Шатрогистро ništa od ćirilice, pa ni od latinice. Ako ti je baš mnogo stalo - nema druge nego da kao i do sada skidaš tablet sa docka.
Tema na XDA
Tu sam nasao informacije, imiislim da sam odradio sve kako treba, ali se mucim sa podesenjima, a mozda me i ruter zeza, ali po ovome sto dobijam rekao bih da radi sve samo je do mene
Da ne bude zabune ugasio sam wlan kad sam ovo radio, samo sam screen napravio posle kad sam ga ukljucio
![]()
Zašto misliš da je update vezan za operatere
Evo ovako, prepravio sam fajl sa definicijama karaktera. Mrzelo me je da premapiram celu tastaturu, pa sam postupak skratio na sledece:
- nasa slova ocekujte na standardnim mestima za nasa slova, naravno preslikane na transformerovu hardversku tastaturu
- malo slovo se dobija pritiskom na CTRL+taster, veliko nase slovo se dobija pritiskom na CTRL+SHIFT+taster
Ne ocekujte vise od meneKo ima zelju da premapira kompletan raspored nase tastature, neka zasuce rukave i krene u akciju. Smor je i ovih 5-6 komada, a kamoli svih 101 ili koliko ih vec ima.
Kako instalirati mapu? Pre svega neophodno je da je uredjaj root-ovan; bez toga nema nista
1. otpakujte arhivu, dobicete fajl asusec.kcm
2. fajl prenesite na transformer
3. fajl trebate da snimite u folder /system/usr/keychars, a tamo vec postoji fajl asusec.kcm; najbolje je da ga za svaki slucaj prvo iskopirate na neko sigurno mesto pa preko snimite ovaj koji sam ja modifikovao
4. fajl sistem je mount-ovan kao read-only, sto znaci da morate u konzolu. Otvorite terminal, postanite root sa "
'su -l'
i zatim remount-ujte fajl sistem u RW rezim sa:
'mount -o remount,rw /system'
5. tek sada moze da se moj asusec.kcm snimi preko onog postojeceg
6. kada je ovo obavljeno, RESTARTUJTE transformera i voila - eto nasih slova.
Paznja : iz nekog razloga nasih slova nema u polaris office-u, mada ih ima u svim drugim aplikacijama koje sam probao (browseri, ssh i telnet klijenti, bilo gde gde se nesto kuca i sl). Zasto? Ne znam. Ali radi sa drugim ofis paketima, napr. sa OfficeSuite Pro. Verovatno je nesto u vezi fontova ili pak PolarisOffice ne 'hvata' stisak na CTRL.
ajd poz. i uzivajte.
ps. moze i cirilica da se stavi sto opet povlaci silesiju promena u asusec.kcm; koga interesuje ima vrednosti za unicode ovde -> http://www.utf8-chartable.de/unicode-utf8-table.pl?start=256&number=128 pa neka krene u akciju.
pps. sto se tice ubacivanja samih definicija, otvorite neki editor i pogledajte na sta fajl asusec.kcm lici; veoma je prosto, potrazite tastere koje sam menjao i videcete kako se rade definicije.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari