Citam sve ovo i nikako mi ne ide u glavu sta ljudi vide u tom nesrecnom notebook-u.
Ima prcvoljak od monitora, osakacen do maximuma i prodaje se za 250€, a za 150€ mozes da kupis polovnu trojku koja radi na istom taktu kao i ovaj i jos pride ima opticki uredjaj, normalan HDD i normalan ekran.
pet godina već... ne šest godina koristim palm pda. prvo sam imao 160x160 ekran, pa 320x320. nokia 6233 mi ima 320x240. pre toga se p800 koji je imao 208x320 tačaka.
onda sam dobio odličan toshiba tecra lap-top koji mogu da treskam bez bojazni od felera na hard disku jer ima sjajnu hdd zaštitu, i ima ekran od 1280x800. ali tecra je teška skoro tri kilograma i nikako se ne uklapa u moj lifestyle.
onda su napravili skoro idealnu napravu - veličine rokovnika (koji sam inače nosao okolo pre nabavke prvog palma III xe), težine manje od kilograma i bez hard diska o čijem treskanju (ne) moram da vodim računa. da ne spominjem wireless kojim se konektujem na (stvarno brz) net u firmi, roditeljskoj kući, igralištu gde vodim dete u raketu. ekran od 800x480 ima mnogo veću radnu površinu od 320x320, tako da je glupo žaliti se. što se mene tiče, radna površina ekrana mobilnog računara (ali stvarno mobilnog, a ne da mi treba auto da ga vozam po gradu) se ovim asusom povećala, a ne smanjila.
imam samo jednu stvarnu zamerku - nepostojanje bluetooth-a koji, eto, moram da ugrađujem, jer kad je sa strane narušava idealan položaj računara (između kolena). bluetooth je neophodan u situacijama kada wireless-a nema. 3g rules!
problem sa prostorom je rešiv pomoću izmenjivih sdhc kartica koje su opet pojeftinile, ili ugradnjom flash diska.
poređenje sa fiksnim računarima (polovna trojka ii slične gluposti) je neumesno. ja ionako nikada nisam kod kuće, a kući se odmara ona tecra sa početka priče.