Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

sad videh tek ;(

Ovo su ubjedljivo najgluplja pitanja:wall::wall: Imas lijepo sve objasnjeno na temi, znas sta dobijas kad kupis netbook, takodje znas sta sve mozes kupiti za taj novac... znaci samo do tebe je, samo je bitno kakve TI potrebe imas i da li to sto kupujes zadovoljava VOJE POTREBE, tudje misljenje ti u tom slucaju vise nije potrebno:banana:

Al eto, kad vec pitas, ja ti predlazem da za te pare kupis polovnog jugica :D

Decko lepo pita, a ti se sad pravis pametan i skakuces ko bananamen. Naduveno, bas naduveno...

imam 1 problem (ne znam da li ovdje da postujem): mislim da mi se default audio drajver/engine promijenio sa OSS na ALSA, ili je i ranije bio alsa, ali je sad zvuk nenormalno tih, kad recimo iz music managera prommijenim engine na OSS, sve je OK, ali ostali programi ostaju tihi. Kako da ovo rijesim (a da to nije standardni savjet da ne koristim xandros?)

imam 1 problem (ne znam da li ovdje da postujem): mislim da mi se default audio drajver/engine promijenio sa OSS na ALSA, ili je i ranije bio alsa, ali je sad zvuk nenormalno tih, kad recimo iz music managera prommijenim engine na OSS, sve je OK, ali ostali programi ostaju tihi. Kako da ovo rijesim (a da to nije standardni savjet da ne koristim xandros?)

Digni Alsa util i podesi jacinu zvuka po potrebi. Ako ga nema u Xandrosu, nadji ga u repositorijumima i instaliraj. Ako ga nema u repositorijumima, nadji .deb paket pa instaliraj. Ako ni onda nece da radi, baci Xandros :d

Da li neko zna kada kod nas stize asus eee pc 1000 (zanimama me ssd 40gb), utisci ako ga je neko nabavio i tacne dimenzije ekrana u cm (znam da je 10 inca) ali visina sirina? Unapred zahvaljujem! :smoke:

Digni Alsa util i podesi jacinu zvuka po potrebi. Ako ga nema u Xandrosu, nadji ga u repositorijumima i instaliraj. Ako ga nema u repositorijumima, nadji .deb paket pa instaliraj. Ako ni onda nece da radi, baci Xandros :d
ummm, kako da dignem Alsa util?

podigao sam xp na drugoj particiji (malo je resize-ovao, i nlite-ova instalaciju), i pod xp-om WinUAE, i pod njime KickOff2 extended i ne da ide k'o zmaj, nego leeeeeeeeeeetiiiiiiiiiiiiiiii

i to BEZ overclocka

Poslednja izmena:
Meni je strasno usporio. Verovatno zbog nedostatka rama, moram izgleda da ubacim 2 gb. Trenutno mi je full WIN na njemu, sta mislite da li je vredno zezati se sa tim osakacenim verzijama.
Sta je WinUAE i KickOff, ukratko?

Meni je strasno usporio. Verovatno zbog nedostatka rama, moram izgleda da ubacim 2 gb. Trenutno mi je full WIN na njemu, sta mislite da li je vredno zezati se sa tim osakacenim verzijama.
Sta je WinUAE i KickOff, ukratko?

osakaćena verzija je onoliko dobra koliko si je (ne)kvalitetno osakatio :)

nisam hteo da mrdam XANDROS, a win mi služi samo da pokrenem AMIGA emulaciju. WinUAE je program koji emulira sve Amige od 500-ke do CD32-jke (verovatno emulira i Amigu 2000 i Amigu 4000, ali ne vidim neku svrhu tome).

KickOff2 je naj naj naj naj najbolji fudbal na računarima ikada. za razliku od današnjih sporih "simulacija" kod kojih se lopta lepi za nogu u KO2 si morao stvarno da naučiš da je vodiš (čitaj: gurkaš, daješ for). igra je veoma dinamična i brza i pisana je originalno za A500

Ne znam zasto ljudi cesto porede Eee sa Windom, kad uopste nisu u istom cenovnom rangu. Meni se kod asusa definitivno ne svidja taj mali ekran. Na njemu su definitivno zabrljali sa tih 7 inchi.

Poslednja izmena:
Ne znam zasto ljudi cesto porede Eee sa Windom, kad uopste nisu u istom cenovnom rangu. Meni se kod asusa definitivno ne svidja taj mali ekran. Na njemu su definitivno zabrljali sa tih 7 inchi.

A jel si ti cuo za Eeepc 900 i 901? ;)

Ako bas i nisi strucan po tom pitanju ili te mrzi:), potrazi na netu i dloaduj osakacene verzije, u obliku tiny, beast....itd, svega su 300-350MB i u startu zauzimaju svega 70MB ram-a sto ce tvojih 512 itekako da podnese bez dodatnog prosirenja.

Poslednja izmena:
Moj asus eee je beli :S: Prosirio bih ram na 2gb ali bas nisam vest sa safcigerom pa se plasim da nesto nezabrljam!
Pitanje: gde bih to maogao da uradim ili bi neko mogao da pomogne (da to uradi uz moju asitenciju)? Hvala na odgovoru!

Moj asus eee je beli :S: Prosirio bih ram na 2gb ali bas nisam vest sa safcigerom pa se plasim da nesto nezabrljam!
Pitanje: gde bih to maogao da uradim ili bi neko mogao da pomogne (da to uradi uz moju asitenciju)? Hvala na odgovoru!

Ima ovde "shrafcigerasa" koliko ti dusa zeli. Da sam u Bgdu mogao sam ja da pomognem... Navataces valjda nekog ;)

SVI smo mi culi,nisi samo ti "pametan" ovde.Sad ja tebe da pitam nesto.Ajde strucnjak kazi gde ima da se kupi u srbistanu eeepc900 ili 901 kad sve znas???eeepc900 se NIKAD nije ni pojavio kod nas a 901 bude u imtelu 2-3 komada na svakih mesec dana i to po skoro 400e.Nekoliko postova ranije sam pitao gde ima da se kupi jedan od tih modela(osim u imtelu i da nije beli)pa vidim nisi se pretrgao da kazes gde ga ima kad si tako dobro obavesten o svemu.

@misterija021
A ti si sad ispao najpametniji na celooom forumu..
Pa pitao je covek zasto porede wind i eee kada nisu u istom cenovnom rangu
Pa covek fino kaze da li je cuo za eee 900/901 jer oni su u rangu winda i oni mogu da se porede kao i eee iz serije 1000,a oni koji porede eee 701 sa windom verovatno nisu culi za nove modele eee-a
Poz

@misterija021
A ti si sad ispao najpametniji na celooom forumu..
Pa pitao je covek zasto porede wind i eee kada nisu u istom cenovnom rangu
Pa covek fino kaze da li je cuo za eee 900/901 jer oni su u rangu winda i oni mogu da se porede kao i eee iz serije 1000,a oni koji porede eee 701 sa windom verovatno nisu culi za nove modele eee-a
Poz

Znam ja tacno sta sam rekao a ti ne moras da se javljas jer tebe nista nisam pitao ni komentarisao.Ne mora neki filozof iz Deutschland-a(kome je sve dostupno) da se iscudjava kako neko "mozda nije cuo" za pomenute modele a istovremeno da ponizava coveka.eeepc701 je prvi izasao a wind nesto kasnije a posto kod nas je naravno nemoguce naci nista osim 701 covek je verovatno zbog toga poredio doticna dva modela.Ovde je 1001 put pominjano sve o svim modelima tako da nema potrebe za glupim pitanjima gastarbajtera iz Deutschland-a "da li je covek mozda cuo" za 900/901 modele.
Poz.

Poslednja izmena:

Znaci ova je recenica koja je tebe isprovocirala,a?...a kazi ti meni gde je ovde namera da neko nekoga ponizi.decko je sa sve winkom FINO pitao decka da li je cuo za novije modele koji su u istom rangu kao i msi wind i mogu da se porede a ne 701 koji nije konkurentan. (Ne znam zasto ljudi cesto porede Eee sa Windom, kad uopste nisu u istom cenovnom rangu. Meni se kod asusa definitivno ne svidja taj mali ekran. Na njemu su definitivno zabrljali sa tih 7 inchi.)

I sada si ti ispao sta,pametan ili baraba,koji se setio posle 10 dana od poslednjeg posta da proziva decka koji je kao los zato sto je u nemackoj a bez ikakve lose namere pokusao da sugerise nesto.cak je i izrazio dobru nameru da nekome izadje u susret sa njegovim problemom i izrazio zaljenje sto ne moze jer nije u BG-u.
A pri tome niko se nije osetio prozvan osim tebe,jos da mi je znati zasto.
To sto se meni ne obracas ne znaci da ti necu odgovoriti(tebi ili bilo kome drugom)kada cujem da se prica svasta..
Jos ja ispadoh drveni advokat decku a siguran sam da ima sta da ti opdgovori ali nece da se zamlacuje..

Poz;)

SVI smo mi culi,nisi samo ti "pametan" ovde.Sad ja tebe da pitam nesto.Ajde strucnjak kazi gde ima da se kupi u srbistanu eeepc900 ili 901 kad sve znas???eeepc900 se NIKAD nije ni pojavio kod nas a 901 bude u imtelu 2-3 komada na svakih mesec dana i to po skoro 400e.Nekoliko postova ranije sam pitao gde ima da se kupi jedan od tih modela(osim u imtelu i da nije beli)pa vidim nisi se pretrgao da kazes gde ga ima kad si tako dobro obavesten o svemu.

Pre svega nemojte se prepucavati u prazno, nisam imao nameru nikoga da isprovociram :) Izvinite ako se neko osetio pogodjenim. ,)

Sto se tice pitanja, znam samo za eeepc 901 u Imtelu (saznao sam iz ovo threada). Vise od toga ne znam. Nemojte misliti da u Nemackoj "svega ima" - poznato je u narodu da tudji zalogaj ukusnije izgleda, ali nije bas tako. Jedino preko interneta moze da se naruci neki specijalni model eeepc-a, inace ih u standardnoj prodaji ni ovde nema (ima samo beli 701/901).

@misterija
A preko interneta moze da se naruci i iz "srbistana" - nemoj da te mrzi, otvori driverov thread i saznaces kako. ;)

Poz! :wave:

kako god, gospodin iz novog sada emituje izuzetno loš vajb, te ga molim da se samokazni. nismo mi krivi za njegove životne neuspehe. ovde se priča o lap topovima a ne o grehovima dijaspore. za to postoje neki drugi forumi.

dali je neko uspesno izvrsio upgrejd memorije na eee 701 bez zadnjih vratanca /znaci totalno rasturanje/ i kakva su iskustva? tj. dali je previse rizicno!?

Ljudi, zanima me da li na eee 901 linux koji poseduje 20gb ssd memorije moze da se instalira xp (koji se prodaje samo sa ssd 12gb).Znaci da se preinstalira linux i stavi se xp sto znaci plus 8gb a cena je ista.:smoke:

pitanje je samo - zašto bi :)

u principu, moj je savet da se doinstalira xp na neku particiju. ja taj njegov xandros ne bih menjao ni za šta - jednostavno, brzo, korisno i sigurno; skoro kao amiga onomad.

Gde kupiti 901 (Linux sa 20GB SSD-om)?

Nema u Imtelu, nije valjda da niko drugi nema u ponudi kod nas?

Nazad
Vrh Dno