Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

Ahmmm ja sam bio postavio pitanje da li EEE moze da zameni desktop...Moze ali na kratko...DA SSD jeste brz ali da vidish kako je instaliranje i pokretanje aplikacija sa flash kartica smucilo bi ti se...(ok kontam da imam sporu ali brate ono je strasno)...

Da si ti meni ziv i zdrav, evo sta ti treba.

Imam je, radi kao navijena. 23 MB/s. Brza od USB harda koji takodje imam (WD passport).

E hvala ja mislim da je to to...Taman bi mi takva jedna trebala kartica pa da se ne mlatim vise(mislim ova moja je ok za filmove i muzike ali nije za programe itd)

Pa malisa je opasan a posebno sto niko kod nas nije video takvo nesto a svi misle da je neka igracka ili onaj portabl DVD plejer...Dobro dodje za pocetno uklizavanje :)

Ja sam ubjedjen da je eee i nastao tako sto se iskupila grupica asusovih inzenjera koji su imali problema sa socijalnim zivotom i muvanjem djevojaka...Onda su napravili ovo i komotno su mogli po kaficima razgovarati sa nepoznatim djevojkama o autonomiji baterije, brzini procsora, mogucnosti programiranja na istom, a da se pri tome drze vec zapocete teme i pricaju o onome sto vole :D:D
Da, da nevjerovatno je kakvi su komentari djevojaka kad vide pc eee ;)

Postoje i druge ženske teme za razgovor pored EEE. Mali Asus je samo početak, sledeće je da počnete da kupujete ELLE... :d

znaci ja sa roza windom mogu da idem momka da trazim kad promenim orjentaciju |>>

Mislim da vam nece pomoci ukoliko otvorite mali, slatki, beli eee pred nekom devojkom ukoliko ste ga izgrebali u dodvanju memorije, omascivanju pomocu bureka i ostalih kulinarskih sadrzaja...sta fali ronza windu on je pravi magnet :whip:

Evo ga i EeePC1000 od 10" ! Sa sve hard diskom, koji je bar za sada izgleda ipak pobedio SOLID STATE diskove. Dobio je i pola kile, ali se po karakteristikama vrlo priblizio konkurenciji, ali ne znam da li su jos uvek zadrzali siromasnu paletu 16 bitnih boja kao na 700 i 900-tici. Mada je moj favorit za sada Acer Aspire One A150-X sa HD od 120GB i Linuxom na amazonu kosta 251 funti! Ali evo vam dole linka (svedskog doduse) sta je sve "vruce" na tu temu i kako izgleda.

http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=203213&pid=2032499&st=0&#entry2032499

Izgleda da je najbolje jos malkice pricekati

Poslednja izmena:
Evo ga i EeePC1000 od 10" ! Sa sve hard diskom, koji je bar za sada izgleda ipak pobedio SOLID STATE diskove. Dobio je i pola kile, ali se po karakteristikama vrlo priblizio konkurenciji, ali ne znam da li su jos uvek zadrzali siromasnu paletu 16 bitnih boja kao na 700 i 900-tici. Mada je moj favorit za sada Acer Aspire One A150-X sa HD od 120GB i Linuxom na amazonu kosta 251 funti! Ali evo vam dole linka (svedskog doduse) sta je sve "vruce" na tu temu i kako izgleda.

http://www.minhembio.com/forum/index.php?showtopic=203213&pid=2032499&st=0&#entry2032499

Izgleda da je najbolje jos malkice pricekati
16-bit boje WTF? :trust:
Po čemu je HDD pobedio SSD osim po odnosu cene po GB?
Ako neko baš hoće da ga koristi kao desktop replacement neka uzme običan + HDD rack, a u ''mobilnoj nameni'' stvarno ne znam šta će vam toliki GB :D Ne kažem, dobro dođe, al' nit je neophodno, nit je potrebna tolika količina.

Eee, pa svi se fokusiraju oko memorije grafike a skoro niko nije naveo da su graf. karte na modelima 700 i 900 sa 16-bit nom paletom boja. Kao moj PC pre 11 godina, ako i on nije imao bogatiju paletu. Kod ONE-a moze da se bira izmedju 16 i 32-bita. E, sad ONE sam probao pod XP-om, a sa 900-tkom sam se igrao u LINUX varijanti. Da li je i kod 900tke moguce "dici" boje na 32-bita voleo bih da znam.

PA bice das je zbog odnosa cena/kolicina memorije. Za sad.

Moje oko ne vidi razliku tako da mi je 800*480@32bit@60hz dosta dobro i mnogo bolja slika je kod mene nego kod onih starih compaq etc laptopova(mislim taj klase procesor,grafa,pa i kolicina hard diska) koje srecem po mom Ratkovu

Ne vredi vam nista mali laptop(bilo koji laptop) ukoliko ce te nakaciti neke skalamerije na njega.... Sad me samo interesuje kada ce da Alianware da izbaci neki 7" laptopcic??? :D:D:d
P.S. Proslo je vreme 15" i 17" laptopova, minimalizam na delu:p

OVAJ dell je bas CUTE

Poslednja izmena:
Ne vredi vam nista mali laptop(bilo koji laptop) ukoliko ce te nakaciti neke skalamerije na njega.... Sad me samo interesuje kada ce da Alianware da izbaci neki 7" laptopcic??? :D:D:d
P.S. Proslo je vreme 15" i 17" laptopova, minimalizam na delu:p

OVAJ dell je bas CUTE

bogami nije proslo!! ja mog hp-a 8710w ne bi menjao ni za sta na svetu :) heheh. 17tica je keva. 19 tica bi bila previse, a na 15tici ne moze da se radi ljudski :)

a kad vec pricamo o malim fancy laptopovima jel ste videli sonyja? ubedljivo najlepsi komp na svetu!!!! a postoji i u titanijumskoj varijanti. crni bruseni titanijumm... mmmm....

sony_vaio_tz30_ita_1.jpg

sony-vaio-tz20.jpg

nije skup :p

ps. sorry zbog velikih slika...

Poslednja izmena:
Eee, pa svi se fokusiraju oko memorije grafike a skoro niko nije naveo da su graf. karte na modelima 700 i 900 sa 16-bit nom paletom boja. Kao moj PC pre 11 godina, ako i on nije imao bogatiju paletu. Kod ONE-a moze da se bira izmedju 16 i 32-bita. E, sad ONE sam probao pod XP-om, a sa 900-tkom sam se igrao u LINUX varijanti. Da li je i kod 900tke moguce "dici" boje na 32-bita voleo bih da znam.

PA bice das je zbog odnosa cena/kolicina memorije. Za sad.
Ma kakvi crni linuxi :d Xandros kod mene nije preživeo ni par sati :-devil-: Naravno da ima 32-bit paletu boja. Inače čini mi se da je ekran pristojno bolji od ekrana moje 5 godina stare Toshibe :type:

Zna li neko gdje mogu kupiti neku torbicu za pc eee kod nas? Nasao sam neke opcije po inostranstvu, ali mi se ne placa postarina bezveze...

Ne znam da li je bilo ali sada sam video eee u Metrou (Krnjacha) za 12.949,20din!
Chak sam i slikao ali me merzi da kachim :) Standardni 4G surf model!

Zna li neko gdje mogu kupiti neku torbicu za pc eee kod nas? Nasao sam neke opcije po inostranstvu, ali mi se ne placa postarina bezveze...
Spominjao je neko torbice za portabl DVD playere, traži to u radnjama, imaš npr. veliki izbor torbica i u fotoradnjama pa se možda nađe neka koja paše. Meni je za sad praktičnije da ga nosim u torbi u kojoj nosim i neke druge stvari, naravno to zahteva i veću opreznost :-devil-:

Spominjao je neko torbice za portabl DVD playere, traži to u radnjama, imaš npr. veliki izbor torbica i u fotoradnjama pa se možda nađe neka koja paše. Meni je za sad praktičnije da ga nosim u torbi u kojoj nosim i neke druge stvari, naravno to zahteva i veću opreznost :-devil-:

Pa el se dobija neka torbica uz njega?

a kad vec pricamo o malim fancy laptopovima jel ste videli sonyja? ubedljivo najlepsi komp na svetu!!!! a postoji i u titanijumskoj varijanti. crni bruseni titanijumm... mmmm....

Ja se natražih tog titanijumskog, a nađoh samo CF varijantu... :p

Poslednja izmena:
bogami nije proslo!! ja mog hp-a 8710w ne bi menjao ni za sta na svetu :) heheh. 17tica je keva. 19 tica bi bila previse, a na 15tici ne moze da se radi ljudski :)

sony_vaio_tz30_ita_1.jpg

sony-vaio-tz20.jpg

nije skup :p

ps. sorry zbog velikih slika...

Koji je model ovog VAIO-a ?

To je TZ30...

da li je SSD kod 901 isto spor kao kod AA1 i kad stize neki 1000 model sa hdd?

Evo ja imam ponudu(nije sve 100%) da sutra(mozda) zamenim svoj FSC 7010 kojega imam 1.5god a kupio sam ga polovnog! Tj. on ima 256mb SD rama koji je skup za nadogradnju, 20gb hard disk koji krci ko nenormalan i uvek moram nesto da brisem zbog prostora,procesor P4 m na 1.7 512kes, cd/dvd CITAC koji mi netreba, baterija 2h da predjem na stvar da li da ga zamenim za eee 701 u koji bi dodao 2gb rama i 1.5" hard disk(rekli da moze) koristio bih ga za put(gledanje filmova i slusanje muzike) na putu. A u stanu za isto to samo na eksternom monitiru, da li moze da podrzi 1440x900 rezoluciju? Naravno bez doplate za doplatu ne dam!!! Sta mislite??? Ipak je ovo promena necega staroga za nesto sto ima garanciju!

Poslednja izmena:
AJ cita li neko ovo!!! Pomagajte ono sutra je vec postalo danas!!!

pa brate bem li ga.... eeepc ti je sigurno bolja opcija za na putu. meni recimo kod eeepcja smeta sto je mali ekran. i ne verujem da bih mogao da ga intenzivnije koristim - iz tog razloga. ako tebi to ne smeta, mislim da ti nije losa solucija da uzmes eee. mada 2gb rama u eee pcuju?? cemu to??

Ja sam eeePC kupio istog momenta kada se pojavio u nasim radnjama. I potpuno je opravdao moja ocekivanja. Na putu mogu da na njemu wireless pregledam mail i surfujem internetom, mogu da se igraju sve igre sa Reflexive sajta i na kraju da se uziva u filmu. A ne mogu da opisem kako sve to izgleda kada ga povezem na TV LCD 32".
Da bi ovo sve radilo kako treba potrebno ga je overklokovati sto se postize vrlo jednostavno, nakon instalacije programa koji je za to i predvidjen. Jedini nedostatak mu je velicina ekrana i zato jedva cekam da se pojavi nova verzija.

Vrh Dno