Do nekih 1.35v bi trebalo da je bezbedno drzati ovaj CPU, bar tako prica vecina ljudi. To sto se tebi desilo je zabrinjavajuce.
Jesi gledaio na netu, desavalo li se to jos nekome? Zale li se ljudi da im lako crkavaju procesori?
Jesi ga odneo na garanciju, sta kazu hoce li je priznati?
Covek zivi od maloprodaje i bori se za svoje musterije, nista cudno...![]()
Stigao novi CPU shljaka sve u fuluProbao malo da kolkujem na 4.5ghz sa 1.28v nije loshe
![]()
Sad se drži dodatnog pravila - linx ne sme da pređe 72C u loadu, i imaćeš zdrav cpu.
Posle 12 krugova nije preshao 71c a na starom je bilo josh bolje tj. manje temperature na 1.31 je bila max linx avx temp 67c i nema shanse da je do toga riknuo, kazhem josh jednom riknula je plocha i zajedno sa njom cpu
Ljudi neshto sam razmishljao, ja sve dok nisam uzeo ovaj fan kontroler nisam ni sa jednom plochom i procesorom imao problema, od kad sam uzeo ovaj zalman posle mesec dana mi je riknula plocha i cpu e sad ne znam dal je do njega ili ko zna chega nemam pojma, ali on ima onaj nastavak shto ide napojni kabal prvo u njega pa onda u kucishte i ko zna kako on stabilizuje napon...?
Nije do njega ali da te nista ne bi kopkalo raskaci to i prati situaciju. Bila je doduse serija Coolermaster Storm Sniper kucista kod kojih je integrisani fan kontroler ubijao ploce(ne i procesore) ali zaista sumnjam da si zbog tog Zalmana imao probleme. Uzgred, jesi imao neke probleme od juce kad si stavio novi 2500k? Na kom naponu (CPU-Z) i kloku ga sad drzis za 24/7?
Sad ga drzhim na 4.5ghz max linx avx napon 1.28v, moje mishljenje je da se 2500k bolje klokuje od 2600k
zavisi od primerka... mada "zlatnih" ima relativno malo <5%
Malo pre sam nakachio fan kontroler i prvi put mi ugasio komp i sam upalio i nastavio da normalno shljaka ali neshto mi je sumljiv taj kontroler do jaja... Sad ga drzhim na 4.5ghz max linx avx napon 1.28v, moje mishljenje je da se 2500k bolje klokuje od 2600k
Ja na forumu nisam nikoga video da je napucao 2600k na 5ghz
Ja nikako ne kapiram koja je svrha svega toga, kad cak i tih 2% zlatnih primeraka koji mogu da sljakaju na 5GHz, zahtevaju oko 1.5v. Opsteprihvaceno je misljenje da za 32nm pa tako i Sandy bridge safe voltage iznosi nekih 1.35v. Po meni su zlatni primerci oni koji sa tom voltazom(1.35 vcore) idu na najvise frekvencije, normalno uz uslov full stabilnosti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari