Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

nema tu baterije... polovna trojčica od sto pedes' eura uopšte nije lap top

Ljudi ako je taj koji je kupio ovog malisu (kao sto sam ja) zadovoljio svoje potrebe sa njim ili nekim drugim racunarom onda je to pravo. Ovde i po drugim forumima uglavnom sam procitao dobre "kritike" za eeePC od ljudi koji su ga kupili. Opravdao im je (kao i meni) ocekivanja. Ostalo je sve nebitno i stvar ukusa.
Pre ovog malise imao sam tu trojcicuali je to bio uglavnom "prevozni" racunar jer je bio tezak i sa vrlo losom baterijom koja je svoje vec odsluzila. Ovo je nesto sasvim drugo.
Ovog malisana za sada nosim u staroj torbi od trojcice i trazim neku torbu za njega. Obisao sam vise radnji ali nigde ne mogu da pronadjem torbu koja bi me zadovoljila. Video sam po forumima da se pominje torba za 7" do 10" DVD plejere koji se mogu zakaciti i za sediste u kolima ali to ne mogu da nadjem.
Pomoc. Predlozi za torbu.

Kao sto vidis, to je opsta muka. Na eeeuser forumu sam video mnogo dobre torbe, sa sve zastitnim ojacanjima, jako moderne :d, ali su trzista jako daleko. Ovde se jos uvek lovi prava stvar

Uuuu, ona digilegend mi se bas djasvi, a ni ona Autobot nije za bacanje :p

Poslednja izmena:
I meni, bar na osnovu slika deluje nekako nesimetrichno. Ali o5 josh jedan mini lap u ponudi shto je dobro za nas kupce jer ce cene morati dole zbog konkurencije :)

Da li MSI predstavio svoje modele koji ce konkurisati Asusu eee?

Samo da javim da ona Comtrade ponuda sax totalno! Potreban mi je onaj 3G modem i nije problem ugovorna obaveza, pa reko' ajde da uzemem i eee.

Pozovem, kaže 17999...a PDV? To je krajnja cena. Nekoliko minuta kasnije, zovu oni mene (caller ID), da mi kažu da je ipak bila greška i da na tu cenu ide PDV.
Pitam ja 8 ili 18? 18, naravno, to je notebook! Da, baš zato bi i trebalo da ide 8.
Kaže mi da sačekam i posle nekoliko minuta dobijam informaciju da eee+osnovni MTS 3G košta 22090 dinara.
Ni meni ni njemu nije bilo jasno odakle je ispala ta brojka, ali u svakom slučaju, eee može da se uzme za manje pare (ako je verovati itsvetu) i bez ugvora...

ja sam zvao te najjefitnije cene sa itsveta i kod svih je cena 22900 sad koliko ko racuna kurs...

ASUS Eee 4G Surf svuda , ali svuda kosta 22900 dinara. Nije moguce naci jeftinie od toga, jer je to zvanicna cena za srbiju!!! A yi fazoni sa ugovorom su samo zbog toga sto dobijes modem za DZ koji kosta oko 100 *******!!!

Najjniža cena na pomenutom sajtu je 257.5 i telefonom su mi rekli da je kurs 83 što prostom matematičkom operacijom množenja daje 21372.5 dinara.

Modem je u vreme kada je počela eee+3G akcija bio 1dinar. Sada je 6500din u MTS-u...

E, kupljeno chudo!!!!

U Budimpesti, 4G White, model sa integrisanom kamerom, 300e bez poreza...

Jos samo da odem po malisana, verovatno sledeci vikend, pa vam saljem utiske!

Turbo

I ja da se uclanim u klub, 4G Surf Black (jeeeedva nadjoh crni u PG), ovamo sam ga najjeftinije nasao za 279e, 2 god garancije :) A sad idem da cackam! 8)

Evo da vam prenesem jos neka moja iskustva.
Kupio sam mikro usb bluetot i usb modem. Sve to za dodatnih 2100 din i dobio punu funkcionalnost ovog malise za sve sto je meni potrebno. Wi-fi maksimalno koristim jer imam instaliranu wi-fi mrezu kod kuce. Mislim da je malisan dobro hardverski konfigurisan ali da zahvaljujuci nasoj "razvijenoj" infrastrukturi moramo koristiti modemski pristup internetu bar na 90% lokacija. Jasam mikro usb bluetoth kupio za vrlo sitne pare tako da su taj modul mogli da ubace u ovog malisu i mislim da cenu nebi ni morali da povecavaju ali...

Ipak i dalje sam vrlo zadovoljan sa ovim malisanom. Njegova tezina+punjac+mikro bluetot+usb modem=1,4kg!!! Prezadovoljan sam. Vucaram ga svugde i koristim non stop. Baterija mi uz ukljucen wi-fi ili bluetoth traje nesto preko 2h. I to mi je zadovoljavajuce.

Instalirao sam XP (ogoljen nLite-om), open ofis i razne programcice i sve mi to zauzima sada oko 1.8GB. Citam da vecina korisnika kada instalira drivere na XP sa SP2 ili SP3 ima problema sa driverom za muzicku karticu. Sa nLite-om sa ucitao sve drivere za eeePC i automatski instalirao i nisam imao problema sa zvukom.

Za cenu po kojoj se prodaje mislim da je odlican proizvod (za sada), mozda sacekamo i bolje i brze neke novine ali videcema i cena koja ce im biti!!!

Bash sam dosta chitao o HP 2133 ili HP MINI kako bi trebalo konachno da se zove. Meni je ovo vrh. Znam da svaki korisnik ima neke svoje zamisli odnosa prenosivosti i funkcionalnosti ali mislim da bi meni ovo leglo kao 1 na 10 :) Na YT ima dosta videa o njemu!

Bash sam dosta chitao o HP 2133 ili HP MINI kako bi trebalo konachno da se zove. Meni je ovo vrh. Znam da svaki korisnik ima neke svoje zamisli odnosa prenosivosti i funkcionalnosti ali mislim da bi meni ovo leglo kao 1 na 10 :) Na YT ima dosta videa o njemu!

Evo jednog odlicnog testa.

jel ima informacija kada ce se pojaviti u prodaji i koja ce cena biti za PC 900 kod nas i u madjarskoj ili nemachkoj ?

Evo ga i MSI Wind koji se taman uklapa u kategoriju...
http://www.tcmagazine.com/comments.php?id=19331&catid=2
Said to be priced from 299 to 699 Euro, the Wind laptop will come in a slick white casing, weight about 1 kg and arrive soon in several flavors. Wind machines will be available with either a 8.9" or 10-inch LED-backlit LCD screen with a 1024x600 resolution and will be loaded with Windows XP. Hardware wise, the upcoming notebook, is expected to feature an Intel platform backed by 1GB of DDR2 memory and a 2.5-inch 80GB hard drive. With a battery life said to last for up to 7 hours, the Wind is looking like a worthy competitor for the top spot in the low-cost market. We'll have two please.

Odlicni linkovi!:wave:
There's no difference in price between these two versions because the 12GB model comes preloaded with Windows XP, while the 20GB version is running Linux. Basically Asus has used the money saved by installing an open source operating system to increase the storage. Of course if you really are set on Windows XP, the obvious suggestion would be to buy the Linux machine, then just install XP yourself - assuming that you have a spare copy of XP knocking about that is.

pitanje: kako da u ovom njegovom firefoxu dobijem sve opcije u tools meniju? Makar strtnu stranicu da podesim na blank :p

Цена новог Eee PC 900

Појавио се у предпродаји Asus Eee PC 900 у Немачкој:

Линукс верзија

Виндоувс верзија

399 евра (335,29 без пдв-а) није пуно. Очекујем у Србији да ће бити око 450 евра.

Vrh Dno