Šta je novo?

Asus EEE Pad Transformer

Nisam vlasnik, pa nisam ni probao ni pratio skorija desavanja, ali vec je pominjano vise puta u ovom threadu da ne moze.

Шатрогистро ništa od ćirilice, pa ni od latinice. Ako ti je baš mnogo stalo - nema druge nego da kao i do sada skidaš tablet sa docka.

Poslednja izmena:
:((

Шатрогистро ništa od ćirilice, pa ni od latinice. Ako ti je baš mnogo stalo - nema druge nego da kao i do sada skidaš tablet sa docka.

Ne sto mi je stalo, nego je nemoguce kucati seminarski od 20ak strana po ekranu a pritom da drzis na krilima tablet i da ti seta levo-desno, ili da se klacka po stilu. To je neprihvatljivo. Cudno mi je da kuvaju romove, klokuju, prave svakakve dzidza bidze a da je ovo nemoguce odraditi.. Mislim, ima brdo pisama sa posebnim karakterima, spansko, rusko, francusko, nemacko.. i sta, svi oni su na istom?
Bio bih zadovoljan kada bi moglo bar na latinici da se samo ubace sh, tj, dj, itd..
Jel je ista situacija i sa ICSom? Jel prime isto tako ne moze?

Hvala obojici na odgovorima

Nasao sam resenje!

Ukoliko hocete da kucate u polaris officu, skinete recimo yutimes ttf, preko es explorera omogucite da moze da se upisuje u system folder (potreban root)i kopirate fajl u system/fonts. Ja sam probao i upalilo je! Ima dodatnih karaktera i svi rade! (samo kao i na desktopu, zh i ch su na istom tasteru i samo mogu mala da se kucaju, ne znam dal ima neka caka).

Nadam se da je ovo nekome od pomoci, posto nisam mogao da spavam dok ne nadjem resenje :)

Pozdrav!

Nasao sam resenje! (delimicno)

Ukoliko hocete da kucate u polaris officu, skinete recimo yutimes ttf, preko es explorera omogucite da moze da se upisuje u system folder (potreban root)i kopirate fajl u system/fonts. Ja sam probao i radi. (veliko zh i ch su shift+2 i shift+6).

Nadam se da je ovo nekome od pomoci, posto nisam mogao da spavam dok ne nadjem resenje, kakvo tako :)

Naravno, ovo podrazumeva da taj ko gleda fajl na drugom kompu ima instaliran font.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Ne mora, ali jednostavno je neprihvatljivo na akademskom nivou koristiti s umesto sh itd..
Makar latinicu da imam, bio bih prezadovoljan. Kako je glupavo ovo- najosnovnija stvar a toliki problem..
Neko mi rece nesto na xda da moze samo mi treba unicode. Bas lepo, nista ne razumem, a ima neki tutorijal za promenu layouta, koji isto ne kontam :d

Re

Ne mora, ali jednostavno je neprihvatljivo na akademskom nivou koristiti s umesto sh itd..
Makar latinicu da imam, bio bih prezadovoljan. Kako je glupavo ovo- najosnovnija stvar a toliki problem..
Neko mi rece nesto na xda da moze samo mi treba unicode. Bas lepo, nista ne razumem, a ima neki tutorijal za promenu layouta, koji isto ne kontam :d

Da li je neko probao da uradi root i instalaciju nekog drugog roma na 8.6.6.23 FW? Svi alati koje nalazim na XDA su .21 FW i nema dalje. E i kako da utvrdim koja je verzija uredjaja, vidim da se spominju neke B50-B80 i da se zavisno od njih neke stvari mogu uraditi. Help, izludjuje me ovaj custom ROM, HD2 mi ima bolje performanse od ovog :(

Meni je bio .23 i uspeo sam. Uzmi onaj one click root, ili sta god pri vrhu i prati uputstva, trebalo bi da sve moze. Ja koristim revolutionHD, dobar je

razorclaw ili nachoroot posto je ovaj prvi bas izricito naznacen za koriscenje za .19 FW

Da li je neko probao da pusta filmove na TV-u preko HDMI - ne ide mi da pustim da se vide i titlovi. Mislim, titlove imam na tabletu, ali ih ovaj ne baca zajedno sa filmom na TV. Ima li neka fora?

samo u soft modu ali hd zaboravi radice ti samo 576p max

Pozdrav svima!

Rešen sam (bar mislim) da uzmem ovaj tablet...prva opcija mi je bila prime ali sam se baš razočarao zbog one falinke sa gps-om i wifi-em...i zbog odnosa sa problemom od strane asusa.

Elem...otišao sam do VIP-a da malo testiram uređaj...uglavnom radi OK. Brzina, odziv, touch...ali...

Imao sam problema sa nekim sajtovima tipa blic.rs i još nekih koji imaju dosta flash sadržaja...lag pri učitavanju, skrolovanju, a naročito pri zoom-iranju stranice in i out. Da li se radi samo o stock firmware problemu ili je kriv tegra 2 chipset? Pri testu sam koristio različite browsere : Daulphin, Opera, stock browser, firefox beta nightly... Verzija koja je bila instalirana je stock 3.2 honeycomb.

Probao sam isti test i sa Galaxy Note koji ima sličan hardvare (dual core, 1 GB RAM) i na njemu radi savršeno...

Unapred HVALA na odgovorima!

Tema na XDA
Tu sam nasao informacije, imiislim da sam odradio sve kako treba, ali se mucim sa podesenjima, a mozda me i ruter zeza, ali po ovome sto dobijam rekao bih da radi sve samo je do mene :)
Da ne bude zabune ugasio sam wlan kad sam ovo radio, samo sam screen napravio posle kad sam ga ukljucio

mreza.png

Uf ovo sam potpuno propustio....

Sa zakasnjenjem od skoro 2 meseca - u ovom fajlu nije dobra oznaka za USB ethernet kartu. Nije 'usb0' vec je 'eth0'. Meni ethernet radi sjajno, jedino sto nemam app kojim se setuju parametri iz grafickog okruzenja, nego moram do konzole pa onda sa 2 komande podesim sve.

Ima li neko informacije kada ce se pojaviti update na ICS?

Informacija koja je još uvek aktuelna je sredina februara...neki spominju datum 23. februar ali mislim da su to samo nagađanja...koliko sam upućen, sve je spremno što se tiče Asus-a i distribucije ali se čeka zadnja provera od Google-a...zbog toga je bilo i odlaganja...update takođe zavisi i od operatera (ako je uređaj uzet preko istog), zemlje...ali nadam se da će biti dostupan do kraja februara za download sa zvaničnog sajta...a direktan update preko uređaja za našu zemlju tek za par meseci... (neka me neko ispravi ako grešim)

Ja sam negde pročitao 12-ti februar, ali ništa još od ics-a. Zašto misliš da je update vezan za operatere - inače mislim da kod nas ima mnogo više non 3g uređaja nego onih kupljenih i Vipu. Ali ako Asus pusti update na sajt onda je sve u redu.

Zašto misliš da je update vezan za operatere

Zato sto operateri moraju da ubace svoj bloat i daju zvoje odobrenje.

Inace, koliko sam procitao, ne ceka se samo Google da da zeleno svetlo za ICS, vec hoce i da poguraju sto vise Primeova.

Ja sam nešto pokušavao ranije da ubacim naša slova, baš po tom tutorijalu, ali nisam uspeo. Uspeo sam da zamenim mesta slovima, to može sigurno, ali nisam uspeo i da ubacim nova (naša). Probaću ponovo malo da se igram, samo da mi naleti malo slobodnog vremena.
Od Asus-a realno ne treba očekivati da će odraditi podršku za naša slova jer oni to nemaju nameru da urade (ili nemaju znanja, vremena ili šta već). Čim oni očekuju da će Google odraditi podršku za njihovu tastaturu, sve je jasno. Veliki minus za Asus (ponavljam po ko zna koji put) ali i loša reklama za prime (jer sumnjam da će i na njemu biti urađeno išta po tom pitanju).

Aj vidi kad budes bio dokon pa probaj nesto da skarabudzis. Stvarno im je ovo veliki minus. Ne samo zbog nas nego i zbog spanaca, francuza, itd itd. Verujem da moze da se odradi, posto sam vidjao da su neki stavljali ono n sa onim iznad sto se cita kao nj, pa vrv moze i sh i tj. Nadam se da ce neko da uspe pa da se javi ovde :)

Pozz

Ajd i ja cu da pogledam za ta slova, posto vidim da ima interesovanja. Ne bi trebalo da je tesko - u jedan fajl ide unikod kod karaktera, a u drugi njegova pozicija na tastaturi. Bem li ga, valjda negde na netu mogu da se pronadju nasa slova i njihovi kodovi :) Ako neko zna, neka odmah baci u thread to ce da ubrza celu proceduru 5x.

E sad.... ostaje promena tastature.... snimanje fajlova preko asusovih fabrickih je one way ticket, sto znaci da ne bi bilo lose da se definicije karaktera i tastature i vracaju nazad.

Poslednja izmena:
Evo ovako, prepravio sam fajl sa definicijama karaktera. Mrzelo me je da premapiram celu tastaturu, pa sam postupak skratio na sledece:

- nasa slova ocekujte na standardnim mestima za nasa slova, naravno preslikane na transformerovu hardversku tastaturu
- malo slovo se dobija pritiskom na CTRL+taster, veliko nase slovo se dobija pritiskom na CTRL+SHIFT+taster

Ne ocekujte vise od mene :) Ko ima zelju da premapira kompletan raspored nase tastature, neka zasuce rukave i krene u akciju. Smor je i ovih 5-6 komada, a kamoli svih 101 ili koliko ih vec ima.

Kako instalirati mapu? Pre svega neophodno je da je uredjaj root-ovan; bez toga nema nista

1. otpakujte arhivu, dobicete fajl asusec.kcm
2. fajl prenesite na transformer
3. fajl trebate da snimite u folder /system/usr/keychars, a tamo vec postoji fajl asusec.kcm; najbolje je da ga za svaki slucaj prvo iskopirate na neko sigurno mesto pa preko snimite ovaj koji sam ja modifikovao
4. fajl sistem je mount-ovan kao read-only, sto znaci da morate u konzolu. Otvorite terminal, postanite root sa "
'su -l'
i zatim remount-ujte fajl sistem u RW rezim sa:
'mount -o remount,rw /system'
5. tek sada moze da se moj asusec.kcm snimi preko onog postojeceg
6. kada je ovo obavljeno, RESTARTUJTE transformera i voila - eto nasih slova.

Paznja : iz nekog razloga nasih slova nema u polaris office-u, mada ih ima u svim drugim aplikacijama koje sam probao (browseri, ssh i telnet klijenti, bilo gde gde se nesto kuca i sl). Zasto? Ne znam. Ali radi sa drugim ofis paketima, napr. sa OfficeSuite Pro. Verovatno je nesto u vezi fontova ili pak PolarisOffice ne 'hvata' stisak na CTRL.

ajd poz. i uzivajte.

ps. moze i cirilica da se stavi sto opet povlaci silesiju promena u asusec.kcm; koga interesuje ima vrednosti za unicode ovde -> http://www.utf8-chartable.de/unicode-utf8-table.pl?start=256&number=128 pa neka krene u akciju.

pps. sto se tice ubacivanja samih definicija, otvorite neki editor i pogledajte na sta fajl asusec.kcm lici; veoma je prosto, potrazite tastere koje sam menjao i videcete kako se rade definicije.

Prilozi

• asusec.rar
    906 bajta · Pregleda: 30
Poslednja izmena:
Potvrđujem da radi... :D
Nešto vrlo slično sam i ja uspeo da odradim, s tom malom razlikom što ovo moje ne radi... :d
Bravo Salac. I hvala.
Preporuka za Asus: pokrite se ušima... :d

!!!

Evo ovako, prepravio sam fajl sa definicijama karaktera. Mrzelo me je da premapiram celu tastaturu, pa sam postupak skratio na sledece:

- nasa slova ocekujte na standardnim mestima za nasa slova, naravno preslikane na transformerovu hardversku tastaturu
- malo slovo se dobija pritiskom na CTRL+taster, veliko nase slovo se dobija pritiskom na CTRL+SHIFT+taster

Ne ocekujte vise od mene :) Ko ima zelju da premapira kompletan raspored nase tastature, neka zasuce rukave i krene u akciju. Smor je i ovih 5-6 komada, a kamoli svih 101 ili koliko ih vec ima.

Kako instalirati mapu? Pre svega neophodno je da je uredjaj root-ovan; bez toga nema nista

1. otpakujte arhivu, dobicete fajl asusec.kcm
2. fajl prenesite na transformer
3. fajl trebate da snimite u folder /system/usr/keychars, a tamo vec postoji fajl asusec.kcm; najbolje je da ga za svaki slucaj prvo iskopirate na neko sigurno mesto pa preko snimite ovaj koji sam ja modifikovao
4. fajl sistem je mount-ovan kao read-only, sto znaci da morate u konzolu. Otvorite terminal, postanite root sa "
'su -l'
i zatim remount-ujte fajl sistem u RW rezim sa:
'mount -o remount,rw /system'
5. tek sada moze da se moj asusec.kcm snimi preko onog postojeceg
6. kada je ovo obavljeno, RESTARTUJTE transformera i voila - eto nasih slova.

Paznja : iz nekog razloga nasih slova nema u polaris office-u, mada ih ima u svim drugim aplikacijama koje sam probao (browseri, ssh i telnet klijenti, bilo gde gde se nesto kuca i sl). Zasto? Ne znam. Ali radi sa drugim ofis paketima, napr. sa OfficeSuite Pro. Verovatno je nesto u vezi fontova ili pak PolarisOffice ne 'hvata' stisak na CTRL.

ajd poz. i uzivajte.

ps. moze i cirilica da se stavi sto opet povlaci silesiju promena u asusec.kcm; koga interesuje ima vrednosti za unicode ovde -> http://www.utf8-chartable.de/unicode-utf8-table.pl?start=256&number=128 pa neka krene u akciju.

pps. sto se tice ubacivanja samih definicija, otvorite neki editor i pogledajte na sta fajl asusec.kcm lici; veoma je prosto, potrazite tastere koje sam menjao i videcete kako se rade definicije.

Ti si čovek kralj!! Daj neki račun da ti uplatim za pivo, sok, kafu, sladoled.. :D :D
Za polaris office dobro pretpostavljaš, šajze ne prihvata ni standardne copy i paste commande putem ctrl tastera.
hvala još jednom za ovo, isprobaću sutra, tj danas kad ustanem, a još bolje što ništa dtugo nisi menjao, smara onaj raspored, ova slova su dovoljna. Nadam se da ima i dj :D

Posto ne moze edit, evo samo da potvrdim i ja da radi :))))
Osim polarisa, iz nekog razloga nece ni u kingston officu da radi, iako on prihvata standardne komande sa ctrl. Takodje, izveo sam ovaj poduhvat preko ES file explorera koji ima opciju za mount te nije bilo potrebe za ovim koracima preko konzole.

I opet hvala :)

bravo salac, car si :)

evo malo infoa o ICS:
Regarding the reports of ICS for TF101 being pushed back to March - Asus UK has not received any information confirming this. We will let you know if there is any further, solid developments and when we have a difinitive date for the release.

Nego sta nego je car :)
Kad sam pitao prvi put pre stranu dve, receno mi je da ne moze iako sam video da to ljudi rade. Sreca pa sam bio uporan te sam opet smorio sa tim i evo nasao se neko da to uradi. Respect.

Sto se tice icsa, kakva su konkretna poboljsanja, po cemu je on bolji? Nesto sam citao po netu i ne secam se da sam bio odusevljen. Svakako, cim bude izasao isprobacu kakav je

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno