Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

1. Ima
2. 800x600 ako se ne varam na preinstaliranom Linuxu a na Windowsu / drugom l

Varaš se, ladno sam ga spojio na 19" P193 acer crystalbrite i podesio rezoluciju 1440x900 (bilo je potrebno malo modifikovati xconf.org, ali piece of cake) i radi super.

Možeš to videti u megastores electronica, imaju baš tu kombinaciju - izgleda i radi super.

Ja rekoh moze da se hakuje i da se dobije i jaca rezolucija :) (a i opet rekoh da nisam siguran).

1. Ima
2. 800x600 ako se ne varam na preinstaliranom Linuxu a na Windowsu / drugom linuxu moze i vise (mada postoji hack i za sam Xandros)
3. Uvek
4. 900 MHz
5. Meni bogami radi ceo dan na poslu ali nije bas 50% opterecen. Zagrevanje? I nije nista specijalno

Gresis sinak :):):) . Maksimalna rezolucija je 1600x1200 na vga izlazu, a real clock je 630Mhz, dok je uz pomoc programa eeectl moguce ostvariti 900Mhz pa i vise. Meni je radio 3 dana kad sam ga testirao itd, bez prestanka na nekih 40% (sa povremenim underclockom od 400Mhz) dok se ventilator palio samo povremeno i to na 30% i temp nije prelazila 52C. Tako da je 100% pouzdan za bilo sta:):):). Pozdrav

Ovo je UMPC a ne PC(sto je slucaj sa eee-om)!!!!!!!! Nije bas velika razlika, ali nekako i jeste:):). Od UMPC imate bas puno resenja i od HTC-a, QTEK-a, itd..... Guglajte malo.

Ma hoce li se kod nas pojaviti ta verzija sa kamerom, konacno???
Smesno mi je bilo, gledam na PC Berzi i vidim oglas DPC Computers:

ASUS eeePC 4G Surf Intel Mobile CPU - 4G SSD - 512MB DDR2 - 802.11bg -
4 cell battery 4400 - Linux (ENG) - nema modem, nema kameru, nema optiku

Verovatno ko god pozove pita da li ima sve ovo...mukice :)

Ma hoce li se kod nas pojaviti ta verzija sa kamerom, konacno???
Smesno mi je bilo, gledam na PC Berzi i vidim oglas DPC Computers:

ASUS eeePC 4G Surf Intel Mobile CPU - 4G SSD - 512MB DDR2 - 802.11bg -
4 cell battery 4400 - Linux (ENG) - nema modem, nema kameru, nema optiku

Verovatno ko god pozove pita da li ima sve ovo...mukice :)

I ja cekam, ali zasad nema modela sa kamerom....

turbo

Pa sta fali ovom modelu? Mislim, jedino sto mi stvarno nedostaje je modem, al et... A na oba prethodna laptop-a sam imao web kameru i nisam je upalio 5 puta u zivotu. Mada...... ko koristi skype ili nesto drugo, a pritom ima dobar net, onda je 4G 701 savrsena masinica!!!

Samo mi jedno nije jasno, a to je sto su surf model osakatili modemom (za kameru razumem), a 4G 701 ima i jedno i drugo,a zante i sami da je modem beskoristan za cam chat i sl(jedino fax i dr)!!! Mogli su da naprave bolji spoj. Zar ne???

Konkurencija

Novi Eee PC 900 će izaći ranije od očekivanog.

A nova konkurencija na pomolu:

The HP 2133 Mini-Note PC

Još kad Acer izbaci svog konkurenta, biće veselo :).

Video sam ovog HP malisu i mislim da je strava i da ima sve sto je potrebno a sto fali eeePC-u. Pitanje je jos samo cene?

Za HP je prvobitno najavljena cena od 630$, ali ne znam da li je bilo nekih promena u međuvremenu.

VIA CPU ? Neka hvala, sacekacu Atom. :)

Poslednja izmena:
Ево цене и спецификације:
32544.jpg

http://www.notebookreview.com/picture.asp?f=32544

Тест Asus Eee PC 4G Windows Review:
Submitted by JerryJ on Monday, April 07, 2008

by Jerry Jackson

The Asus Eee PC quickly became an overnight success after its release last year. Consumers looking for a low-cost ultraportable laptop began buying the Linux-based Eee PC in record numbers. After months of customer feedback, Asus has decided to offer the Eee PC with Windows XP and a couple of extras ... all for close to the same amazing price. Let's take a look.

...

Video sam ovog HP malisu i mislim da je strava i da ima sve sto je potrebno a sto fali eeePC-u. Pitanje je jos samo cene?

hmmm... teži je za više od trećinu, a ima i hard. to će reći - nema ovakvog opuštenog zavaljivanja u fotelju i drndanja u krilu, dobacivanja preko stola sa klopom, i sličnih ekstremnih akcija, nego pažljivo jurenje ravne površine, više cimanja prilikom nošenja i sl.

eee pc je mnogo fina terenska napravica koja ima maksimalnu upotrebnu vrednost za nekoga ko je hiperaktivan. moglo bi tu svašta biti bolje, ali za ove pare u ovim dimenzijama je skroz ok. pritom, njegova tweakbilnost je zadivljujuća. sledećeg vikenda mi majstor raša ulemljuje usb flešku i bluetooth i od tog momenta mogu da kažem da računarče zadovoljava 95% mojih neigračkih potreba.

hmmm... teži je za više od trećinu, a ima i hard. to će reći - nema ovakvog opuštenog zavaljivanja u fotelju i drndanja u krilu, dobacivanja preko stola sa klopom, i sličnih ekstremnih akcija, nego pažljivo jurenje ravne površine, više cimanja prilikom nošenja i sl.

eee pc je mnogo fina terenska napravica koja ima maksimalnu upotrebnu vrednost za nekoga ko je hiperaktivan. moglo bi tu svašta biti bolje, ali za ove pare u ovim dimenzijama je skroz ok. pritom, njegova tweakbilnost je zadivljujuća. sledećeg vikenda mi majstor raša ulemljuje usb flešku i bluetooth i od tog momenta mogu da kažem da računarče zadovoljava 95% mojih neigračkih potreba.

Slazem se u potpunosti, cena, dimenzije i tezina su glavni adut ovog uredjaja... sve ove NOVE najave i takozvani konkurenti su em, veci, em tezi pa naravno i SKUPLJI od prvobitne ideje, dakle UOPSTE nisu konkurentni....

Zao mi je samo sto smo supak svemira pa nisam uspeo da nabavim verziju sa kamerom, a svi me sada ubedjuju da toga nece ni biti posto NOVE verzije preuzimaju mesto starih... steta, ali sta je tu je...

turbo

Slazem se u potpunosti, cena, dimenzije i tezina su glavni adut ovog uredjaja... sve ove NOVE najave i takozvani konkurenti su em, veci, em tezi pa naravno i SKUPLJI od prvobitne ideje, dakle UOPSTE nisu konkurentni....

Zao mi je samo sto smo supak svemira pa nisam uspeo da nabavim verziju sa kamerom, a svi me sada ubedjuju da toga nece ni biti posto NOVE verzije preuzimaju mesto starih... steta, ali sta je tu je...

turbo

Ja imam verziju sa kamerom, ali je i ne koristim... Mislim, lepa je *******cija, ali sta ce ti? Realno...?

Da citas postove pazljivo bilo bi ti jasno, ne treba uredjaj meni, nego je trebao biti poklon... jednoj curici koja je daleko od svojih roditelja na faksu i skype je jedna od mogucnosti komunikacije, a sto da se i ne vide, kad bi moglo...

Znam moze i posebno da se nakaci kamera, ali onda sve to gubi na portabilnosti i kompaktnosti.... ovako bi bilo mnogo elegantnije...

No uopste nije bitno kome sta ZASTO treba, nego pomagaj gde da kupim ono sto mi treba... Otkud tebi verzija sa kamericom?

turbo

hint: Location: Aachen, Deutschland

u italiji sam vidjao samo sa kamerom i kostao je tacno 300e...

Da citas postove pazljivo bilo bi ti jasno, ne treba uredjaj meni, nego je trebao biti poklon... jednoj curici koja je daleko od svojih roditelja na faksu i skype je jedna od mogucnosti komunikacije, a sto da se i ne vide, kad bi moglo...

Znam moze i posebno da se nakaci kamera, ali onda sve to gubi na portabilnosti i kompaktnosti.... ovako bi bilo mnogo elegantnije...

No uopste nije bitno kome sta ZASTO treba, nego pomagaj gde da kupim ono sto mi treba... Otkud tebi verzija sa kamericom?

turbo
Ја сам откуцао већ неколико пута да модел с камером (4G) има да се купи у Хрватској. Вероватно има и у Мађарској, али ја мађарски не знам. Скокни до Сегедина железницом ;).

Kontaktirao sam vec uvoznike za Madjarsku, 4G je rasprodat kao secer, sledece kolicine nece biti pre maja, ali nisu sigurni da li ce dobijati ponovo ovu seriju ili ce dobiti nove verzije (900)... za Hrvatsku vec nemam informacija, nemam kombinaciju odatle da mi neko donese :(

turbo

Kontaktirao sam vec uvoznike za Madjarsku, 4G je rasprodat kao secer, sledece kolicine nece biti pre maja, ali nisu sigurni da li ce dobijati ponovo ovu seriju ili ce dobiti nove verzije (900)... za Hrvatsku vec nemam informacija, nemam kombinaciju odatle da mi neko donese :(

turbo

Ako se zaista u skorije vreme pojavi nova verzija, uzecu ja novi tebi cu prodati moj 4G - jel moze tako? Samo nemoj tugovati :wave:

Citam sve ovo i nikako mi ne ide u glavu sta ljudi vide u tom nesrecnom notebook-u.
Ima prcvoljak od monitora, osakacen do maximuma i prodaje se za 250€, a za 150€ mozes da kupis polovnu trojku koja radi na istom taktu kao i ovaj i jos pride ima opticki uredjaj, normalan HDD i normalan ekran.

Citam sve ovo i nikako mi ne ide u glavu sta ljudi vide u tom nesrecnom notebook-u.
Ima prcvoljak od monitora, osakacen do maximuma i prodaje se za 250€, a za 150€ mozes da kupis polovnu trojku koja radi na istom taktu kao i ovaj i jos pride ima opticki uredjaj, normalan HDD i normalan ekran.

pet godina već... ne šest godina koristim palm pda. prvo sam imao 160x160 ekran, pa 320x320. nokia 6233 mi ima 320x240. pre toga se p800 koji je imao 208x320 tačaka.

onda sam dobio odličan toshiba tecra lap-top koji mogu da treskam bez bojazni od felera na hard disku jer ima sjajnu hdd zaštitu, i ima ekran od 1280x800. ali tecra je teška skoro tri kilograma i nikako se ne uklapa u moj lifestyle.

onda su napravili skoro idealnu napravu - veličine rokovnika (koji sam inače nosao okolo pre nabavke prvog palma III xe), težine manje od kilograma i bez hard diska o čijem treskanju (ne) moram da vodim računa. da ne spominjem wireless kojim se konektujem na (stvarno brz) net u firmi, roditeljskoj kući, igralištu gde vodim dete u raketu. ekran od 800x480 ima mnogo veću radnu površinu od 320x320, tako da je glupo žaliti se. što se mene tiče, radna površina ekrana mobilnog računara (ali stvarno mobilnog, a ne da mi treba auto da ga vozam po gradu) se ovim asusom povećala, a ne smanjila.

imam samo jednu stvarnu zamerku - nepostojanje bluetooth-a koji, eto, moram da ugrađujem, jer kad je sa strane narušava idealan položaj računara (između kolena). bluetooth je neophodan u situacijama kada wireless-a nema. 3g rules!
problem sa prostorom je rešiv pomoću izmenjivih sdhc kartica koje su opet pojeftinile, ili ugradnjom flash diska.

poređenje sa fiksnim računarima (polovna trojka ii slične gluposti) je neumesno. ja ionako nikada nisam kod kuće, a kući se odmara ona tecra sa početka priče.

Pa procitaj ispocetka, ali detaljno. ,)

Pitanje za sve vas koji ste ga kupili: U cemu ga nosate? Torba, ranac, nesto...
Onaj case logic koji je pominjan tamo negde na pola teme, niti mi se svidja, niti ga ima. Uzeo sam neku torbicu, ali nije predvidjena za lap, sto znaci da nema nikakvu zastitu od udaraca...

Ja ga strpam u najobicniji ranac sa buvljaka od ljadu dinara. i jos neke sitnice kada idem na fax. I to se pokazalo kao dobitna kombinacija.

Pitanje za sve vas koji ste ga kupili: U cemu ga nosate? Torba, ranac, nesto...
Onaj case logic koji je pominjan tamo negde na pola teme, niti mi se svidja, niti ga ima. Uzeo sam neku torbicu, ali nije predvidjena za lap, sto znaci da nema nikakvu zastitu od udaraca...

Nosim ili u rancu (najobicnijem mogucem) ili u ruci. Kada ga upakujete u njegovu asus torbicu, lici na svesku i udoban je za nosenje u ruci. U tom slucaju bukvalno imate "prirucan komp" ;)

nisu mi dali asus torbicu :(

nosam ga u rancu, udarci ne bi trebalo da su problem. gledao sam snimke na youtube-u na kojima pada sa prilične visine ;)

Da, opusteno ni meni ne dadose torbicu.
Gledao sam i ja youtube klipove, ali ja bih da ga ipak malo osiguram. Da li ima kod nas onih cvrstih torbica/carapa/sleeve varijanti za njega. Googlah, ali ne nadjoh

Nazad
Vrh Dno