Šta je novo?

ASUS P67 zvanična tema

misterija reshena. stvarno crkao cpu. e sad, da li ga je upucala plocha, ili je on nju, to nikad necemo saznati, ali pre ce biti da je ono prvo.

Nisam pratio od pocetka. Sta je user Pedja89 radio proecesoru i na kojim temperaturama i voltazama pa je ovaj ispustio dusu?

Mislim da ga je terao na 1.464... koliko se ja secam...

Alo ljudi to je bilo samo za bench znachi 10-15 min na 5ghz napon 1.46-7 a ovako je skoro mesec dana bio na 4.5 napon max 1.31v znachi nisam se izhivljavao nego ga je plocha upucala, pisao sam vec znachi odjednom se sam ugasio komp u toku rada to kad je crkla plocha i od tad nije hteo da se upali i onda sam ustanovio da je riknula plocha medjutim plocha je povukla i cpu u grob *** ...

Do nekih 1.35v bi trebalo da je bezbedno drzati ovaj CPU, bar tako prica vecina ljudi. To sto se tebi desilo je zabrinjavajuce.
Jesi gledaio na netu, desavalo li se to jos nekome? Zale li se ljudi da im lako crkavaju procesori?

Do nekih 1.35v bi trebalo da je bezbedno drzati ovaj CPU, bar tako prica vecina ljudi. To sto se tebi desilo je zabrinjavajuce.
Jesi gledaio na netu, desavalo li se to jos nekome? Zale li se ljudi da im lako crkavaju procesori?

Meni je ovo prvi cpu da je riknuo, plocha ga je unishtila 100% a mozhda mu je i bio sudnji dan xaxaxa :D

Poslednja izmena:
Jesi ga odneo na garanciju, sta kazu hoce li je priznati?

Jesi ga odneo na garanciju, sta kazu hoce li je priznati?

Pa naravno da hoce cpu nije sprzhen niti oshtecen nego stalno baca BSOD pri ulasku u windows a neki put nece ni da baca sliku.. Odneo sam danas u atom i lik mi rekao da ce za dan, dva da mi daju drugi ako ne nameste, ali chovek je stvarno ekstra nije kao ovo iz kim teka majke mi sve pohvale za atom.

Covek zivi od maloprodaje i bori se za svoje musterije, nista cudno... ;)

Od kad ga uzeh :D:D:D
Salu na stranu - na 4.2GHz je od prvog dana kako je usao kod mene u kucu, dok je na 4.4 giga od kako pazarih NHD-14, sto mu dodje skoro godinu dana.

Sad je doduse na 4GHz, od kako je otoplilo, pa me nervira huk ventilatora na default-nih 1200&1300RPM... ovako, sa 4 giga, je na elegantnih 800&900 ;)

Stigao novi CPU shljaka sve u fulu :) Probao malo da kolkujem na 4.5ghz sa 1.28v nije loshe :D

bash me interesuje ako ti i ovaj CPU rikne ocel ga zameniti....

Sad se drži dodatnog pravila - linx ne sme da pređe 72C u loadu, i imaćeš zdrav cpu.

Posle 12 krugova nije preshao 71c a na starom je bilo josh bolje tj. manje temperature na 1.31 je bila max linx avx temp 67c i nema shanse da je do toga riknuo, kazhem josh jednom riknula je plocha i zajedno sa njom cpu

Zavisi koja ti je bila sobna temperatura onda i sad...Uglavnom drzaces izmedju 4.2 i 4.5Ghz

Posle 12 krugova nije preshao 71c a na starom je bilo josh bolje tj. manje temperature na 1.31 je bila max linx avx temp 67c i nema shanse da je do toga riknuo, kazhem josh jednom riknula je plocha i zajedno sa njom cpu

4.5 ghz je sasvim ok frekvencija za sandy. Ne vredi silovati hw zarad par stotina megaherca vise. ^^

Ljudi neshto sam razmishljao, ja sve dok nisam uzeo ovaj fan kontroler nisam ni sa jednom plochom i procesorom imao problema, od kad sam uzeo ovaj zalman posle mesec dana mi je riknula plocha i cpu e sad ne znam dal je do njega ili ko zna chega nemam pojma, ali on ima onaj nastavak shto ide napojni kabal prvo u njega pa onda u kucishte i ko zna kako on stabilizuje napon...?

Ljudi neshto sam razmishljao, ja sve dok nisam uzeo ovaj fan kontroler nisam ni sa jednom plochom i procesorom imao problema, od kad sam uzeo ovaj zalman posle mesec dana mi je riknula plocha i cpu e sad ne znam dal je do njega ili ko zna chega nemam pojma, ali on ima onaj nastavak shto ide napojni kabal prvo u njega pa onda u kucishte i ko zna kako on stabilizuje napon...?

:) Nije do njega ali da te nista ne bi kopkalo raskaci to i prati situaciju. Bila je doduse serija Coolermaster Storm Sniper kucista kod kojih je integrisani fan kontroler ubijao ploce(ne i procesore) ali zaista sumnjam da si zbog tog Zalmana imao probleme. Uzgred, jesi imao neke probleme od juce kad si stavio novi 2500k? Na kom naponu (CPU-Z) i kloku ga sad drzis za 24/7?

:) Nije do njega ali da te nista ne bi kopkalo raskaci to i prati situaciju. Bila je doduse serija Coolermaster Storm Sniper kucista kod kojih je integrisani fan kontroler ubijao ploce(ne i procesore) ali zaista sumnjam da si zbog tog Zalmana imao probleme. Uzgred, jesi imao neke probleme od juce kad si stavio novi 2500k? Na kom naponu (CPU-Z) i kloku ga sad drzis za 24/7?

Malo pre sam nakachio fan kontroler i prvi put mi ugasio komp i sam upalio i nastavio da normalno shljaka ali neshto mi je sumljiv taj kontroler do jaja... Sad ga drzhim na 4.5ghz max linx avx napon 1.28v, moje mishljenje je da se 2500k bolje klokuje od 2600k

Poslednja izmena:
Malo pre sam nakachio fan kontroler i prvi put mi ugasio komp i sam upalio i nastavio da normalno shljaka ali neshto mi je sumljiv taj kontroler do jaja... Sad ga drzhim na 4.5ghz max linx avx napon 1.28v, moje mishljenje je da se 2500k bolje klokuje od 2600k

Ja da sam na tvom mestu raskacio bi to, ko zna kakva vrsta nekompatibilnosti tu postoji i u sta moze sve da ode. P67 je sam po sebi dovoljno problematican, seti se samo kakvih je problema bilo sa nizom usb uredjaja koje chipset nije prepoznavao ili je bilo uzasnih bagova, taj kontroler u kombou sa P67 kao da priziva nevolje. Skidaj bre to.

Ja nikako ne kapiram koja je svrha svega toga, kad cak i tih 2% zlatnih primeraka koji mogu da sljakaju na 5GHz, zahtevaju oko 1.5v. Opsteprihvaceno je misljenje da za 32nm pa tako i Sandy bridge safe voltage iznosi nekih 1.35v. Po meni su zlatni primerci oni koji sa tom voltazom(1.35 vcore) idu na najvise frekvencije, normalno uz uslov full stabilnosti.

Dzaba sve to ako se mnogo greje, na primer neki primerci rade na 1.38-1.4v na 5ghz a greju se ko ludi ko neki na 1.5 znachi nema pravila

Ja nikako ne kapiram koja je svrha svega toga, kad cak i tih 2% zlatnih primeraka koji mogu da sljakaju na 5GHz, zahtevaju oko 1.5v. Opsteprihvaceno je misljenje da za 32nm pa tako i Sandy bridge safe voltage iznosi nekih 1.35v. Po meni su zlatni primerci oni koji sa tom voltazom(1.35 vcore) idu na najvise frekvencije, normalno uz uslov full stabilnosti.

A ne pogledaj tabelu, zlatni primerci rade na ~1.36v na 5Ghz ali ih ima samo par komada, dok ce 60-70% ici na 5Ghz ali na ~1.5v
takodje ja jos nisam siguran da je 1.5v stetno, to sto nekom ugine CPU to je normalno :) (prirodna selekcija)

a Pedja je svoj ubio plocom 100% ili ga je nesto umrtvilo nepoznato

Poslednja izmena:
Vrh Dno