Šta je novo?

Asus Eee PC - diskusija

A kako sljaka linux na eee kada treba da prepozna neki usb uredjaj poput digitalnog fotoaparat...? prepoznaje li ga sam ili ..?

Prepoznaje odlicno i automatski mountuje. Stagod da sam ubacio u USB, korektno je radilo.

» eeePC uz MTS 3G Net paket
.

Asus EEEPC + 3G Net paketi.

Uz 3G NET plus tarifni profil za prenos podataka i ugovornu obavezu od godinu dana imate mogucnost kupovine Asus-a po beneficiranoj ceni, a koja zavisi od tarifnog profila za koji se odlucite.

eeePC+3G Net paket plus 1GB
18.000,00

eeePC+3G Net paket plus 2GB
14.000,00

*cene promotivnih paketa prikazane su bez PDV-a

Navedene postpaid pakete mogu kupiti:

- svi korisnici (svi korisnici koji zakljuce nove postpaid ugovore (064) bez obzira na broj postpaid ugovora koje vec poseduje).

Karakteristike tarifnih profila za prenos podataka:

3G Net paketi
3G Net plus 1GB
3G Net Plus 2GB
3G Net paket 5GB

Mesečna pretplata
900.00
2,300.00
3,500.00

Besplatna količina prenetih podataka
1 GB
2 GB
5 GB

Cena za 1MB nakon besplatnih MB
9.20
7.20
5.12

U periodu trajanja inicijalnog ugovorenog vremenskog perioda korisnik moze menjati tarifni profil, s’ tim da ne moze izabrati nizi tarifni profil od inicijalno izabranog.

Promotivni paket sadrzi:

Postpaid SIM karticu
Huawei USB modem E170
Notebook Asus eeePC 4G surf

E sad koliko je to isplativo...Nisam bas nesto odusevljen :)

Poslednja izmena:
@PJ
Svestan sam ja toga i sve zavisi od potreba pojedinca, a i smajli je na kraju.;)

Naravno, i ove sličice su u kontekstu šale :)

S obzirom da mi je potreban jedan ili dva MTS 3G paketa 1GB, mislio sam da će možda da uleti i jedan eee za male pare, ali ovako,...
Praktično dobiješ 5 meseci NET za dž i još 7 plaćaš. Pa i nije loše, kada bolje razmislim...

Ovi E170 mi deluju praktičnije od E220. Ako nekome smeta da viri z kućišta, uvek može da ga zakači na kabal, a zauzima manje mesta.

Naravno, i ove sličice su u kontekstu šale :)

S obzirom da mi je potreban jedan ili dva MTS 3G paketa 1GB, mislio sam da će možda da uleti i jedan eee za male pare, ali ovako,...
Praktično dobiješ 5 meseci NET za dž i još 7 plaćaš. Pa i nije loše, kada bolje razmislim...

Ovi E170 mi deluju praktičnije od E220. Ako nekome smeta da viri z kućišta, uvek može da ga zakači na kabal, a zauzima manje mesta.

Nisam video da je neko pomenuo 5meseci DZ neta a samo 7 da se Plati!!??!!?? Ako je stvarno tako onda je super, i da!!! Cene su naravno bezz PDV-a!!!:)

Kažem praktično. Kao da si kupio eee po regularnoj ceni, jer je svuda ista.
Samo sam prebacio popust sa eee na 3G :)

S tim što sam napravio propust, misleći da su samo MTS paketi bez PDV-a, a eee sa PDV-om.
Popust ispadne zanemarljiv.

ma kradja.... 1 gb da skines za 1000kinti H A H A

ma kradja.... 1 gb da skines za 1000kinti H A H A

Oni koji i dan danas koriste(kao i ja) DialUP, 1GB je prakticno nedostizna brojka. Takodje ovaj paket ljudi bi prvenstveno koristili za pregled i slanje poste, kao i malo surfa. Dload i streem(yputube, metacaffe itd) zaboraviti, mozda poneka pesmica samo.

Uskoro stiže Asus Eee PC 900

Već se može naručiti Asus Eee PC 900. Prodaja počinje za 6-8 nedelja, cena nepoznata. :d

http://www.notebook.de/asus-eee-pc-900-mit-intel-celeron-m-lv-900mhz-weiss-p-12075/

Verfügbarkeit: in ca. 6-8 Wochen lieferbar -Vorbestellung moeglic
Preis auf Anfrage

P.S.
Malo Nemci imaju problema sa gramatikom - moeglic, a treba möglich.

Kažem praktično. Kao da si kupio eee po regularnoj ceni, jer je svuda ista.
Samo sam prebacio popust sa eee na 3G :)

S tim što sam napravio propust, misleći da su samo MTS paketi bez PDV-a, a eee sa PDV-om.
Popust ispadne zanemarljiv.
900 + PDV = 1062 din

To je to - skoro 5 meseci net dođe besplatno.

jel moze neko meni da kaze - kako se dvesta dolara, u srbiji pretvorilo u 270 evra, povodom EEE-a ? zar ovaj proizvod ne bi trebao kod nas da ima drastichno manju cenmu ?

Pozdrav svima.
Imam ovog malisana vec mesec dana i da vam iskreno kazem prezadovoljan sam.
1. Ovog malisana sam prvo kupio zbog male tezine i velicine.
2. U potpunosti je zadovoljio najveci broj mojih potreba, jer za bilo sta zahtevnije koristim desktop racunar.
3. Ljudi ovom malisanu zameraju sve i svasta, ali ukusi i potrebe su razliciti.
4. Ljudi zele da za 100 evra dobiju ferarija ali ne treba ipak preterivati.
5. Vecina, mora ipak priznati, da za ove pare dobijaju funkcionalan racunar i da kao dodatni racunar ispunjava svoj zadatak.
6. Asus je sa ovim malisanom postigao bum bas zbog te cene koju vecina kritikuje kako je skup i kako su mogli i... trebalo bi ipak pogledati sta se na trzistu moze kupiti za te pare (molim vas ipak bez komentara u Americi... mi nismo tamo negde nego ovde!).

Ne znam da li je neko prokomentarisao ali ova ComTrade-ova ponuda je više bezobrazna nego smešna.. 18000din bez PDVa uz 1 godinu obaveze 3G 1gb interneta a u drugim prodavnicama otprilike isto toliko samo bez obaveze LOOOOL !
I ovo je kao promocija...hahahahaha Šteta što ne mogu da napišem sve što mislim o promocijama CTa i Telekoma...

jel se varam ili to ovako ispadne na kraju:

18.000,00 + PDV = 21.240,00
900.00 * 12 = 10.800,00 + PDV = 12.744,00

obrni - okreni s preskupim netom odvale ti ovi 34k iz dzepa... a po prodavnicama je posto?

EDIT> 21k sad vidim

Poslednja izmena:
mozda zbog sip-a, sa wikipedije:
"Skype cannot be used with VOIP analogue telephone adapters (ATAs), which use SIP, H323, and other protocols. Consequently, Skype users are limited to either using software phones or expensive Skype only hardware. However, there are applications that enable Skype users to connect to SIP providers"

Ukoliko želiš modem (za 1 dinar) uz 3G paket uvek ide ugovorna obaveza.
Ne vidim gde može kod nas da se uzme 3G modem u slobodnoj prodaji. Ima GPRS i EDGE PCMCIA za cca 100€.
Tako da ti ugovorna obaveza ne gine, a popust na eee je zanemarljivo mali.

I šta bi, jel ima kod nas jeftinije ovaj EEPC? Baš sam se nameračio da kupim jedan. Može i na pp.

I šta bi, jel ima kod nas jeftinije ovaj EEPC? Baš sam se nameračio da kupim jedan. Može i na pp.

Jeftinije od cega?

Kod nas je cena oko 23000 dinara i ima samo 4G SURF model u svim bojama....

Ja recimo trazim 4G model, kojeg nema :(

Od tih 23000din, naravno.

Asus Eee gets Atomized
WHAT IS THE next step for the Eee? Easy, Atomize it.
As any fool can see, the smash hit Eee crotchtop with an Atom CPU looks, well, exactly the same as the older model.
Same shell, new guts
It should have a lot better battery life, a bit more CPU power, and cost more. The end result, a much more attractive version of an already attractive product.

zdrvao svima!

Danas sam i ja postao vlasnik ovog malishe, i vec imam nekoliko pitanja. Naime, levi kraj "space" tastera, kao i okolni tasteri (win, x, c) su ispupceni oko milimetar-dva u odnosu na druge. Da li bi ovo trebalo da predstavlja neki problem (osim estetskog) i razlog za reklamaciju? Tasteri inace rade potpuno normalno, kao i space koji reaguje na citavoj povrsini.
Takodje, da li je neko nasao odgovarajucu futrolu za njega. Zao mi je da ga vucem golog u rancu :)

pozdrav

Poslednja izmena:
Ukoliko želiš modem (za 1 dinar) uz 3G paket uvek ide ugovorna obaveza.
Ne vidim gde može kod nas da se uzme 3G modem u slobodnoj prodaji. Ima GPRS i EDGE PCMCIA za cca 100€.
Tako da ti ugovorna obaveza ne gine, a popust na eee je zanemarljivo mali.

Obaveshtenje od MTS-a u Pozeskoj (bio sam licno):

"Ovih modema za 1din nema, bilo ih je neshto posle Nove godine... sledeca nabavka... neizvesno. Mozemo vam dat karticu sa aktiviranim 3G a za modem se morate snaci."

Modema naravno nema u slobodnoj prodaji. Video sam na site-u Telenora da nude modeme za oko 8000din uz njihov paket...

Onda se setim, pobogu pa mobilni mi je uvek u dzepu:
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=138241

Btw, ima li baterija za eee negde kod nas?

Poslednja izmena:
zdrvao svima!

Danas sam i ja postao vlasnik ovog malishe, i vec imam nekoliko pitanja. Naime, levi kraj "space" tastera, kao i okolni tasteri (win, x, c) su ispupceni oko milimetar-dva u odnosu na druge. Da li bi ovo trebalo da predstavlja neki problem (osim estetskog) i razlog za reklamaciju? Tasteri inace rade potpuno normalno, kao i space koji reaguje na citavoj povrsini.
Takodje, da li je neko nasao odgovarajucu futrolu za njega. Zao mi je da ga vucem golog u rancu :)

pozdrav

I ja imam slican problem samo sto mi ju pitanju jedino taster space. Ostali su ok. A za torbu ces tesko da se oparis, ja sam trazio po celom gradu i nigde nema, sem u mamut-u gde je cena oko 2500din, bar tako kazu ostali(citaj ranije poruke)!!

I ja imam slican problem samo sto mi ju pitanju jedino taster space. Ostali su ok. A za torbu ces tesko da se oparis, ja sam trazio po celom gradu i nigde nema, sem u mamut-u gde je cena oko 2500din, bar tako kazu ostali(citaj ranije poruke)!!

Da, i mojem eeepcu je space podignut za pola milimetra na levoj strani. Cudno, ali ne smeta. Stavise, primeti se samo ako se bas zagleda :)

The GIGABYTE UMPC U60 is scheduled for Taiwan release in May 2007 and the suggested retail price is at an affordable USD$920.

Shta bi sa ovim, bezmalo godinu dana kasnije?

Btw, zaista lepo izgleda, sa sih svojih 6.5" LCD-om i tastaturom koja deluje 10x bolje nego na EeePC-u (mojoj omiljenoj igracki trenutno ;)).

Poslednja izmena:
S ozirom da je na Ebay-u 999$, ne smem da zamislim koliko bi ovde koštao.
Ipak taj HDD košta koliko ceo eee...

Imam nekoliko pitanja za vlasnike eee-a:
1. Da li ima externi monitorski izlaz?
2. Kolika je maksimlna rezolucija na tom externom izlazu?
3. Ako bih napravio mali benchmark program da li bi bili voljni da ga probate i da mi javite rezultate?
4. Na kom kloku radi to malo cudo?
5. Da li bi mogao da radi neki posao 24/7 sa ~50% opterecenja procesora? Koliko se greje?

Poslednja izmena:
1. Ima
2. 800x600 ako se ne varam na preinstaliranom Linuxu a na Windowsu / drugom linuxu moze i vise (mada postoji hack i za sam Xandros)
3. Uvek
4. 900 MHz
5. Meni bogami radi ceo dan na poslu ali nije bas 50% opterecen. Zagrevanje? I nije nista specijalno

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno