Šta je novo?

ASUS P67 zvanična tema

Josh mi nisu namestili plochu znachi ne mogu da verujem bez kompa sam par dana, stvarno ih bole uvo za sve, plochu sam ostavio u chetvrtak i zvao ih do sad jedno 5 puta i uvek mi govore da plocha josh nije preledana znachi ne verujem koji su ti serviseri likovi i lenstine, a kad sam ostavio plochu onaj lik mi rekao kao nema guzhve bice za 2-3 dana gotovo, u petak cu ici do njih da vidi shta se deshava..

Version: 1608

2011/05/27

Brate bez kompa sa nedelju dana smorio sam se vishe, dao sam preko hiljadu evra za komponente i sad ne mogu da uzhivam samo me zavrcu za ebenu plochu.

Tako je oduvek bilo. Za njih si ti samo slovo na papiru. :(

Ne pričam napamet, znam kako rade pojedini ovlašćeni servisi.

Da, bio sam "tamo" :) i skinuo, mada ga nisam stavio, jer u ispravkama nisam video nista sto bi meni trebalo, tako da sam ostao na 1.5 :)

Zvao sam malo pre ove iz kim teka rekli mi da plocha ne mozhe da se namesti i da cu sutra najverovatnije dobiti novu plochu, i rekli mi da nazovem sutra oko 11 sati, samo da me ne ispale za sutra pa da chekam josh par dana :)

Danas sam dobio novu plochu ista znachi p8p67 i sve sam lepo prikachio i pali komp normalno ali chim udjem u bios i pochnem da shaltam mishom komp zakuca zamrzne se, a u windows nece da udje baca BSOD nishta nije klokovano znachi nova plocha, shta to mozhe da bude da nije riknuo procesor, u plavom ekranu mi je pisalo neshto MACHINE_CHECK_EXCEPTION pa onda MULTIPROCESSOR_CONFIGURATION_NOT_SUPPORTED mozhda kad je riknula plocha zeznula je i procesor?

Ja jos nisam video da ploca ubija procesor... tako da... namesti ponovo memoriju, probaj samo jedan modul, uradi clear cmos.. ko zna

Ja jos nisam video da ploca ubija procesor... tako da... namesti ponovo memoriju, probaj samo jedan modul, uradi clear cmos.. ko zna

Sve sam to radio vishe puta i ne vredi pokushavao sam sa jednim pa drugim shtapom u jedan po jedan slot i nece, ne znam shta je mozhda napajanje?

Tebi nesto opasno ne valja....Nema sanse da ti zapadne 5-6 pokvarenih ploca, mislim moze ali tesko.....
Imam istu plocu i procesor ( 4.7ghz) + 16GB memorije + GTX460 i sve lepo fercera na OCZ 550W.
Bilo bi dobro kad bi mogao da probas na drugom napajanju i sa drugom memorijom (eventualno da ubacis neku krs graficku, cisto da imas sliku)

PS. kod njih na sajtu se spominje neka lokacija u bgd-u....

Tebi nesto opasno ne valja....Nema sanse da ti zapadne 5-6 pokvarenih ploca, mislim moze ali tesko.....
Imam istu plocu i procesor ( 4.7ghz) + 16GB memorije + GTX460 i sve lepo fercera na OCZ 550W.
Bilo bi dobro kad bi mogao da probas na drugom napajanju i sa drugom memorijom (eventualno da ubacis neku krs graficku, cisto da imas sliku)

PS. kod njih na sajtu se spominje neka lokacija u bgd-u....

Znam brate ja sve to ali nemam gde da probam cpu niko nema u kraju sandu.. a neshto mi smrdi da je on jer kad klokujem odma izbaci overclocking failed momentalno znachi klok neshto smeshno 3.5ghz degradirao je i prso

Cek, da li je to onaj procesor sto si ga ganjao na bolesnim naponima i frekvencijama :)
U krajnjem slucaju, potrazi ovde na benchu temu o bezbolnom spaljivanju procesora :) neki izdrzljivi duron je u pitanju :) pa im vrati sve djuture....

Znam brate ja sve to ali nemam gde da probam cpu niko nema u kraju sandu.. a neshto mi smrdi da je on jer kad klokujem odma izbaci overclocking failed momentalno znachi klok neshto smeshno 3.5ghz degradirao je i prso

Bice da tebi ni prethodni put nije otisla ploca, meni ovi simptomi smrde na CPU, secam se da si imao velikih problema sa temperaturama a isao si na klok 5gHz i ubitacan napon, probaj s nekim da vidis ako ima bilo kakav Sandy, da eliminisemo plocu najpre.

Hajde opet da se ponovim ...

Struje je dobra znachi imao sam dosta konfiguracija pre ove i ni jedna mi nije pravila probleme a sve sam silovao shto se tiche klokovanja i sve su bile AMD od kad predjoh na intel problemi samo zvone znachi katastrofa majke mi, videcu da prodam sve ovo ako vidim da je do cpu-a znachi zamenicu ga za drugi u servisu i odma na oglase, a na 5ghz nije bio ni dan dva znachi kad je riknula plocha cpu je bio na 4.5ghz sa nekin smeshnim naponom..

Poslednja izmena:
Struje je dobra znachi imao sam dosta konfiguracija pre ove i ni jedna mi nije pravila probleme a sve sam silovao shto se tiche klokovanja i sve su bile AMD od kad predjoh na intel problemi samo zvone znachi katastrofa majke mi, videcu da prodam sve ovo ako vidim da je do cpu-a znachi zamenicu ga za drugi u servisu i odma na oglase, a na 5ghz nije bio ni dan dva znachi kad je riknula plocha cpu je bio na 4.5ghz sa nekin smeshnim naponom..

Al' sa druge strane, milioni Intel korisnika koriste svoje racunare svaki dan i nije im crkla ni jedna ploca.
I ja svoj CPU teram na 4.8GHz vec 4 meseca, pa mi nije crkla ta ista ploca koju si ti imao. Niti su mi crkle prethodne tri generacije intel platformi kada sam ih isto tako terao na poprilicnom overclock-u.

Nije realno na osnovu tako malog uzorka donositi zakljucke :)

uh, sad kad krene fanboy prica

@pedja
kako si povezao napajanje na plocu? Koje konektore?

uh, sad kad krene fanboy prica

@pedja
kako si povezao napajanje na plocu? Koje konektore?

Mozhda mi je napajanje malo loshije, napajanje sam povezao normalno osmopinac i onaj veliki, da nije do napajanja u pm? Neki put baca BSOD neki put se zamrzne neki put uopshe ne baca sliku na monitoru ali kazhem vam kad ga klokujem na 3.5ghz odma overclocking failed zato sumljam na cpu a memaru sam proveravao na amd-u kod drugara to josh kad mi je riknula plocha i radila je normalno stvarno nisam pametan, ali skoro stalno baca BSOD Multiprocessor Configuration Not Supported??

Poslednja izmena:
Mozhda mi je napajanje malo loshije, napajanje sam povezao normalno osmopinac i onaj veliki, da nije do napajanja u pm? Neki put baca BSOD neki put se zamrzne neki put uopshe ne baca sliku na monitoru ali kazhem vam kad ga klokujem na 3.5ghz odma overclocking failed zato sumljam na cpu a memaru sam proveravao na amd-u kod drugara to josh kad mi je riknula plocha i radila je normalno stvarno nisam pametan, ali skoro stalno baca BSOD Multiprocessor Configuration Not Supported??

koja je verzija biosa? ako je neka pochetna, uradi update na 1401, meni se chini da je ta najbolja za oc.

Ne bi trebalo da je do napajanja jer meni na cft 600 radi bez problema. Palo mi je na pamet da si pogresno povezao atx 12v, ali ocigledno je ok. Probaj i neko drugo ako imas od koga da pozajmis

ma i na kinezu od 450w mora da se upali i u biosu da radi stabilno.......

Pedja, napajanje je i vise nego dovoljno za tu konfiguraciju, CFT 14S, pa ono je bas na dobrom glasu i odlicno se pokazalo, cak je i solidan overkill za tvoju konfu, realno tu imas nekih 200-300w rezerve cak i sa zestokim oc-om, jedino ako je failovalo zbog neceg ali cisto sumnjam. Ja tipujem na taj CPU, ako mozes ikako da nadjes kakav bilo SB pa da potvrdis...

Poslednja izmena:
Vrh Dno