem sta sve dolazi sa update-om na JB 4.1.1, 2 od tih stavki su :
- Removed Wi-Fi Direct
- Removed Flash Player Support
I jedna nepisana radi sporije nego sa ICS-om -.- A sto je najgore od svega ja sam ga dobio preinstaliranog sa 4.1.1, nisam imao ono upozorenje pre update-a, tako da me zanima da li postoji bilo koji nacin da vratim ICS, jer bas neka velika poboljsanja ovde i ne vidim, samo pogorsanja.. Uopste mi nije jasan ovaj potez, zasto ukinuti ove dve po meni veoma bitne stvari, tableti su taman krenuli ka tome da imaju sve sto i PC a opet budu bolji, a asus ce da ih vrati na prvobitne... Uopste mi nije jasno ovo... I kad vec toliko vole da daju podrsku korisnicima, bolje da su barem dali update na 4.2, pa bi mogao da iskoristim ovu kameru... Razocaran sam...

Poslednja izmena:
Ukidanje podrške za flash nije stvar ni Asus-a, ni Google-a, već Adobe-a.

Doduse flash moze da se instalira preko apk fajla.

Ali zasto su izbacili kompatibilnost sa x360 dzojstikom? Sad samo sa rootom mogu da pokrenem dzojstik.

Koliko je meni poznato ne može na JB da se instalira, samo na ICS.

Pa ja sam inastalirao flas i radi. Doduse samo sa default browserom. Ne radi sa chrome-om.

Imam neobičan problem (barem meni neobičan) sa ovim tabletom - TF300TG, uzet iz VIP-a. Isključuje se kad baterija padne na 50%,. Problem sa isključivanjem je počeo pre nekoliko dana, jednostavno se isključi bez ikakvih upozorenja. Kad se stavi na punjač posle par minuta može da se uključi i piše za bateriju da je 51% puna. Da li je problem hardverske ili softverske prirode? Uradio sam hard reset, nije pomoglo,

Evo da odgovorim sam sebi, ukoliko se nekom javi sličan problem. Potrebno je uraditi rekalibraciju baterije, odnosno 2-3 ciklusa potpunog punjenja i pražnjenja sa isključenim uređajem. Pri tom punjenje treba da traje minimum 8 časova. Meni je rešilo problem, baterija se vratila u ˝normalno˝ stanje.

^ Kako isprazniti bateriju sa isključenim uređajem?

imam ovu stvarčicu od skoro i i stvarno je super. zanima me ako neko zna sledeće:
- instalirao sam flash player i sada mi se vide strimovi utakmica ali čim hoću da prebacim na full screen odmah se blokira pa me zanima da li ima neko rešenje da radi normalno ( gledam preko Dolphin Browser HD 8.5.1 ( instalirao sam ga preko apk fajla, to je starija verzija koja podržava flash)

- da li ima još nešto zanimljivo osim besplatnog prostora na ASUS WebStorage ( ima kad se registruje da se skidaju neke igrice, sluša radio i čitaju novine ali to upućuje na press reader koji ima samo 24h besplatno- da li ima neka fora da se koristi presss reader free)

pozdrav svima

Ukidanje podrške za flash nije stvar ni Asus-a, ni Google-a, već Adobe-a.

У чему је проблем са тим укидањем флеша. Само скини апк са нета, инсталирај га (на дивље) и радиће ти. Наравно, требаш да штиклираш тамо у подешавањима да си сагласан да инсталираш са непознатих извора. Ја сам тако инсталирао и флеш и whatsapp.

edit: не кажем директно теби, него генерално.

Poslednja izmena:
Zeza me touch screen. Sada uopste ne detektuje dodir. U stvari, malo radi, mallo ne radi. Cak i YATT detektuje prekide u radu touch ekrana. Da li je neko imao slicnih problema?

Sada trenutno radi.

У чему је проблем са тим укидањем флеша. Само скини апк са нета, инсталирај га (на дивље) и радиће ти. Наравно, требаш да штиклираш тамо у подешавањима да си сагласан да инсталираш са непознатих извора. Ја сам тако инсталирао и флеш и whatsapp.

edit: не кажем директно теби, него генерално.

Nije problem, instalirao sam ga i ja :). Samo kažem da nisu ni Asus ni Google adresa za žalbe kad je prekidanje podrške za flash za Android u pitanju...

Zeza me touch screen. Sada uopste ne detektuje dodir. U stvari, malo radi, mallo ne radi. Cak i YATT detektuje prekide u radu touch ekrana. Da li je neko imao slicnih problema?

Sada trenutno radi.

imam ja, a imam ga tek 10 dana, u početku nije hteo da radi dodir na desnom delu ekrana dok sam igrao Icy Tower 2 ali valjda je to do igrice... Sada se dešava da nekako zabode touch i kada odem na početni ekran, on se stalno pomera levo desno i kada pokušam da otvorim nešto prebaci me na drugi screen... Nisam zadovoljan time ni malo, jer se javlja već u početku, ko zna kako će biti kasnije... Inače problem se rešava restartovanjem, samo što počinje mnogo da me nervira, restartujem ga 2-3 puta dnevno... Pokušavam da ubedim sebe da nisam bacio 50.000din. za dž, ali ovi problemi me stvarno nerviraju! Inače tablet ko tablet, odličan :) E sada znam šta će biti obavezno za moju sledecu kupovinu :
- Tegra 4 ili MiMo WiFi (Hoću full browsing speed, grafika mi je dovoljno dobra i sa trojkom...)
- 2GB ram-a (mislim da će uskoro postati standard za sve skuplje tablete)
- Stereo zvučnici sa prednje strane !
- Gorilla Glass
- Minimum FullHD rezolucija jer je čitanje očajno...
- I ako budem bio u mogućnosti Super IPS + ekran, premalo je ovo osvetljenje, ja ga ne koristim baš napolju, ali u kolima da...
Ovo što sam upravo naveo je sve ono što želim da moj sledeći tablet ima i što ujedno tf300t nema...

Još nešto, jel i vas smorio ovaj asus home screen posle 5 dana... Nekako mi sada izgleda previše prosto xD

EDIT : Postoji li mogućnost da vratim ICS, zanima me da li će bagova biti tada jer je tablet ipak pravljen za taj os...

Poslednja izmena:
Stigla mi danas ova futrola:

http://www.tinydeal.com/protective-360°rotating-pu-leather-case-for-asus-tf300-p-68648.html

Mogu vam reći da je odlična, okačiću kasnije par sličica, leži u njoj tablet ko budali šamar :d.

Btw, identična na KP košta 3500din, tako da... čekao sam je tačno 23 dana, uključujući sve žive praznike.
Ja uzeo skoro istu za Nexus 7.
Isti dizajn isto sve, a na kp 3200.

Jos dobio i free stylus i screen protector kad narucio sa neta.
Ubija futrola.

Evo malo sličica :).

Prilozi

• uploadfromtaptalk1357935737722.jpg
    uploadfromtaptalk1357935737722.jpg
    66.7 KB · Pregleda: 156
  • uploadfromtaptalk1357935752833.jpg
    uploadfromtaptalk1357935752833.jpg
    54.4 KB · Pregleda: 143
  • uploadfromtaptalk1357935766732.jpg
    uploadfromtaptalk1357935766732.jpg
    59.8 KB · Pregleda: 145
  • uploadfromtaptalk1357935779795.jpg
    uploadfromtaptalk1357935779795.jpg
    68.8 KB · Pregleda: 137
  • uploadfromtaptalk1357935788926.jpg
    uploadfromtaptalk1357935788926.jpg
    56.8 KB · Pregleda: 143
Skroz cool, ovi na KP su derikoze.

Stigla mi danas ova futrola:

http://www.tinydeal.com/protective-360°rotating-pu-leather-case-for-asus-tf300-p-68648.html

Mogu vam reći da je odlična, okačiću kasnije par sličica, leži u njoj tablet ko budali šamar :d.

Btw, identična na KP košta 3500din, tako da... čekao sam je tačno 23 dana, uključujući sve žive praznike.

A kako tačno funkcioniše naručivanje, tj. kako si naručio/platio?
Sad sam probao da pogledam na sajtu ali im se nešto baguje pa mi stalno vraća error 503... :)

Kao i u svakoj online prodavnici - registruješ se, uloguješ, odabereš proizvod, ubaciš u korpu, ideš na checkout, odabereš običnu poštu za shipping (free), platiš karticom i čekaš par nedelja da stigne. Ovo mi je treći put da naručujem od njih i uvek je stiglo bez problema.

Ok, mislio sam da možda ima neka fora oko isporuke/plaćanja/carine/nečeg sedmog, s obzirom da smo u Srbiji. :)
Hvala.

Nazad
Vrh Dno