Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

... E da i ako neko zna sta kad mi posle 2 godine rikne baterija...Da li postoji reparacija iste(znaci da se napune ili zamene te celije unutra) ili ce mi se posreciti pa za 2 godine nece biti rezervnih baterija tj podrska ce da prestane za Asus EEE Pc(ko sto zna da se desava kod ostalih laptopova)

Nemaš razloga za brigu, kao i uvek, tu je naš divni Zakon o zaštiti potrošača koji veli da je svaki proizvođač, koji valja robu na teritoriji Srbije, dužan da obezbedi rezervne delove za svoje proizvode 5-7 godina (varira) nakon isteka garancije, i ako to nije u mogućnosti, kupac ima pravo na nov uređaj (u onoj vrednosti koliko vredi njegov uređaj u tom trenutku) ili na return of money. Asus je ozbiljna firma i ne žele lošu reklamu, a Eee je njihovo čedo, treba ga ljuljati... ;)

ma uz toliko miliona prodatih EEE-a, baterija ce sigurno biti jos duuugoooo...

Ima i raznih baterija za Eee od raznih proizvođača. Najbolja se pokazala Mugen 7800mAh (ali je i najskuplja, skoro 100 evra). Baterija će biti sigurno u narednih par godina (koliko je i životni vek svake ovakve "igračke").

u narednih par godina vecini nece ni trebati baterija! ;) Sem ko hoce extended...

Evo još jednog ponosnog vlasnika ove mašinice :D

Transcend 2GB 667 radi bez problema kao i Transcend SDHC 8GB kartica tako da za iste svaka preporuka.
Kao što su mnogi rekli, tokom rada se ovo nezdravo mnogo greje i stvarno mi nije jasno kako se nešto ne istopi :d
Instalacija Windowsa, koristio sam običnu XP SP2 verziju koju sam prebacio na bootabilni USB, mi je trajalo jako dugo, čini mi se mnooogo duže od instalacije na desktop računaru. Zanima me da li je ovo normalno tj. da li je posledica instalacije sa USBa ili je mališa jednostavno jako spor :trust: takođe isključio sam page file i onda se vidi da sama instalacija zauzima svega 1GB prostora, šta ste vi uradili i kako ovo utiče na performanse s obzirom da imam 2GB RAMa što je i više nego dovoljno.

Za 12 meseci bice bar 15 modela UMPC-a skoro svih proizvodjaca sa verovatno nekim Dual Core Atom procesorima za nekih 300 evra, a tad ce i ovaj moj 701 u penziju.:)

sta se desava ako se pod Xandrosom ubaci 2GB memorije, prepoznaje li je?
Drugo, mislio sam da na externom HDDu instaliram XP Sp3, kontam da ne treba nista specijalno da pripremam, samo da li ce XP biti butabilan sa USB HDD-a?

Kol'ko sam video na netu u osnovnoj verziji on vidi samo 1GB, da bi ''video'' 2GB potrebno je nešto promeniti u kernelu.
Inače nisam se mnogo cimao s Xandrosom, u roku od par sati zamenjem je dobrim starim XPom :p kontam da čak i neko ko više voli Lin okruženje bi stavio neki drugi distro :trust:

Drugo, mislio sam da na externom HDDu instaliram XP Sp3, kontam da ne treba nista specijalno da pripremam, samo da li ce XP biti butabilan sa USB HDD-a?

Xandros po defaultu ne vidi vise od 1 GB. Moze da se prekompajlira kernel sa podrskom za 2GB ali zasto bi se cimao? Xandros je uzasno nestabilna distribucija ako smaknes easy mode, a plus treba da rodis mecku da bi nasao softver za njega (osim onoga sto je preinstalirano). Batali. Uzmi pravu distribuciju i uzivaj.

Ubuntu/SuSe/Debian/Mandriva ... Bilo sta, samo ne Xandros. ;)

ma xandros zadovoljava gotovo sve moje potrebe, za sve ostalo sam i planirao da instaliram XP, tako da me interesuje odgovor na ovo:

Zasto svi cute o modelu 901? Ne mogu da verujem da asus koji je prvi u ovom segmentu vec zaostaje iza acera i msi-a, bar kod nas :(
A jos sam nasao podatak da imaju batery drain na 900 seriji ?!

verovatno jer jos nema kod nas da se kupi..

pa da li u SRB sad moze da se nadje samo 701 surf?? :-/

surf je sad 200e, koliko i vredi...
pored winda, ne vidim zasto bi iko davao pare za losiji asus, koji bi kostao 300+ e ?! acer je trenutno tacno u sredini i po kinti i po mogucnostima, ali sto se mene tice, taj inc manja tastatura ga meni cini neupotrebljivim...

surf je sad 200e, koliko i vredi...
pored winda, ne vidim zasto bi iko davao pare za losiji asus, koji bi kostao 300+ e ?! acer je trenutno tacno u sredini i po kinti i po mogucnostima, ali sto se mene tice, taj inc manja tastatura ga meni cini neupotrebljivim...
Nek me neko opovrgne :D možda i grešim :;) al' kol'ko vidim ima One jednu ''zanimljivu'' manu, da bi se dodao RAM potrebno je rasklopiti skoro ceo laptop :d dok se kod Asusa isto odradi za 3 minuta, barem kod black modela :p Takođe, meni barem, jako bitna stvar, 701 koji sam kupio, a nema razloga da ne bude tako i za 901 kad stigne kod nas, ima garanciju od 2 godine, dok One i Wind imaju garanciju od svega godinu dana :wall:

Ja se bojim da je poklopac za ram vise bio konstruktivna greska nego feature koji cemo vidjati i od sada...
meni na windu vise od 1gb rama u sustini ne treba, mada lepo je ubosti jos |))

2god garancije je lepa stvar...

Ja se bojim da je poklopac za ram vise bio konstruktivna greska nego feature koji cemo vidjati i od sada...
meni na windu vise od 1gb rama u sustini ne treba, mada lepo je ubosti jos |))

2god garancije je lepa stvar...
Al' One nažalost dolazi sa svega 512MB :S: dok je Wind duplo skuplji od 701 :-devil-:

Što se garancije tiče, nakon što me je ista spasla kod jednog HDDa i jednog monitora :D ne pada mi na pamet da nešto uzimam bez nje ;)

Pojavio se 901 u imtelu. 380e košta.

ko sto rekoh... za te pare nema sta da trazi pored winda...

Hvala to sam prevideo iako uredno čitam sve teme o ovim mališanima :)
Na kraju će mi se više isplatiti da kupim ovde lap nego u americi... no ima još mesec dana fore da vidim šta će biti najbolja kupovina :)

MSI Wind nije Ultra low-costing PC, u sta ga ubrajaju. Dok Eee PC za 15k din, 2k din za 2GB memorije i 3k din za 16 GB SDHC.Uz "hack", dize se i rezoluzija do 1024x600.Wind jeste duplo bolji, ali cena mu je prevelika. Ni na jedan od modela se ne mozes osloniti kao na neki od Full LP-ova. Tako da ako kupujes nesto ovako kupi EEE i neces se razocarati.

Ni ja nisam tvrdio da wind ne bi mogao da bude jeftiniji... mogao bi |))

Meni je wind pre svega upotrebljiv zato sto ima 10" ekran, a nesto manje mi ne bi bilo upotrebljivo, jer bi i tastatura bila manja...
Mada nije mi jasno sto se toliko zalite za cenu wind-a kad ste placali 7" eee igracke po 300e... pa ni to bas nije ultra low cost
Nemam ja specijalnih emocija prema windu... ako za koji mesec bude nesto crno, bolje, za mnogo manje para, pa naravno da cu to uzeti sebi (wind je roza i zenin je |)))

stvarno tih 380e ispada najbolja cena igde... ako ga stvarno ima... jedino koliko vidim imaju 1god garancije u usa?!

Poslednja izmena:
Ako iko ima problema ili ne zna kako da izvrši Wireless umrežavanje sa desktopom evo dobrog tutorijala :) http://www.hardwaresecrets.com/article/418
Iznenadilo me je koliko je dobra i brza veza, ovo kucam sa eee :D a ''streamovanje'' materijala je sasvim pristojno. Shareovao sam storage particiju i preko mališe mogu da pristupam skoro svemu na desku, muzika, video fajlovi, sve radi, za mene iznenađujuće brzo, bez ikakvog seckanja. Što se kućnr primene tiče to mu je po meni jedna od boljih namena, šta god ''veliki'' komp radio s ovog imam pristup netu, MSNu, muzici, video fajlovima....

Cek Cek...U vezi umrezavanja....Ja bi da uradim sledece...Da povezem EEE i moj komp...Moj komp ima pristup netu preko LAN/AP/Antena fazona....Koliko sam razumeo od opreme mi treba Wireless za komp(desktop) iskonfiggurisem sta treba vec i mogu moj EEE da povezem na kucnu mrezu bash kao sto radim po kaficima itd...

Daj pojasni nama malo glupavima(moram da priznam jesam informaticar ali mreze ove bezicne mi nikad nisu bile jasne)....tj ovaj fazon umrezavanja svi pricaju druge price nikad ne znam sta mi treba

Imam crnu varijantu 4G 701 sa malom Eee PC nalepnicom (~1cm sa 0.5cm) na srafu poklopca za memoriju koju sam vec skinuo zbog ubacivanja ram-a, pa me interesuje da li se njenim skidanjem gubi garancija?

Nazad
Vrh Dno