Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

Nasao sam Kingston SDHC class 4 od 8gb za 1700 din. Mislim da je to bolje od Kingston data traveler-a.

Testirajte eee901, sve ste testirali sem njega. Opisi za wind su extra jos kada bi 901 testirali... extra. U SK je bio test winda, 900 i acera(katastrofa(subjektivno misljenje)) :banana: :smoke:

To da li ce da koci pri reprodukciji sa usb-a zavisi od flasha i filma (bitrejta) :)
I mene interesuje neki dobar test, posto mi se svidja autonomija, a sa druge strane sam cuo da je tastatura bas losa...

Da li ima problema kada gledate filmove sa usb-a(zastoj, kocenje), kakva je reprodukcija mp3 preko sluski, slika na monitoru(da li je zaista velika razlika izmedju winda i serije 8,9inca kao na slici) i zagrevanje uredjaja kod hdd i ssd(gde je manje), kvalitet tastature na eee i windu? Ukratko Wind vs. eee901??? Vase misljenje??? :smoke:
http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&maincat_no=135&cat2_no=582&prod_no=1474

za Eee 901:

filmove sa fleša nisam gledao, puštao sam muziku i to je išlo korektno (mada šta drugo i očekivati), brzine kopiranja sa fleša idu do 7-8MB/s, na fleš ide duplo sporije (mada verovatno zavisi i od fleša).

zvuk u sluškama je OK, nije baš extra glasan, ali solidno je glasan, o kvalitetu zvuka... pa kao i svaka integruša....

kvalitet slke, tj. boja - moje subjektivno mišljenje je da je monitor stvarno super (i drugi koji su videli se slažu), počev od rezolucije i oštrine, pa do prikaza boja.

zagrevanja nema, jedva i da je mlak, mada ga nisam opterećivao ničim baš hardverski zahtevnim - najviše je bilo repordukcija video materijala.

kvalitet tastature - one priče o izdignutim tasterima nema, sve je ravno i utegnuto i ne deluje jeftino uopšte :) jedina zamerka ide na veličinu tastera, ja nemam krupne prste i smeta mi (mada navikao sam na običnu tastaturu), ali ima ljudi kojima je veličina OK.

i najlepše za kraj - baterija :d - danas je 2.5h vrteo prezentaciju u PPT, malo i crtaće :d, mlatio se još pola sata po netu (wi-fi), paljen par puta posle toga na kratko i malopre kad sam ga gasio - baterija kaže 53%. Impresivno, zar ne? :)

:wave:

Odlicno,
da li ti strci baterija(pretpostavljam da je 6cell) i kakva je slika kad ga spojis na monitor 17, 19 inca da li je isto kao i obican desktop?Bio bi aktivan 24h 7dana(da li moze nonstop biti prikljucen na struju).Da li si ga mozda uporedi sa windom(ekran)? Gde si ga kupio i posto?:smoke:

baterija jeste 6 cell, a štrči u vidu toga da je laptop malo nagnut, kao tastarura kad se digne na nožice, a pozadi je sve regularno :)

što se tiče slike, povezivao sam ga na moj 19" wide i slika je stvarno zadovoljavajuća, nisam primetio neke anomalije, a radio je u extended desktop režimu, sem tog može da radi i u clone modu.

nisam imao prilike da ga poredim sa wind-om, tačniej prvobitno me je zanimao jeftiniji asus, ali ovo je jednostavno naletelo i nisam želeo da propustim priliku :)

kupljen je ovde na oglasima, cenu sam već naveo...

Ja ga probao ali na Acer-u. Malo mi ga je drugar podeshavao koji se bolje razume u Linux od mene i sada fino radi. Treba malo vremena ukoliko si vec radio u ubuntu da se naviknesh na njega zbog potpuno draghijeg luncher-a

mozda cu biti malo off sa ovim pitanjem, ali posto sam tek od juce vlasnik eee, interesuje me kako mogu vratiti nazad postojeci fabricki OS ako mi ne uspe instalacija XP-a. Izvinite na laicko-pocetnickom pitanju

i ja da se nadovezem: koliko znam, na SSDu je skrivena particija sa xandros instalacijonim fajlovima (odatle sam vratio Xandros jednom kad se EEE zaglupio)? Koliko ona zauzima, i moze li se pobrisati (narocito ako budem stavljao XP)?

Poslednja izmena:
ukucajte u search na eee user forumu i eee wikipediji union fs i dobićete odgovor na sva postavljena pitanja

ali ima samo 8GB SSD, što i nije neki napredak u odnosu na model 701, a takođe i slabiju bateriju od 4400mAh

neko je pitao o brzinama kopiranja - testirao sam sa filmom koji sam kopirao tamo-vamo sa externog HDD-a i ide ovako:
oko 20MB/s sa Eee na externi HDD
oko 12MB/s sa HDD-a na Eee
oko 12.5MB sa jedne na drugu flash memoriju na samom Eee (4+16GB)

Znaci bas sporo, al dobro sta da se radi... Barem sad znam da mi je ista brzina i ako dodam neku SD karticu...

meni se čini da je to "u radu" skoro duplo brže nego najbrže SDHC kartice

meni se čini da je to "u radu" skoro duplo brže nego najbrže SDHC kartice

Pa cini ti se. U radu kopiranje sa int. flasha na SDHC ide od 16mb/s do 23mb/s. Sa SDHC na flash nesto manje.

@cibulja and joriq

Skrivena particija je 1.3 GB i naravno da moze da se obrise. U slucaju da se obrise onda nema vise (lakog) povratka na xandros - ostaje jedino mogucnost da se digne pomocu CDa koji se dobija uz masinu. Uostalom, ko bi i zeleo da se vrati na xandros (osim mmika :d )?

Ako ne obrisete ovu particiju onda se xandros vraca u par klikova. Pretrazite ovaj thread, vec sam postovao kako se vraca xandros. :wave:

Pa cini ti se. U radu kopiranje sa int. flasha na SDHC ide od 16mb/s do 23mb/s. Sa SDHC na flash nesto manje.

@cibulja and joriq

Skrivena particija je 1.3 GB i naravno da moze da se obrise. U slucaju da se obrise onda nema vise (lakog) povratka na xandros - ostaje jedino mogucnost da se digne pomocu CDa koji se dobija uz masinu. Uostalom, ko bi i zeleo da se vrati na xandros (osim mmika :d )?

Ako ne obrisete ovu particiju onda se xandros vraca u par klikova. Pretrazite ovaj thread, vec sam postovao kako se vraca xandros. :wave:
znam, uspjesno sam ga povratio jednom vec. Ali 1.3GB je 1.3GB! :)

najvljena nova baterija za 901
HLI-EEE1000XL/B
Extended Ultra high-capacity 11200mAh battery for ASUS eeePC 901 & 1000 series UMPC device.
Li–ION 7.4V, 11200mAh
Colour: BLACK
(Made by Mugen Power)
Replacement for AL23-901

Ljudi, da li se igre mogi instalirati na usb (recimo da na jednom usb imam instalirano 5 starijih igrica 2004 izdanje) da li se one kompletno nalaze na usb-u ili je deo i na ssd-u osnovnom i sta je bolje u netbook-u sto se tice igara(ssd ili hdd)?:smoke:

Sto se tice igara zaobidji netbook, ovo cudo ima intelovu grafiku, pa jos praistorijsku... :)

Bez obzira, samo netbook me zanima. Znam da za malo vise para ima lapic sa mnogo boljom grafikom itd, ali treba mi video plejer, net, muzika, zabava(igre),mobilnost, jeftino u jednom i mislim da je ovo savrseno! Molim za odgovor :smoke:

hmm i mene zanima koliko drzi ta baterija... a i to je dobro sto je dole ta izbocina, da ne strci kao guzica, kod nekih :D

Bez obzira, samo netbook me zanima. Znam da za malo vise para ima lapic sa mnogo boljom grafikom itd, ali treba mi video plejer, net, muzika, zabava(igre),mobilnost, jeftino u jednom i mislim da je ovo savrseno! Molim za odgovor :smoke:

Nisi me razumeo i ja cekam da se ovo pojavi i velike laptopove smatram nepotrebnim fenserajem (zrtvuju udobnost zarad mobilnosti, koje opet nema zbog tezine i slabe baterije), ali sumnjam da ces moci da pokrenes ista zahtevnije od zume na ovome.

Meni je logicno da mozes instalirati igre na sd karticu ili flash, ali ces verovatno to morati uraditi na njemu, kako bi upisale neke kljuceve u registry... Tako da je odgovor na tvoje pitanje da.

Sto se tice drugog pitanja sta je bolje za igre ssd ili hard, hard je i brzi i veci tako da je on bolji. Jedino sto je osetljiv na drmanje, pa ako ga mnogo budes maltretirao moze da mu smeta... Ali nije strasno, gotovo svi laptopovi imaju hard, pa retko kome otkazuje.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno