Šta je novo?

ASUS P67 zvanična tema

Zapravo, 2 memorijska modula bodes u drugi i cetvrti slot.
Ako nista drugo ne pomaze, procitajte uputstvo.

A pogledaj i koji kabl sa napajanje ide u 8pin atx 12 volti na ploci i kako je povezan. CFT 14cs imaju 24+4 kablove izvedene, ali p8p67 ima 24+8. Ja sam izvedeni 4pin sa napajanja ostavio da visi, ali sam povezao CPU V1/V2 modularni.

Koja je stvarna razlika u odnosu na ono da si povezao 24+4 izvedeno i jos 4-pinac?

Prema specifikacijama napajanja:
Izvedeni 4pin je 2xGND+2x12V1
Modularni 8pin je 2xGND+2x12V1 + 2xGND+2x12V2 (dobijeni kabl moze da se podeli na 4+4).

V1,V2... su 2 razlicite grane napajanja. Svaka isporucuje 18A@12V. Ovaj 8pin moze da isporuci 36A ukupno posto su to 2 grane. Vec izvedeni 4pin i polovina 8pin konektora su zapravo jedna ista grana.
V1 grana su zuto-crne zice, a V2 su komplet zute.

Dakle, odgovor na pitanje je: razlika je nikakva ako povezes kako treba.

USKORO ZA SVE SABERTOOTH PLOČE, ZNAČI ZA SVE KOJE SE KUPE IDE 5GOD DARANCIJE. OBAVESTIĆU VAS KAD POČINJE PRODAJA OVIH PLOČA SA NOVOM GARANCIJOM :)

DOMAĆI ZADATAK URAĐEN DOBRO :)

A sta je sa onim koji su kupili ranije.. mislim nije fer, dajte neki kompromis.. cekam na p67 on februara i onda docekam ploce i napokon kupim i sad ista ta ploca ce imati 5g a ja izvisio jer mi je trebala ploca.... bedak

Mnogo tražiš nisi izvisio svakako jer iste privilegije u tom trenutu koristili su svi svugde. :) Generalno geldano šta kao izbunarim za ROG 4 godine, neko se javi od prošle godine i kaže ja hoću taj produžetak, e pa sad možd ai može, ali i o tome ću vas obavestiti. Promena će se ogledati u tome što će ploče koje budu stigle u određeno vreme (bićete obavešteni) imati garanciju od 5 god. Za EU ova i slične TUF ploče nisu uživačle slične garantne rokove, shodno tome, mi ćemo imati prvi privilegiju da uživamo u novom garantnom roku. :) Shvatite ovo kao akciju koja može da potraje a ne mora, tj. kao bonus za određeno vreme :)

Poslednja izmena:
sta da se radi, uvek neko izvisi, mada super je sto ima ljudi i volje da se neshto uradi, eto konkretno za SABERTOOTH ploce 5 godina garancije od sad i ubuduce .)

Kao što rekoh ovo je akcija ili poklon za nove kupovine. Tipa kupio sam ploču i kao poklon dobio 2 godine ekstra garancije, tako to treba gledati ne drugačije, niko nije izvisio jer su promene svakako moguće u budućnosti :) Možda sledeća akcija bude kupovinom grafike tog i tog modela nećeš dobiti godinu garancije ekstra, nego :) recimo Duke Nukem Forever igru, evo vam sledećeg hinta za razmišljanje. Sve će to prvo biti na ASUS face stranici iz potpisa, stoga pratite stranicu ako želite na vreme da budete obavešteni o sličnim akcijama :)

Poslednja izmena:
A sta je sa onim koji su kupili ranije.. mislim nije fer, dajte neki kompromis.. cekam na p67 on februara i onda docekam ploce i napokon kupim i sad ista ta ploca ce imati 5g a ja izvisio jer mi je trebala ploca.... bedak

Heh, to kao kada bi trazio da ti vrate 10% cene koju si ranije platio zato sto je sada akcija 10% popusta na tu istu plocu.

Ma ne iskreno cenim to sto si uradio, ali znas i sam da sam bas ja spomenu i pokrenu celu pricu oko 5g. garancije pa mi malo krivo. Mislim ajde da je krenulo od novog cipseta tj za sledecu godinu nego za istu plocu ... Moras da priznas da je bedak evo stavi se na moju poziciju kako bi se ti osecao. :p ;)
Kako god bude ja se nadam u dobru volju asus-a zato i kupujem njihove ploce:). Ako ne onda super za ubuduci period...

Znam da jesi, ali da li treba da ukinemo ovu akciju zato što se ti osećaš loše? :)
Drug ja ću se truditi da sve što je realno realizujem, ali ne mogu da vratim vreme unazad. :)

:wave:

UH nisi me razumeo, ja sam podrzao to sto si uradio, i sredio da Srbija ima 5g. garancije za st. Jedino sto je bezveze sto ste doneli tu odluku usred trajanja jednog cipseta, i onda dobijas situaciju da ista ploca ima 3g i 5g garancije... Onda ovi sto su kupili ranije se osecaju malo kao ovce:d Samo to je zamerka, ostalo svaka cast odlican si predstavnik Asus-a za Srbiju i necemo da te menjamo cheers.

Puno pozdrava i nastavite tako sa radom.:wave:

Uvek je tako. Ovi sto su prvi kupili ploce i ukazali poverenje u asus su izvisili za garanciju, a ovi uzdrzani ce biti casceni. U fazonu "Vi ste vec nasi kupci/korisnici, sto bismo se dalje mucili oko vas. Moramo da titamo j*j* ovima sto nas jos nisu probali"
Ako je asus shvatio da su ploce dovoljno kvalitetne da im se isplati i garancija od 5 godina onda bi prvo trebalo da caste stare kupce jer se tako obezbedjuju vecne musterije. Siguran sam da ce svako ko je kupio plocu pre ovog roka sledeci put dobro da razmisli da li da uzima ili ceka. Jedino bih razumeo da je asus nesto promenio u proizvodnji ploca pa ce sledeca serija imati 5 god garancije jer su kvalitetnije ("Promena će se ogledati u tome što će ploče koje budu stigle u određeno vreme (bićete obavešteni) imati garanciju od 5 god").
Inace, nisam pristrasan. Ova situacija me ne dodiruje, tako da ne napadam nikoga. Slazem se da je ovo odlicna akcija i cestitam na ovom potezu.

@subtractor e napokon da me neko razume:) to pokusavam da kazem, ali ako dovodim do toga da se akcija ukine ja se odricem svoje tvrdnje u korist ljudima koji tek treba da kupe ploce i zelim da akcija za zivi jer je stvarno odlicna stvar.

JA KO DA PRIČAM DRVEĆU! :)
Nema veze shvatite kako hoćete. :) Uvek će se naći neko da kuka :)

Poslednja izmena:
bilo kako bilo, fora je u tome da imas vrlo kvalitetnu plocu, sa ili bez pet godina garancije.
a kao dodatnu potvrdu kvaliteta proizvodjac pokazuje sa pet g. garancije.
znaci fora je u ploci, ne toliko u garanciji.
da nije kvalitetna, ne bi dobio vise od ( minimum vremenski period ) garancije.
relax man

Jeste li citali u opste moj tekst?! Ja sam rekao ok, sta da se radi.. zivot je takav.. a spacemaster me je razocarao kao druga i kao komunistu:p procitao sam prvobitnu poruku koju si kasnije promenuo... Ja sam sa svakim zavrsenim postom rekao ok drago mi je da ce ljudi posle mene dobijati toliku garanciju iako sam ja pokrenu tu pricu.

Meni riknula P8P67 odneo danas u servis i ko zna kad ce da mi je nameste nisam se nadao ovo od ASUS-a!?

UH, ti bas nemas srece sa hardware-om, Zar nisi imao gigabyte p67-ude3 pa msi... A desava se i najboljim da pogrese;) A sta ti se konkretno desilo?

UH, ti bas nemas srece sa hardware-om, Zar nisi imao gigabyte p67-ude3 pa msi... A desava se i najboljim da pogrese;) A sta ti se konkretno desilo?

Bash nemam srece *** :( Radio je normalno komp mesec dana na 4.5ghz nije bio veliki napon max 1.3v pod linxom i prekljuche instalirao igricu brink ushao u nju i nisam uspeo ni logo da vidim znachi samo shto je ushao u igricu tj trepnulo ono crno da ulazi komp se ugasio i od tad nije hteo da se upali, sve sam proveravao sve je ispravno na drugom kompu ali plocha ne daje znake zhivota nije htela da se upali, vadio sam bateriju clear cmos i nishta i odneo danas u servis u kim tec ko zna kad ce da mi nameste? Maler sam tezhak

A bezveze, zao mi je sto ti se tako desava... A valjda kada je srede bice sve ok

Bash nemam srece *** :( Radio je normalno komp mesec dana na 4.5ghz nije bio veliki napon max 1.3v pod linxom i prekljuche instalirao igricu brink ushao u nju i nisam uspeo ni logo da vidim znachi samo shto je ushao u igricu tj trepnulo ono crno da ulazi komp se ugasio i od tad nije hteo da se upali, sve sam proveravao sve je ispravno na drugom kompu ali plocha ne daje znake zhivota nije htela da se upali, vadio sam bateriju clear cmos i nishta i odneo danas u servis u kim tec ko zna kad ce da mi nameste? Maler sam tezhak

Zezaš? Tebi se baš neda da uživaš :(
Nadam se da će ti to brzo srediti.

To ti je zbog igre... Brink je ionako sr@nje.

:D:D:D

Generlno gledano, ja bih se zapitao zašto je to tako, zbog toga i pitah. Ne bi se iznenadio da ti i sledeća rikne.
Ja bih odmah krenuo u sudiju ispitivanja, počev od struje u kući, svog napajanja, i ostatka komponenti...

Generlno gledano, ja bih se zapitao zašto je to tako, zbog toga i pitah. Ne bi se iznenadio da ti i sledeća rikne.
Ja bih odmah krenuo u sudiju ispitivanja, počev od struje u kući, svog napajanja, i ostatka komponenti...

Ma ovo je prva koja je riknula ali pre toga sam imao MSI i nije ona riknula nego sam je zamenio za ASUS...

Nazad
Vrh Dno